Home Ενημερώσεις Απαράδεκτο: Άφησαν χωρίς οχήματα το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου

Απαράδεκτο: Άφησαν χωρίς οχήματα το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου

1779
0

Εν μέσω θερινής περιόδου με αυξημένες ανάγκες φύλαξης και πυροπροστασίας και συνθήκες μεγάλης επικινδυνότητας για πυρκαγιές, το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου έχει μείνει ουσιαστικά χωρίς πυροσβεστικό όχημα. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα σημειώθηκαν αρκετά περιστατικά σχετικά με φωτιές στο νότιο τμήμα του Δήμου σε Πλωμάρι και Γέρα.

Όπως είναι γνωστό το Εθελοντικό Κλιμάκιο διαθέτει δυο οχήματα. Έχουν αποσταλεί έγγραφα, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμους Μυτιλήνης και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους, πολιτική προστασία, αυτεπιστασία κλπ είναι όλοι ενήμεροι, αλλά αποτέλεσμα μηδέν.

Οι Εθελοντές Πυρσοσβέστες έχουν συμβάλει τα μέγιστα όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το Κλιμάκιο στο Πλωμάρι. Είναι από τις πρώτες γραμμές άμυνας όχι μόνο για φωτιές, αλλά και για πολλά άλλα συμβάντα που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές και είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ότι τους ζητηθεί.

Το ένα όχημα(Mahidra) χρήζει επισκευής, αλλά από την Περιφέρεια δεν δόθηκαν μέχρι σήμερα χρήματα. Το πρόβλημα λειτουργίας που είχε διαπιστωθεί έχει επισημανθεί από το χειμώνα, τελικά από τις αρχές Ιουλίου τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης. Το πιο παλιό όχημα έχει κάποιες φθορές, ο Δήμος Μυτιλήνης είχε ενημερωθεί, πάρθηκαν κάποιες πρωτοβουλίες χωρίς αποτέλεσμα και τώρα κάποια στιγμή θα πρέπει να κατατεθούν προσφορές για την επισκευή του, παραμένει ένα μήνα πριν από το Πάσχα εκτός λειτουργίας.

Με πρωτοβουλία των Εθελοντών και εξασφάλιση ενός χρηματικού ποσού από τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Πλωμαρίου, το ένα όχημα(Mahidra) θα επισκευαστεί για να δοθεί το συντομότερο δυνατό ξανά προς χρήση για τις ανάγκες του Κλιμακίου.

Συχνά πυκνά από τα Εθελοντικά Κλιμάκια παρελαύνουν σε προεκλογικές περιόδους και όχι μόνο, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί, αλλά φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχει έμπρακτο και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα πραγματικά προβλήματα.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here