Home Ενημερώσεις Ημερολόγιο με φωτογραφίες – Πλωμάρι 2012 –

Ημερολόγιο με φωτογραφίες – Πλωμάρι 2012 –

964
14

Ένα υπέροχο Φωτογραφικό ημερολόγιο δημιουργήθηκε από το Φωτογραφείο “Φλασάκι” που βρίσκεται στο Πλωμάρι. Στο Ημερολόγιο Πλωμάρι 2012 παρουσιάζονται φωτογραφίες του Μάνθου Ζαλούμη και του Μανόλη Λαγουτάρη. Εικόνες, στιγμές, αναμνήσεις από το Πλωμάρι της Λέσβου, περιλαμβάνονται σε ένα όμορφο ημερολόγιο 12 φύλλων…


Μπορείτε να αποκτείσετε το Ημερολόγιο Πλωμάρι 2012 με online παραγγελία ή τηλεφωνικά με αποστολή στο σπίτι σας! Το κόστος είναι 10 € ανά ημερολόγιο + έξοδα αποστολής. Για τηλεφωνικές παραγγελίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2252033076 και για Online παραγγελία πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Φωτογραφίες του ημερολογίου.




Facebook comments:

14 COMMENTS

  1. A ρε Πλωμαρίτες…
    Παρατηρώ τώρα, δεύτερη μέρα τη δημοσίευση για το ημερολόγιο…
    Ούτε ένας δε φιλοτιμήθηκε να πει ένα “μπράβο”.
    Ούτε ένας να γράψει μια παρότρυνση, ένα “εύγε”.
    Στίχους του Καββαδία και ποιήματα του Χριστιανόπουλου ξέρετε να αναδημοσιεύετε κάτω από βαρύγδουπα ψευδώνυμα και κείμενα για το ποιος τελικά είναι ο αρμόδιος σούπερ ήρωας που θα σώσει το Πλωμάρι από τη καταστροφή.
    Εσείς που ξέρετε το κρυμμένο μυστικό αν τελικά ο Βουνάτσος έχει τελικά το μαγικό ραβδί για να μεταμορφώσει τη κολοκύθα σε άμαξα….
    Για το “σε ποιον ανήκει ο πολιτισμός και ποιος έχει δικαίωμα να τον προάγει”.
    Όλοι μορφωμένοι και παραμορφωμένοι… εσείς που ανεβαίνετε στη Λέσχη από τα σκαλοπάτια με τα σανίδια που τρίζουν και εσείς που περνάτε από κάτω σνομπάροντάς την, δεν βρήκατε καιρό να γράψετε μια καλή κουβέντα, ένα σχολιάκι, για τον συμπαθέστατο Μανώλη και το ημερολόγιό του…

    Έτσι δε πάμε μπροστά… Μην ψάχνετε την αιτία αλλού. Το υπογράφω εγώ.

    Μπράβο Μανώλη, μπράβο Μάνθο… και εις άλλα με υγεία.

  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΘΟ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΘΕΜΑΤΑ….ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΛΛΗ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ….ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ….ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΧΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 4 ΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ….ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΜΗΔΕΝ…..

  3. Γιαννή μην μας πυροβολείς έτσι εύκολα όλους.Εν μέρει έχεις δίκιο αλλά εγώ προσωπικά δεν το έχω ακόμη δει για να έχω άποψη προσωπική.Όμως από αυτό το λίγο που φαίνεται νομίζω ότι είναι εκπληκτικό.Αυτή η φωτογραφία με τα κύματα αγγίζει την ψυχή μου σε κάθε διάσταση.Είναι ερωτεύσιμη.Λες και νιώθω την αλμύρα να μου χαϊδεύει το πρόσωπο,να εισχωρεί στα ρουθούνια μου,να βρέχει τα χείλη μου.Όμως θέλω να το αγγίξω να το φυλλομετρήσω.Μόνο έτσι θα το κατακτήσω.Όσο για τους δημιουργούς τους ευχαριστώ που παγίδεψαν αυτή την ομορφιά μιας στιγμής και της έδωσαν την δυνατότητα της αιωνιότητας.Ο Μανώλης για μένα είναι εγγύηση ποιότητας,ευαισθησίας,δημιουργίας και άλλα πολλά.Ο Μάνθος αποκάλυψη.Συγχαρητήρια!

