Home Ενημερώσεις Είναι κατάλληλο το νερό από το φράγμα; Ερώτηση προς τους κ.κ. Βαρβαγιάννη...

Είναι κατάλληλο το νερό από το φράγμα; Ερώτηση προς τους κ.κ. Βαρβαγιάννη και Φλώρο

3475
0

Εντός του Ιουλίου το Πλωμάρι αντιμετώπισε προβλήματα υδροδότησης. Σε πολλές περιοχές η πίεση του νερού ήταν χαμηλή ενώ σε περιοχές σε μεγαλύτερα υψόμετρα το νερό δεν μπορούσε να φτάσει.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, κ. Δημήτρης Βαρβαγιάννης ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα λύθηκε με την σύνδεση του νερού από το φράγμα Σεδούντα στο δίκτυο μέσω του ταχυδιυλιστηρίου. Από εκείνη την ημέρα ακούμε πολλά παράπονα από κατοίκους ότι το νερό για μερικές ημέρες είχε οσμή χλωρίου παραπάνω από ότι συνήθως, ενώ λόγω την απότομης πίεσης για ένα μικρό διάστημα υπήρξαν αναφορές ότι το νερό έφτανε στις βρύσες βρώμικο, αυτά τα φαινόμενα άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνουν. Εχτές με αφορμή μια βόλτα στο Φράγμα, παρατηρήσαμε ότι η στάθμη του νερού είναι αρκετά χαμηλή. Σε πρόσφατη ερώτηση μου προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, κ. Γιώργο Φλώρο στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το ένα έχει τοποθετηθεί ο απαραίτητος πλωτήρας στο Φράγμα Σεδούντα, η απάντηση που έλαβα ήταν ότι δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα, αλλά έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τα βήματα που χρειάζονται για να υλοποιηθεί το έργο.

Και ερωτάμε λοιπόν τους κ.κ. Δημήτρη Βαρβαγιάννη και Γιώργο Φλώρο τα εξής: Έχει τοποθετηθεί ο πλωτήρας ή αντλείται το νερό κατά προσέγγιση, κουτουρού που λένε και στα μέρη μας; Γίνεται μέχρι σήμερα άντληση του νερού από το Φράγμα για το δίκτυο ή έχει σταματήσει;

Και για όσους δεν γνωρίζουν, διότι οι “άρχοντες” μας μέχρι τώρα μας λέγαν για το μεγάλο έργο του Φράγματος που ολοκληρώθηκε, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100%, ο πλωτήρας είναι απαραίτητος για να σταματά την άντληση του νερού από τα χαμηλά στρώματα του φράγματος, οποιαδήποτε άλλη κατάσταση είναι αντικανονική.

Δημήτρης Μαλλιαρός
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μυτιλήνης με την Παράταξη “Με Πυξίδα Τον Πολίτη”.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here