Home Ενημερώσεις Επίσκεψη Φοιτητών στο Οινοποιείο του Οινοφόρου Μεγαλοχωρίου

Επίσκεψη Φοιτητών στο Οινοποιείο του Οινοφόρου Μεγαλοχωρίου

637
2

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 9 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου του ¨ΟΙΝΟΦΟΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ¨ από μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πανεπιστημίων της Σλοβενίας και της Τσεχίας,

ενόψει της εκπαιδευτικής ανταλλαγής φοιτητών που διοργανώνει η τοπική επιτροπή Θεσσαλονίκης της διεθνούς ένωσης φοιτητών Γεωπονίας, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα σύγχρονα μηχανήματα και να ενημερωθούν για τα στάδια και την διαδικασία παραγωγής κρασιού.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για την πρακτική άσκηση των φοιτητών στις εγκαταστάσεις του Οινοφόρου, καθώς επίσης και η συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την καλλιέργεια και ανάπτυξη των τοπικών ποικιλιών στο νησί.
Από 1 Ιουλίου άνοιξαν επίσημα οι πόρτες του Οινοποιείου για όλους όσους θέλουν να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις στις οποίες παράγονται τα κρασιά Δάφνις & Χλόη ερυθρός και λευκός οίνος και Μάκαρα ερυθρός οίνος.

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟΠΩΝΎΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΦΡΑΓΚΑ.
    Τα χωριά είναι ακόμα ζωντανά! για να ασελγούν κάποιοι πάνω τους

    Ο κύριος Πατερέλλης έχει το οινοποιείο του στο Καρά Τεπέ.
    Πριν από κάποιες μέρες μας είχε πληροφορήσει απ το ίδιο site σχετικά με τα εγκαίνια. Γράφει Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου, αλλά ουδεμία σχέση. Οι φοιτητές που ήρθανε πάτησαν το πόδι τους να δουν το Μεγαλοχώρι? ή έμειναν απλώς στο Καρά Τεπέ να χαζεύουν τα σύγχρονα μηχανήματα και μετά τους βγάλανε και στη Μυτιλήνη για καφέ?

    Για φανταστείτε τις ποτοποιίες Πλωμαρίου να κάνανε το ίδιο?
    Να γράφανε δηλαδή “ούζο Πλωμαρίου” και να το φτιάχνανε στην Μυτιλήνη.
    Τι ανάπτυξη θα είχαμε? Πόσες λιγότερες οικογένειες θα δούλευαν? Πόσος κόσμος θα ερχόταν να δει το Πλωμάρι για τα ούζα?
    Μ αρέσει που ο κύριος Πατερέλλης πολιτεύεται και “νοιάζεται” για τα προβλήματα μας. Το μόνο που επιζητεί όμως με τις πράξεις του είναι να βάλει την ταφόπλακα στα χωριά. Εκτός των άλλων δημιουργεί ΚΑΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ μιας και ο κάθε “επιχειρηματίας” θ α μπορεί να βγάζει από τη Μυτιλήνη: φέτα Παλαιοχωρίου, μυτζίθρα από το Μπουρό, παρθένο λάδι Ακρασίου, ρετσίνα Αμπελικού κ.α.
    Το πόσο νοιάζεστε για την περιοχή μας κ. Παντελή Πατερέλλη το δείχνετε πολύ καλύτερα με τις πράξεις σας παρά με τα ωραία σας λόγια! Γιαυτό και εμείς θα σας τιμήσουμε ανάλογα όταν έρθετε να μας μοιράσετε ψηφοδέλτια και παχιά λόγια.

    Μετά από το προηγούμενο σχόλιο μου αποσιωπάται η διεύθυνση του οινοποιείου. Να σας την θυμίσω εγώ μιας και μας προσκαλούνε:
    οινοποιείο (Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου)
    κ. Παντελή Πατερέλλη,
    που βρίσκεται στον Καρά Τεπέ, στο δρόμο για το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης.

  2. ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.ΚΑΛΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΙΔΙΟΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ.ΜΕ ΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ.ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΊΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ.OI ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΟΣ.ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ ΧΩΡΙΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΑΙΣΧΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here