Home Άρθρα Σοβαρή Παράλειψη: Άφησαν χωρίς απινιδωτή όλο το καλοκαίρι τον Άγιο Ισίδωρο

Σοβαρή Παράλειψη: Άφησαν χωρίς απινιδωτή όλο το καλοκαίρι τον Άγιο Ισίδωρο

2464
0

Γράφει ο Δημήτρης Μαλλιαρός. Έχοντας καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις κατά τη διετή θητεία μου μέχρι στιγμής στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, έχω διαπιστώσει ότι συνήθως οι αρμόδιοι δεν μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν ή να ενημερώσουν το σώμα άμεσα για τα θέματα που απασχολούν τους δημότες.

Και ειδικότερα εάν πρόκειται για θέματα των περιοχών πλην Μυτιλήνης εκεί η ανταπόκριση συνήθως είναι μηδαμινή.

Στις 7 Ιουλίου 2021 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί κατέθεσα ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη ή μη των απαραίτητων απινιδωτών στους Πύργους των Ναυαγοσώστών στις παραλίες που υποχρεούται να τοποθετήσει ο Δήμος βάση του ΦΕΚ 166/Α/31-8-2020 – Διάταγμα 71/2020. Οι αρμόδιοι είναι υποχρεωμένοι σε περίπτωση που δεν απαντήσουν άμεσα σε ερώτημα, να το πράξουν εντός 30 ημερών. Ο καιρός πέρασε και φυσικά ουδείς είτε από τη Μυτιλήνη είτε από το Πλωμάρι δεν μπήκε στο κόπο να απαντήσει ή να αναρωτηθεί αν πρέπει να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν φρόντισε κανένας από το Πλωμάρι ή τη Μυτιλήνη, για τη προμήθεια απινιδωτή για τον Πύργο του Ναυαγοσώστη στον Άγιο Ισίδωρο. Αν κάτι δυσάρεστο συνέβαινε τι θα γινόταν; Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό φέτος. Έναν απινιδωτή τον τοποθετείς εκεί που πρέπει και εύχεσαι να είναι αχρείαστος.

Αν όμως συνέβαινε κάποιο δυσάρεστο περιστατικό ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη για τη μη ύπαρξη απινιδωτή που αποδεδειγμένα έχει σώσει ζωές και είναι απαραίτητος για τις πρώτες κρίσιμες στιγμές της εκδήλωσης του;

Προ ολίγων ημερών και από τον Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου, σε επίσκεψη μου εκεί, μετά από ερώτηση μου και αναφορά στο θέμα επιβεβαιώθηκε προφορικά ότι δεν υπάρχει απινιδωτής στον Πύργο του Ναυαγοσώστη στον Άγιο Ισίδωρο.

Τι έχουν να πουν οι αρμόδιοι από τη Μυτιλήνη; Τι έχουν να πουν οι 7 Κοινοτικοί Σύμβουλοι από το Πλωμάρι; Και τι έχει να πει και ο Αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου;

Βολεύει συχνά να κατηγορούμε τους “κακούς” Μυτιληνιούς και το “κακό” ανάλγητο κράτος της Μυτιλήνης που δεν βοηθάει και ενίοτε “θάβει” το Πλωμάρι, αλλά πρέπει και εμείς να πράξουμε πολλά περισσότερα αν θέλουμε ο τόπος να έχει μέλλον και να μη βγάζουμε απ’ έξω την ουρά μας συνέχεια.

Πώς είναι δυνατόν κάποιοι αρμόδιοι κατά καιρούς να επικαλούνται την ιδιότητα τους ως γιατροί και μη πράττουν τα δέοντα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που σχετίζεται με την επιστήμη που έχουν σπουδάσει;

Όφειλα όλα αυτά για την περίπτωση του Αγίου Ισίδωρου, που έχω ξεκάθαρη εικόνα, να τα γνωστοποιήσω για να είναι ενήμεροι όσο το δυνατό περισσότεροι συνδημότες μας και να προβούν οι αρμόδιοι στις απαραίτητες ενέργειες τουλάχιστον στο μέλλον αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους.

Δημήτρης Μαλλιαρός
Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη “Με Πυξίδα Τον Πολίτη”

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here