  4. ΓΙΑΝΝΗ
    ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ”ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ”ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΦΥΛΛΑΓΜΕΝΑ. ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΑ ΕΙΠΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΣΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΑ ΔΟΥΛΕΙΑᾹΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΤΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ.
    ΤΩΡΑ
    ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΛΕΣΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΑΒΔΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ. ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΓΕΘΥΝΕΙΣ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ. Η ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΦΡΤΙΤΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΙΡΟΙ ΕΥΘΥΝΩΝ.
    ΑΚΟΜΑ:ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΦΥΟΥΣ ΣΚΕΨΗΣ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. ΜΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΕΞΥΠΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ. ΠΩΣ ΛΟΞΟΔΡΟΜΕΙΣ;
    ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ …..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΣΕ ΕΞΕΤΕΘΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΣΩ. ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥ ΛΙΓΟ ΦΙΛΕ ΦΙΛΤΑΤΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΟΣ.

  5. Επιτρέψτε μου να έχω την άποψή μου και να την εκφράζω με τον δικό μου τρόπο. Την υπογράφω πάντα.

    YΓ. Μαριάνθη το μισό (προς τα κάτω) σχόλιο δεν το καταλαβαίνω και δεν θα κάτσω να το αποκρυπτογραφήσω. Μπορεί και να παρεξηγήσω νοήματα ή να παρεξηγηθώ. Εσύ σαν καλή δασκάλα πρέπει να είσαι πάντα κατανοητή.
    Εγώ ήμουν σαφής.
    Είπα: Μην ασχολείστε μόνο με τη Λέσχη, τον Δήμαρχο και την αντιγραφή στίχων ποιητών, πεζογράφων κλπ., αλλά πείτε και ένα μπράβο στον άνθρωπο για το ημερολόγιό του.
    Αυτό είπα.
    Τα υπόλοιπα του σχολίου σου πραγματικά δεν τα καταλαβαίνω. Κάτι άλλο θες να πεις εσύ τώρα…, αλλού το πας, αλλά δεν σε καταλαβαίνω. Ποιον εαυτό να λυπηθώ και γιατί, ποιος λοξοδρομεί, ποιος είναι υπέρμαχος ποιανού, γιατί να μεγεθύνω το εύρος των διακοπών μου, ποια αρνητική σκέψη, από τι να προσγειωθώ (είμαι και ζώδιο της γης), για ποια κατάντια μιλάς; (μη φέρουμε και το χαμό λες και ο Παπανδρέου ή ο Ομπάμα ξύπνησε ένα πρωί και είπε “I will destroy Plomari”;
    Το ‘χασα Μαριάνθη… Το ‘χασα το νόημα…

    …και όλα αυτά επειδή είπα γράψτε ένα μπράβο στο Μανώλη?

  6. Δεν αντιλαμβάνομαι και πάλι, για ποιο λόγο μπαίνει στο στόχαστρο η Λέσχη. Δεν είναι γνωστό ότι ο Μανώλης είναι πολύτιμος συνεργάτης της, και περίπου ο μόνος διαχειριστής των κινηματογραφικών Παρασκευών; Αν τρίζουν τα σκαλιά της Λέσχης, είναι από το βάρος των ιδεών και των δράσεων που και προγραμματίζει και πραγματοποιεί. Αν ενοχλεί τόσο πολύ, δίπλα είναι το Αστυνομικό Τμήμα, δεν μπορεί, όλο και κάποια παράβαση θα κάνει. Πείτε την και μπορεί να την κλείσουν. Να ησυχάσει ο κόσμος επί τέλους, από τη ζημιά που προκαλεί.

