Home Ανακοινώσεις Ανακοίνωση των ιδιοκτητών του κτήματος με τις Κεραίες για τη διακοπή του...

Ανακοίνωση των ιδιοκτητών του κτήματος με τις Κεραίες για τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος

4921
0

Τα μέλη των Οικογενειών Παπγή-Πρωτούλη, ιδιοκτήτες του κτήματος στην Αγκαθερή όπου είναι τοποθετημένοι οι αναμεταδότες της Digea, προχώρησαν στην παρακάτω ανακοίνωση παίρνοντας θέση για τα γεγονότα σχετικά με τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος.

Η ανακοίνωση:

Με φορμή την κουβέντα που έχει ανοίξει (για ακόμα μία φορά) σχετικά με την αναμετάδοση των ιδιωτικών καναλιών στο Πλωμάρι και στην ευρύτερη περιοχή του, προς αποκατάσταση της αλήθειας και των ανακριβειών:
Για παραπάνω από μία δεκαετία, η αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος στην περιοχή μας, λάμβανε χώρα μέσω ατομικού εξοπλισμού ιδιώτη, που ήταν εγκατεστημένος σε χώρο οικοπέδου ιδιοκτησίας της οικογένειάς μας, στην περιοχή “Αγκαθερή” Πλωμαρίου.
Όλα αυτά τα χρόνια και παρά το γεγονός ότι υπήρχαν –ανά διαστήματα- σε ισχύ συμβόλαια, με τον πάλαι ποτέ Δήμο Πλωμαρίου και τον νυν Δήμο Μυτιλήνης, ουδέποτε λάβαμε την οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση.
Πριν από ενάμιση χρόνο, υπογράψαμε καινούργιο μισθωτήριο με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΕΡΤ), με σκοπό την αναμετάδοση των κρατικών καναλιών από χώρο του οικοπέδου μας, έχοντας ως όρο την απομάκρυνση του εξοπλισμού του ιδιώτη από τον ίδιο χώρο, στον οποίο μέχρι πρότινος συστεγαζόταν.
Ακολούθως και χωρίς να διακρίνεται φως στον ορίζοντα, από κοινού με τοπικούς φορείς και σε αγαστή συνεργασία με το plomarinews.gr, ξεκίνησε μία προσπάθεια με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση των συμπολιτών μας για τον υποβόσκοντα κίνδυνο του “μαυρίσματος” των καναλιών. Μέσα από αυτή την προσπάθεια, προτρέψαμε τους συμπολίτες μας να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις (με στόχο την συμπλήρωση διακοσίων πενήντα στον αριθμό), ώστε να δινόταν οριστική λύση στο πρόβλημα μέσω της εγκατάστασης εξοπλισμού από την ίδια την Digea Α.Ε.. Παρά το γεγονός ότι ο στόχος δεν επετεύχθη, όσοι υπέβαλαν αιτήσεις, παρέλαβαν δωρεάν εξοπλισμό, εξασφαλίζοντας το “προνόμιο” (για να κάνουμε και λίγο χιούμορ) της τηλεόρασης.
Από τον περασμένο Αύγουστο, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεσμεύτηκε να ενοικιάσει οικίσκο σε χώρο του οικοπέδου μας, δίνοντας λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα, χωρίς ωστόσο μέχρι και σήμερα να έχει υπάρξει η οποιαδήποτε πρόοδος, αφενός γιατί οι όροι που τέθηκαν και μας ζητήθηκαν δεν διασφάλιζαν τα δικαιώματά μας, αφετέρου (και παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας) γιατί εκλάβαμε μόνο υποσχέσεις και αδιαφορία. Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να ανεχτήκαμε την όλη κατάσταση για να μη μείνουν τα νοικοκυριά δίχως κανάλια, η κοροϊδία όμως έχει και τα όρια της.
Ο σκοπός της δημόσιας τοποθέτησής μας, δεν είναι ούτε να ακούσουμε κάποιο ευχαριστώ, ούτε να προβάλουμε τους εαυτούς μας ως ευεργέτες αυτού του τόπου, παρά μόνο να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να υπερασπιστούμε την τιμή, την αξιοπρέπεια και το ήθος της οικογένειάς μας.
Με σεβασμό,
Οικογένεια Παπγή – Πρωτούλη

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here