Home Επιστολές Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern

789
25

Photo: www.schizas.com
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν’ απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι’ ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι’ επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν’ αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι’ εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι’ έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι’ από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:

Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι’ όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι’ αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.

Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω . και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, . είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση . αλλά εσείς βρε Walτer, . τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;

Πες μου σε παρακαλώ . έχω απορία: εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι’ απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ’ επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών !

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, . δεν μπορούν και δεν πρέπει ! … Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε !

Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, . αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου !

Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Σ
Πηγή: www.facebook.com/note.php?note_id=10150105665571995&id=636891169

Bookmark and Share

Facebook comments:

25 COMMENTS

  1. Φιλε μου καλα τα λες. Πρεπει να καταλαβεις οτι ειμαστε σε Γερμανικη κατοχη. Η διαφορα ειναι οτι τοτε οι ελληνες πολεμησαν και αγωνιστικαν.Σημερα μας παρεδωσε ο χειρOτερος προδωτης ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Μα το χε πει και ο πατερας του αλλωστε.Μην αναλαβει ποτε προθυπουργος ο Γιωργος. HELLAS GAME OVER.

  2. ΠΛΩΜΑΡΙΤΗ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΠΡΟΔΩΣΙΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…..ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΚΑΤΗΓΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ…

  3. Ρε ανώνυμε ενδιαφερόμενε πας καλά;
    Δε βλέπεις τι πάνε να κάνουν τώρα με τις περικοπές στον ιδιωτικό τομέα; Απεργία στην απεργία ο κόσμος θα ξεσηκωθεί. Και μιλάς για ακυβέρνητο πλοίο; Καλύτερα ακυβέρνητο παρά με αυτόν που το τιμονεύει τώρα.
    Ξυπνάτε ρε!!!!!!

  4. δεν υποστηριξα κανενα Καραμανλη, και δεν μπαινω στο κοπο.Ηταν ο ποιο ανικανος που περασε απο την Ελλαδα γι αυτο και δεν πρεπει να υπαρχη στη λιστα των προθυπουργων.Αλλα ο Παπαννδρεου και χωρις κουκουλα μαλιστα μας εδωσε στους Γερμανους να δουλευουν τα παιδια μας γι αυτους. Τον αντιδημοκρατικο του χαρακτηρα τον εδειξε και χθες στη βουλη με τη διαγραφη του Παπαχρηστου.

  5. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΠΟΥ ΕΠΙΜΟΝΑ ΖΗΤΟΥΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΑΣΕ. ΑΡΑ ΝΥΧΤΑ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ.
    ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ 2009 ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    ΑΦΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΙΑΚΥΡΗΤΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΑΦΟΥ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ.
    ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.
    ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2010 ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.
    ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΗΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ.
    ΧΤΕΣ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΟΜΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΦΟΥ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΨΕΜΑΤΑ.
    ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.
    ΣΩΣΤΑ. ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ; ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ; ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ;ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ;
    ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 30% ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΕΙΧΕ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
    ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

  6. Πολλά για να μην πω όλα όσα λες είναι σωστά. Μόνο να σε διορθώσω είναι δήμος Λέσβου πια και όχι Μυτιλήνης.
    Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ο Kαραμανλής αποδείχτηκε ζημιογόνος και βλαβερός για τη χώρα άλλωστε ως γνήσιος δεξιός, αλλά και ο Παπανδρέου φαίνεται να εξαπάτησε με τρόπο αισχρό το λαό λέγοντας το παραπλανητικό και αξέχαστο πια ” Υπάρχουν λεφτά κ. Καραμανλή” Πού είναι τα λεφτά; Μπορεί να μας πει; Γιατί δε μας τα δίνει αλλά μας παίρνει και το δικαίωμα της αναπνοής ακόμη; Ποιος θα μας αποζημιώσει για τον εφιάλτη που ζούμε καθημερινά επειδή κάποιοι έφαγαν αλλά δεν κατάφεραν να σκάσουν να σωθούμε; παρά κάθονται τουμπανιασμένοι και ξανατρώνε;
    Όσο για τις αριστερές δυνάμεις ε! άστους τους καημένους….βρε τους καημένους!!!!!!

  7. http://www.spindoc.gr/archives/6811 (διαβάστε για παρηγοριά)