  7. Μπράβο στα παιδιά για την αξιόλογη προσπάθεια τους και για αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.
    Μπράβο σας γιατί η φωτογραφία δεν είναι ένα απλό κλικ.
    Μπράβο γιατί το Πλωμάρι αξίζει παρόλο την λανθασμένη νοοτροπία μερικών. Μπράβο γιατί με αυτήν την προσπάθειά σας
    αναδείξατε την πόλη μας και γίνατε αφορμή να το γνωρίσουν και άλλοι άνθρωποι σε άλλες χώρες του κόσμου.
    Μπράβο γιατί με την ιδέα σας γίνατε ένας ακόμα οικονομικός πόρος της Πόλης έστω και μικρός.
    Μπράβο γιατί με τον τρόπο σας συμβάλλετε σε μια αόρατη αλυσίδας ανάπτυξης έστω και αν εσείς είστε ένας και μόνο κρίκος.

    Μπράβο σας παιδιά, συγχαρητήρια,
    και σύντομα εις ανώτερα.

  8. Εγώ γνωρίζω τον Μανώλη ως φωτογράφο.Έχει το φλασάκι και είναι ένας πολύ καλός φωτογράφος.Μέσα από αυτή την δουλειά γνωρίσαμε και κάποιον συνεργάτη του.Τώρα τί κάνει ως ερασιτέχνης δεν με απασχολεί.Οι δάφνες ανήκουν στην ποιοτική δουλειά του,στις ιδέες του,στην δημιουργικότητα του.Μπράβο Μανώλη!Μπράβο Μάνθο!
    Μια διευκρίνηση για να μην παρεξηγηθώ.Όταν γράφω την λέξη “ερασιτέχνης” εννοώ την κάθε είδους ασχολία του κατά την διαχείριση του ελεύθερου χρόνου του.χόμπι,κ.τ.λ.

  9. Προσέξτε εσείς της Λέσχης μην προκαλέσετε και κανένα τσουνάμι στην περιοχή από τις πολλές σας ιδέες και τις δράσεις.

  10. Λοιπόν προσοχή:

    Mε αφορμή τα (μάλλον) αδικαιολόγητα και πολλά σχόλια που κατακλύζουν αρκετές φορές τα θέματα που δημοσιεύονται στη παρούσα ιστοσελίδα έγραψα αυτολεξεί:

    “Μην ασχολείστε μόνο με τη Λέσχη, τον Δήμαρχο και την αντιγραφή στίχων ποιητών, πεζογράφων κλπ., αλλά πείτε και ένα μπράβο στον άνθρωπο για το ημερολόγιό του”.

    Αυτό είπα. Το βλέπετε γραμμένο πιο πάνω. Το αντιγράφω ξανά τώρα.

  11. Συγχαριτηρια για την καλη δουλεια.Ο Μανωλης και ο Μανθος ειναι δυο χαρακτηριστικα παραδειγματα ανθρωπων που διψανε για δημιουργια,κοινωνικη προοδο και με ουσιαστικη αγαπη για τον τοπο αυτο.Το ημερολογιο αυτο δημιουργηθηκε χωρις οικονομικα κινητρα και τα παιδια κανουν οτι μπορουν για να το μοιρασουν κι ετσι να βγαλουν το κοστος.Αν θυμαστε καλα ειχαν εκθεσει τις φωτογραφιες τους στην περσινη γιορτη του ουζου.Η προσπαθεια συσχετισης της δουλειας αυτης με τη λεσχη,ειναι ατυχης οπως και η προτροπη του κ Μαυραγανη στους επικριτες της λεσχης να απευθυνθουν στην αστυνομια.Τι ρολο ακριβως θα παιξει η αστυνομια?Πειτε μας εσεις κυριοι δημοκρατες εκπροσωποι του πολιτισμου….

