Home Ενημερώσεις Παραλίγο τραγωδία στο Κάτω Χωριό λόγω πτώσης δέντρου – Εγκληματική η αδιαφορία...

Παραλίγο τραγωδία στο Κάτω Χωριό λόγω πτώσης δέντρου – Εγκληματική η αδιαφορία των αρμοδίων

4082
0

Άγιο είχε, που λέει και ο λαός, ένας συμπολίτης μας που κατοικεί στο Κάτω Χωριό όταν ένα μεγάλο κομμάτι δέντρου έσπασε και έπεσε δίπλα του την ώρα που ξεφόρτωνε το αυτοκίνητο του.

Ο μεγάλος πλάτανος του χωριού που κατά καιρούς έχουν σπάσει και άλλα κομμάτια του, χρειάζεται έναν έλεγχο και παρεμβάσεις και περιποίηση. Ο συμπολίτης μας εξηγεί ότι από το 2011 είχε κάνει έγγραφο στην Τοπική Κοινότητα Πλωμαρίου στο τότε Δήμο Λέσβου για να παρθούν μέτρα για την επικινδυνότητα. Ουδείς έπραξε οτιδήποτε. Τα τελευταία 3-4 χρόνια είχε ενημερώσει αρκετές φορές προφορικά ξανά την Τοπική Κοινότητα Πλωμαρίου χωρίς ωστόσο να σταλθεί ποτέ κάποιο κλιμάκιο με γερανοφόρο όχημα για να κόψει κομμάτια τα οποία φαίνονταν προβληματικά και επικίνδυνα.

Τελικά αφού έχει προηγηθεί και άλλη πτώση στο πρόσφατο παρελθόν και χρειάστηκε να πάει στο σημείο η πυροσβεστική, προχθές την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 όπως περιγράψαμε έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι δέντρου το οποίο προκάλεσε ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές στην καγκελόπορτα του σπιτιού και σε σωληνώσεις νερού.

Η αδιαφορία που βρήκε μπροστά του ο συμπολίτης μας κατά καιρούς από δήμο Λέσβου και Μυτιλήνης θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τον ίδιο ή για οποιοδήποτε περαστικό ή επισκέπτη διότι από το σημείο περνάνε καθημερινά οχήματα και πεζοί ακόμα και τουρίστες που επισκέπτονται το χωριό για να απολαύσουν το φυσικό τοπίο. Οι εκάστοτε Πλωμαρίτες τοπικοί άρχοντες θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο για το Πλωμάρι και τα χωριά του. Η αδιαφορία μπορεί να σκοτώσει. Ακόμα και αν αποζημειωθεί για τις ζημιές που έγιναν στον κάγγελο, όπως ο ίδιος τονίζει, η ψυχική οδύνη δεν μπορεί να “αποζημιωθεί” με τίποτα.

Ο συμπολίτης μας επίσης μας ενημέρωσε ότι είχε παραχωρήσει το 2004 ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του οικοπέδου του για να διευκολύνει τη δημιουργία του δρόμου, αλλά κανείς έκτοτε από τις Δημοτικές Αρχές δεν βοήθησε στο να δημιουργηθεί ένα τοιχίο αντιστήριξης όπως του είχαν υποσχεθεί τότε. Επίσης σε διπλανό οικόπεδο που έχει στην κατοχή του δεν μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητο του διότι ακριβώς από πάνω υπάρχει μεγάλο κλαδί του πλάτανου το οποίο είναι επικίνδυνο.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here