Home Άρθρα Τηλεοπτικά κανάλια στο Πλωμάρι – Ουδείς έχει δικαίωμα να ομιλεί από νυν...

Τηλεοπτικά κανάλια στο Πλωμάρι – Ουδείς έχει δικαίωμα να ομιλεί από νυν και πρώην άρχοντες

7579
0

Γράφει ο Δημήτρης Μαλλιαρός. Στις 9 Ιουνίου 2021 συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης. Οι συνεδριάσεις γίνονταν μέσω διαδικτύου λόγω των μέτρων πρόληψης. Τότε είχα στείλει ένα e-mail με αποδέκτες το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, σχετικά με τα προβλήματα της αναμετάδοσης των καναλιών στο Πλωμάρι ζητώντας λύσεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: “Οι πρόχειρες λύσεις και τα μπαλώματα των προηγούμενων αρχόντων που βρήκαν και διατηρούν και οι σημερινοί έχουν ημερομηνία λήξεως και η αδιαφορία και η ευθυνοφοβία πρέπει να σταματήσουν.”

Ένας εκ των αρχόντων του Πλωμαρίου τότε ενοχλημένος μου απάντησε το εξής: “Τέτοιους χαρακτηρισμούς από ανθρώπους του καναπέ δεν τις δέχομαι. Παρακαλώ πολύ να μη μου ξαναστείλεις e-mail”.

Έτσι λοιπόν 14 μήνες μετά φτάσαμε σε χειρότερο σημείο από αυτό που βρισκόμασταν τότε. Οι αναμεταδότες ξηλώθηκαν και τα ιδιωτικά κανάλια δεν μεταδίδονται στο Πλωμάρι και σε κάποια από τα χωριά. Οπότε ουδείς έχει το δικαίωμα να ομιλεί, ούτε οι προηγούμενοι, αλλά ούτε και οι τωρινοί. Το πρόβλημα αυτό ταλανίζει το Πλωμάρι δεκαετίες, ουδείς έδωσε μόνιμη λύση από όλες τις προηγούμενες δημοτικέ αρχές. Εγώ επειδή πάντα λέω αλήθειες και ενοχλούν ξέρω ότι δεν είμαι αρεστός ούτε από τη σημερινή διοίκηση ούτε από την προηγούμενη και μάλιστα πρόσφατα ένας από τους προηγούμενους που ήταν εκλεγμένος και σε κορυφαία θέση ευθύνης για το Πλωμάρι, δήλωσε ότι με έχει στη μπούκα και ότι κάποτε σε μια υπόθεση που χειριζόταν λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας είχε την ευκαιρία να με “τελειώσει”(μετά και από παρότρυνση ενός μεσίτη) και θα έπρεπε να το είχε κάνει. Αυτά για να αρχίζει να ξυπνάει ο κόσμος που τόσα χρόνια τους ψηφίζει και κάποιοι τους γλύφουν για κάποιο ρουσφετάκι αδιαφορώντας, για το ότι το Πλωμάρι έχει μείνει πίσω σε πολλούς τομείς.

Όλο το κείμενο από το e-mail που είχα στείλει στις 9 Ιουνίου 2021:

Σας ενημερώνω για ένα ακόμη πρόβλημα της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου.
Για ακόμα μια φορά γινόμαστε αποδέκτες των παραπόνων των πολιτών διότι υπάρχει πρόβλημα με το τηλεοπτικό σήμα των καναλιών ιδιωτικών και κρατικών στην περιοχή του Πλωμαρίου.
Το πρόβλημα έχει ως εξής, ενώ και τα δυο πακέτα καναλιών, ιδιωτικών και κρατικών, μεταδίδονται και γίνεται η λήψη τους, εδώ και αρκετές ημέρες παρατηρούνται πολλά παγώματα στην εικόνα και στον ήχο ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου ομαλή η παρακολούθηση τους.
Από την εποχή προ μηνών που έγινε η ψηφιακή μετάβαση, κατά διαστήματα υπάρχουν παρόμοια προβλήματα.
Δήμος Μυτιλήνης και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την οριστική λύση της ομαλής αναμετάδοσης και των κρατικών και των ιδιωτικών καναλιών και να μη μένουν στα λόγια όσον αφορά το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών για σφαιρική ενημέρωση, αλλά και ψυχαγωγία. Οι πρόχειρες λύσεις και τα μπαλώματα των προηγούμενων αρχόντων που βρήκαν και διατηρούν και οι σημερινοί έχουν ημερομηνία λήξεως και η αδιαφορία και η ευθυνοφοβία πρέπει να σταματήσουν.

Δημήτρης Μαλλιαρός

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here