  12. Kαι επειδη ο Μανωλης είναι πολυτιμος συνεργατης της, και περίπου ο μόνος διαχειριστης των κινηματογραφικων Παρασκευων_σας εμποδιζει απο το να του πειτε _απλα_συγχαρητηρια δημοσιως απο αυτο το μπλογκ κυριε Μαυραγανη;

  13. Εκτός Θέματος αλλά πρέπει να το πώ.

    Δεν μας αρέσει η λέσχη, δεν μας αρέσει ο Μαυραγάννης, δεν μας αρέσει ο γείτονας, δεν μας αρέσει ο φίλος μας, οτιδήποτε κάνει ο άλλος το σνομπάρουμε το θάβουμε γιατί εμείς το κάνουμε καλύτερα.
    Σχόλια εκτός θέματος, Αλληλεγγύη στην κερατέα στην Παλαιστίνη στο Κουρδιστάν στην αντζελίνα τζολί ούτε γώ δεν ξέρω που. Για τον τόπο μας δεν αξίζει, δεν θα σώσου ιγό του Πλουμάρ, ζαμανφουτισμός ωχαδερφισμός ζηλοφθονία γουρσουζιά αντιγραφή σνομπάρισμα.
    Έχω ακούσει πολλές φορές πως το Πλωμάρι δεν αξίζει.
    Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να αναρωτηθούμε αν αξίζουμε το Πλωμάρι εμείς? Τι σκατά επιτέλους θέλουμε και τι επιδιώκουμε με όλον αυτόν τον αρνητισμό που εκπέμπουμε?
    Το Πλωμάρι γεωγραφικά και πολιτισμικά επίσης, έγινε πανευρωπαικά για να μην πω παγκόσμια γνωστό και από τον Βενιαμίν το Λέσβιο και όχι από το ούζο του πρωτίστως. Βιβλία του απ όσο ξέρω υπάρχουν και στην βιβλιοθήκη της λέσχης που όλοι μας δεν μπήκαμε στον κόπο να τα αναζητήσουμε.
    Καθώς λοιπόν εμείς αλληλοτρωγόμαστε ξεπουλάμε χλευάζουμε και περιμένουμε να μπούμε στην εξουσία για να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα γιατί έχουμε τις φαεινές ιδέες που κανένας δεν σκέφτηκε, κάποιοι άλλοι λαοί διόλου τυχαίοι αγοράζουν θέσεις κλειδιά στο Πλωμάρι στην Μελίντα και γενικά σε όλο το νησί. Εφ όσον λοιπόν το Πλωμάρι δεν αξίζει γιατί άλλοι το αγοράζουν κομμάτι κομμάτι.?
    Αλλάξτε σελίδα Πλωμαρίτες γιατί είναι ήδη πολύ αργά.

    Όσο για την λέσχη θα έπρεπε να υπάρχει όχι λίγος αλλά πολύ σεβασμός και προσπάθεια για να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί γιατί υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Είναι πηγή πολιτισμού και κουλτούρας, αν μη τι άλλο το στέκι των παππούδων μας που σήμερα δεν ζούνε. Λίγο γαμ..ένο σεβασμό χωριανοί !!!!!!!
    Τα διαλύσαμε όλα χωρίς να φτιάξουμε τίποτα για να τα αντικαταστήσουμε

    Υγ. Ποίος είναι ο Βενιαμίν ο Λέσβιος ρε παιδιά!? Γιατί αυτή Η Λέσχη πήρε το όνομά του!? Τι σχέση έχει με το Ρέμο, και τι πάει να πει πανταχηκίνητον!?

  14. Απλώς να μας κλείσει κυρία Φρίντα μου, αυτό που με τόση ζέση επιδιώκετε. Γιατί όπως γνωρίζετε ο χαφιεδισμός και η υπερεπαναστατικότητα, από μια τρίχα χωρίζονται.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here