Home Δελτία Τύπου Επιστολή της Π. Σάββα στον Δήμαρχο Λέσβου

Επιστολή της Π. Σάββα στον Δήμαρχο Λέσβου

301
0

Μετά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να μην υπάρχει εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στην επιτροπή αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου, εστάλη από την Δημοτική Σύμβουλο Πλωμαρίου Σάββα Περσεφόνη του συνδυασμού «Λέσβος, Δημιουργική Πορεία» προς το Δήμαρχο Λέσβου η ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου της 4ης Μαρτίου 2011, μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και το με αρ. 11 για τον ορισμό επιτροπής για την εκτίμηση των προς εκποίηση, αγορά, μίσθωση κλπ ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου, καθώς και των προς αγορά ή μίσθωση από τον δήμο ακινήτων ιδιοκτησίας τρίτων.
Η επιτροπή αυτή θα αποτελείται από δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, του ενός οριζόμενου ως προέδρου της και ενός μηχανικού της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
Από την πλευρά σας, δια του κου Πατέστου, προτάθηκαν ως μέλη από το δημοτικό συμβούλιο μόνο ο ίδιος ο κος Πατέστος και ο επίσης αντιδήμαρχος κος Βατός. Κατατέθηκε όμως κατά τη συνεδρίαση και η πρόταση συμμετοχής στην εν λόγω επιτροπή και δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, με τη λογική ότι σε τόσο σπουδαίου αντικειμένου επιτροπές επιβάλλεται να συμμετέχει μέλος της αντιπολίτευσης, στα πλαίσια της διαφανούς διαχείρισης των θεμάτων του Δήμου, και ιδίως όταν εν προκειμένω, πρόκειται να γίνουν εκτιμήσεις ακινήτων!
Ο κος Πατερέλλης, λοιπόν, διατύπωσε την ως άνω πρόταση δηλώνοντας ότι προτείνει ως μέλος της επιτροπής την υπογράφουσα την παρούσα, για τον απλούστατο λόγο, πέραν του θέματος της διαφάνειας των διαδικασιών, ότι είμαι νομικός, και στο έργο της επιτροπής αυτής θα ανακύψουν οπωσδήποτε νομικά ζητήματα, που τα μέλη που προτάθηκαν από εσάς δεν έχουν τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για να λύσουν. Την πρόταση αυτή μάλιστα υπερψήφισε και στήριξε σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Δυστυχώς όμως, και ενώ σας δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξετε πόσο στηρίζετε στην πράξη και ενεργείτε βάσει των λεγομένων σας περί διαφάνειας, εντιμότητας, δημοκρατικότητας, υπερκομματισμού και αξιοκρατίας, διαπράξατε ως δημοτική αρχή μέγα ατόπημα μη στηρίζοντας την πρόταση συμμετοχής στην επιτροπή συμβούλου της αντιπολίτευσης.
Θεωρώ ότι αποτελεί σοβαρότατο ολίσθημα η στάση σας αυτή, διότι εσείς προσωπικά είστε γνώστης, λόγω της επαγγελματικής σας ιδιότητας, των νομικών ζητημάτων που ανακύπτουν σε έλεγχο και εκτίμηση ακινήτων.
Η παρούσα δε επιστολή μου δεν συντάχθηκε από πικρία λόγω της μη ψήφισης της πρότασης συμμετοχής μου στην επιτροπή αυτή. Άλλωστε υπάρχει και άλλος νομικός – δημοτικός σύμβουλος που θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής αυτής. Πλην όμως, θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό θεωρώ το θέμα αυτό και το σφάλμα στο οποίο υπέπεσε η δημοτική αρχή.
Μυτιλήνη, 17 Μαρτίου 2011
Με τιμή



Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here