Home Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου Η Αντιπολίτευση της Κοινότητας Πλωμαρίου ζητά συνεδρίαση για 14 σημαντικά θέματα

Η Αντιπολίτευση της Κοινότητας Πλωμαρίου ζητά συνεδρίαση για 14 σημαντικά θέματα

1728
0

Τέσσερα μέλη των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης της Τοπικής Κοινότητας Πλωμαρίου, αιτήθηκαν σύγκλιση του οργάνου για τη συζήτηση δεκατεσσάρων σημαντικών θεμάτων-προβλημάτων που όπως φαίνεται δεν έχουν προσχωρήσει οι λύσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα από το Δήμο Μυτιλήνης και γενικά υπήρχε μια απραξία τους τελευταίους μήνες.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Ξανθούλης, έκανε δεκτό το αίτημα και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, αλλά όμως με την διαδικασία “Δια περιφοράς” δηλαδή με ανταλλαγή μηνυμάτων e-mail χωρίς φυσική παρουσία λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει επιφέρει ο κορονοϊός. Βέβαια, καλό θα είναι να φροντίσει η Κοινότητα τουλάχιστον να γίνονται οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη όπως π.χ. γίνονται στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης και στο Κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, διότι είναι πολύ καλύτερες οι συνθήκες για τη διαδικασία διαλόγου, κατάθεσης προτάσεων, παρατηρήσεων και ενημέρωσης, αλλά και συμμετοχής και των Δημοτικών Συμβούλων και φυσικά η δυνατότητα να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις οι πολίτες για να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Είμαστε εδώ ως Plomarinews να παρέχουμε όποια τεχνογνωσία χρειάζεται η Κοινότητα.

Το κείμενο της αίτησης και τα θέματα: Αίτηση προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πλωμαρίου κ. Γιάννη Ξανθούλη, για σύγκλιση του Κοινοτικού Συμβουλίου και ενημέρωση μας επί της πορείας των παρακάτω προτάσεων μας.

Κε Πρόεδρε του Κοινοτικού Συμβουλίου ζητάμε την σύγκλιση του Συμβουλίου επειδή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουμε συνεδριάσει και την ενημέρωση για την πορεία των προτάσεων-αιτημάτων μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, ποιες από αυτές έχουν εγκριθεί και ποιες έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση τους.

1. -Επισκευή του Κοινοτικού Κτιρίου.

2. – Η επισκευή των πλακόστρωτων της κεντρικής αγοράς, προς Πλατανέλι, προς Άγιο Ιωάννη και στον Άγιο Ισίδωρο από οικία Βάμβουρα μέχρι Κακνή.

3. -Αντικατάσταση σκουριασμένων κιγκλιδωμάτων στην περιοχή προς Αμμουδέλι με τοιχίο πέτρινο.

4. -Η ενοικίαση των τριών κοινοτικών καταστημάτων γιατί χάνονται έσοδα του Δήμου.

5. -Να υλοποιηθεί η οδοαρίθμηση Πλωμαρίου.

6. -Να αντικατασταθούν οι αψίδες φωτισμού της κεντρικής πλατείας και να γίνει καλύτερος ο φωτισμός του κεντρικού δρόμου από Άγιο Ισίδωρο μέχρι τον βιολογικό

7. -Κατασκευή πάρκινγκ μέσα στο Πλωμάρι.

8. -Επισκευή και διαμόρφωση πεζοδρομίου από Esso Papas μέχρι καφετέρια Porto.

9. -Έλεγχος επικίνδυνων κτισμάτων στο Πλωμάρι.

10. -Συντήρηση-βαφή ξύλινων κιγκλιδωμάτων στον Πλάτανο-γεφύρι προς Πολύκεντρο και κατασκευή συμπληρωματικών μπροστά από το πρώην Παρθεναγωγείο-Β’ Δημοτικό Σχολείο-Ποτάμι.

11. -Συντήρηση αποδυτηρίων πλαζ Αγίου Ισιδώρου.

12. -Επισκευή παιδικής χαράς στο Αμμουδέλι και αδειοδότηση

13. -Αντικατάσταση καλαθιών για σκουπίδια και τοποθέτηση περισσοτέρων στον παραλιακό δρόμο.

14. -Δημιουργία χώρου εναπόθεσης αδρανών υλικών.

Πλωμάρι 15 Ιουλίου 2021

Οι Αιτούντες Κοινοτικοί Σύμβουλοι

Βάμβουρα Γαρουφαλιά
Μιχαλέλης Γεώργιος
Μαμάκου Περσεφώνη
Μουτζούρης Δημήτριος

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here