Home Δήμος Μυτιλήνης Με καθυστέρηση ενός μήνα δόθηκε απάντηση για το Α’ Δημοτικό Σχολείο –...

Με καθυστέρηση ενός μήνα δόθηκε απάντηση για το Α’ Δημοτικό Σχολείο – Πότε ξεκινάνε οι εργασίες

2467
0

Πριν από ένα μήνα είχε κατατεθεί ερώτηση σχετικά με το πότε προβλέπεται να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο σεισμόπληκτο Α’ Δημοτικό Σχολείου Πλωμαρίου. Τότε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Στρατής Τζιμής είχε απαντήσει ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δάσκαλοι και μαθητές του Α’ Δημοτικού για πέμπτη συνεχή σχολική χρονιά στεγάζονται σε κοντέινερ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ένα μήνα μετά ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, κ. Δημήτρης Βαρβαγιάννης ενημερώνει με ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι το έργο ξεκινά εντός 15 ημερών και πρέπει να ολοκληρωθεί κατά τους επόμενους 6 μήνες. Εφόσον βέβαια είχε κατατεθεί σχετική ερώτηση για το θέμα, ο Εντεταλμένος Σύβμουλος Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου καλό θα είναι να απαντά και θεσμικά.

Η ανάρτηση του κ. Βαρβαγιάννη αναφέρει τα εξής: Καλημέρα όπως με διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας “Πράξης” που θα επισκευάσει το Α δημοτικό σχολείο Πλωμάριου, υπολογίζει το επόμενο δεκαπενθήμερο να εγκατασταθεί για να ξεκινήσει τις εργασίες. Το ίδιο με διαβεβαίωσε και το πρωί, ο προϊστάμενος της ΚΤΥΠ. Το έργο έχει χρόνο αποπεράτωσης έξι μήνες.

Η σχετική ερώτηση που κατατέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξης “Με Πυξίδα Τον Πολίτη”, κ. Δημήτρη Μαλλιαρό

Το κείμενο της ερώτησης: Για 5η συνεχόμενη σχολική χρονιά οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου θα διδαχθούν τα μαθήματα τους στα κοντέινερ και οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να εργαστούν υπό αυτές τις συνθήκες. Το κτίριο του σχολείου είναι σεισμόπληκτο από τον σεισμό του 2017 και δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα είναι έτοιμο. Κατέθεσα ακόμα μια ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στη Συνεδρίασης της 1ης Οκτωβρίου 2021, απάντησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Στρατής Τζιμής, ο οποίος ήταν πολύ σύντομος, δηλώνοντας ότι δεν είναι ουσιαστικά σε θέση να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης του κτιρίου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here