Home Ενημερώσεις Αντί για Parking… Χωματερή – Σε άθλια κατάσταση η αλάνα στα Πλακάκια

Αντί για Parking… Χωματερή – Σε άθλια κατάσταση η αλάνα στα Πλακάκια

1144
0
DCIM100MEDIADJI_0035.JPG

Για ακόμα μια φορά αντιλαμβανόμαστε ότι στο Πλωμάρι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη μη ύπαρξη κατάλληλης χωματερής ή προσωρινού χώρου απόθεσης μπάζων και άλλων ογκωδών αντικειμένων.

Για καιρό είχε δημιουργηθεί πρόχειρη χωματερή στο δρόμο που οδηγεί στα κόκκαλα κοντά στον κεντρικό δρόμο Πλωμαρίου-Μυτιλήνης κοντά στο εργοστάσιο Αρβανίτη, που τελικά μετά από πολλές διαμαρτυρίες πολιτών και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης έπαψε να λειτουργεί άτυπα ως χωματερή και το κοντέινερ που υπήρχε εκεί τελικά απομακρύνθηκε.

Αυτή τη στιγμή παρόμοια κατάσταση δημιουργήθηκε ξανά στην αλάνα στο πλακάκια. Η αγανάκτηση των κατοίκων είναι μεγάλη. Ένα σημείο που άγνωστο γιατί δημιουργήθηκε εδώ και πολλά χρόνια από μπάζα πάνω στην παραλία, χωρίς καμία δημοτική αρχή να το αποτρέψει. Σήμερα λοιπόν στην αλάνα υπάρχουν μπάζα και σκουπίδια, αλλά και παρατημένα σκάφη που είχαν μεταφέρει Μετανάστες/Πρόσφυγες από τα απέναντι παράλια. Το μόνο που δικαιολογείται να παραμένει εκεί είναι το αλάτι που χρησιμοποιείται για τη ρίψη στους δρόμους σε περιόδους χιονόπτωσης.

Η Δημοτική Αρχή παρά τις εκκλήσεις και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και κατά κύριο λόγο της Παράταξης “Με Πυξίδα Τον Πολίτη” για εύρεση κατάλληλου χώρου που θα αναλάβουν οι αρμόδιοι να τον μετατρέψουν σε προσωρινό σταθμό απόθεσης μπάζων και ογκωδών αντικειμένων, δεν έχει πράξει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Φυσικά και όσοι πετάνε όλα αυτά εκεί δεν θα έπρεπε να το πράττουν. Πρέπει όμως να βρεθεί άμεσα λύση.

Η αλήθεια είναι ότι Τοπικοί Αρμόδιοι είχαν τη βούληση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να μετατραπεί η αλάνα σε Parking, αλλά τότε κάποιος συμπολίτης μας προχώρησε σε καταγγελίες και έτσι το θέμα πάγωσε. Τότε είχε ακουστεί ότι υπάρχει πρόθεση για δημιουργία δρόμου που θα περνάει μέσα από την παραλία, κάτι τέτοιο φυσικά δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα.

Το Πλωμάρι έχει ανοδική τάση στην ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας, αλλά και στον τουρισμό, οπότε οι εκάστοτε άρχοντες που βγαίνουν σε τοπικά Μ.Μ.Ε. διαφημίζοντας αυτή την θετική εξέλιξη θα πρέπει να φροντίσουν ο τόπος να έχει και τις κατάλληλες υποδομές.

Αυτά τα δυο σημαντικά ζητήματα, δηλαδή η δημιουργία parking και η δημιουργία χώρου για μπάζα και ογκώδη αντικείμενα δεν φαίνεται προς το παρόν να λύνεται μέσα στην τρέχουσα τετραετία.

Παρόμοιες μικρές χωματερές υπάρχουν και στα βουνά του Πλωμαρίου και των χωριών.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here