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη Δεν υπάρχει πολιτικός που μπορεί να σώσει την χώρα μας. Η Πατρίδα μας είναι καταδικασμένη στην διχόνοια και στην διάσπασή της. Ώς Έλληνες είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
    Οι λόγοι; Σωρός. Στ’ αλήθεια πιστεύετε ότι αυτοί οι δύο κύριοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα? Πιστεύετε ότι εμείς τους εκλέξαμε?
    Η χώρα μας έχει μπει στο στόχαστρο των μεγάλων δυνάμεων εκατονταετίες πριν, είτε από Άγγλους είτε από Οθωμανούς είτε από εμάς τους ίδιους.
    Καταδικάσαμε τους ίδους μας τους εαυτούς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε σκλάβους και ξένους στην ίδια τους την χώρα, την χώρα που διασπάται κομμάτι κομμάτι από τους γείτονές μας, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων είτε των μεν είτε των δε, Ανήμποροι( αν το ήθελαν βέβαια ) να διασώσουν έστω και ένα αχνάρι από την Ελληνική περηφάνια. Πουλήσαμε και πουλάμε τα πάντα, είτε οικειοθελώς είτε όχι. Θες σε Σκανδιναβούς, σε Εβραίους, σε λίγο και σε πλούσιους Τούρκους Σμυρνιούς? Δεν παράγουμε όμως τίποτα. Δεν έχουμε βαριά βιομηχανία ούτε και βιοτεχνίες πολλές μείνανε αφού οι κυβερνήσεις κατάφεραν και τις έδιωξαν στις γείτονες χώρες. Ιδιωτικές πρωτοβουλίες δεν υπάρχουν, αν ναι πνίγονται πριν φωνάξουν.Και εμείς για να ξεχαστούμε θ’ανοίξουμε την τηλεόρασή μας made in αλλού, να απολαύσουμε ένα ακόμη επεισόδιο του εισαγόμενου master chef – big brother χίλιες και μια νύχτες κοκ για να ξεφύγουμε βρε παιδί μου. Άραγε πόσες αντιγραφές ελληνικών σήριαλ έχει η Τουρκία και η Αμερική? Γι αυτό λοιπόν χωριανοί μην αναρωτιέστε για το που φτάσαμε ως εδώ.Αν θέλετε να ρίξετε το φταίξιμο σε κάποιον τότε μην κοιτάξτε ούτε αριστερά ούτε και δεξιά.Κοιτάξτε ίσια μπροστά στον καθρέφτη κατάματα μέσα σας. Μήπως τελικά ένα μεγάλο μέρος της κατάστασης μας το δημιουργήσαμε εμείς με την λάθος λογική μας, με την αδιαφορία μας, με τις επαναστάσεις του καφενέ και με την αδράνεια μας? Μήπως τελικά εμείς οι Έλληνες πρέπει να γίνουμε ένα, με στόχο το κοινό συμφέρον άρα ισούται και με το ίσο συμφέρον για τον καθένα μας? Γιατί το ψάρι μπορεί να βρωμάει από το κεφάλι, αλλά και η ουρά όταν η μισή στρίβει αριστερά και η άλλη μισή δεξιά τότε το ψάρι απλά (κουτλά).

  8. ΕΣΥ ΠΟΤΑΜΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ…..ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…..Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ….Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ….ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ….ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΧΙ ΔΕΚΑΤΟΤΡΙΟ ΚΑΙ9 ΔΕΚΑΤΟΤΕΤΑΡΤΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ…ΤΟ ΟΤΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ…ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ…ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΟΘΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ,Η ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΒΑΖΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ….ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΑΤΕ ΛΟΓΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΤΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΜΕΤΡΩΝ,ΛΕΟΦΩΡΕΙΩΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ 4000-7000 ΤΟ ΜΗΝΑ….ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΕΛΕΙΜΜΑ 7% ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ 15% ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ….ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ…ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΕ 600 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕΧΡΙ 38% ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ MEDIA ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ?ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ(ΟΧΙ ΟΛΟΙ)..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΝΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ…

  9. Α τώρα βρήκαμε νέα καραμέλα: Τα φάγαμε μαζί! Όπως είπε και ο Πάγκαλος.

    Γιατί πειράζει τον ιδιωτικό τομέα όμως τώρα; Η τρόικα δεν είπε κάτι, αλλά βρήκαν ευκαιρία να τα γ…. όλα με αυτά που κάνουν.

    Πιο πολλά χρόνια έχει κυβερνήσει το Πασοκ, άρα μεγαλύτερη ευθύνη έχει από την ΝΔ. Το Πασοκ ήταν που καθιέρωσε τις πελατειακές σχέσεις στο δημόσιο. Πόσοι μπήκαν σε θέσεις και τα έξυναν κανονικά;

    Λες εσύ τώρα αν δεν ερχόταν το ΔΝΤ δεν θα παίρναμε ούτε τρίτο ούτε τέταρτο μισθό. Δες τις δηλώσεις του Παπανδρέου πριν γίνει πρωθυπουργός τι έλεγε για το ΔΝΤ, έλεγε ότι θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα αν πάμε εκεί.

    Από ποιο supermarket ψωνίζεις και βλέπεις ότι τα νοικοκυριά θα ωφεληθούν με μείον 50 € το μήνα; Εγώ βλέπω περικοπές στους μισθούς και ακρίβεια παντού. Όλα για το κεφάλαιο!!!! Άμα είναι, πες μας να πάμε και μεις να ψωνίζουμε από κει!

    Και δεν έβαλαν κανέναν φυλακή. Κανέναν δεν είναι υπεύθυνος των πράξεων του; Για την Περαίωση που είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΗ και εκβιασμός, τι έχεις να πεις;

    Για ποια media μιλάς; Εσείς τα ελέγχετε όλα σχεδόν!

  10. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΣ….ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ 4% ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ 15%…..ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ….ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΙΜΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΑΝΕΝΗΜΕΡΟΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟ0ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ SUPERMARKET…..ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ….ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΥΣΗΣ….ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΚΟΒΩ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟ 902….

  11. Ποια Παπαρήγα; Τι είναι αυτά που λες;
    Και το Πασοκ είχαν πει ότι είχε δώσει ψευδή στοιχεία το 2004. Ότι τους κάνατε σας κάναν και το 2009. Σιγά μη δεν ξέραν τι ευθύνη πάνε να αναλάβουν. Ήταν πλήρως ενημερωμένος ο Παπανδρέου, αφήστε πια τις καραμέλες…
    Αυτό που λες για τα super market το ξέρω αλλά κάτσε να δούμε αν θα εφαρμοστεί στην πράξη, γιατί δεν ελέγχονται σωστά αυτά τα πράγματα συν το ότι υπάρχουν καρτέλ και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

    Είδαμε και τον Χρυσοχοϊδη στο άλλο υπουργείο που ήταν…

  12. ΑΝΩΝΥΜΕ ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΕΙ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΟΣΚΕΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ;
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΔΝΤ;
    ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΤΑ SPREAD ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ ΤΑ SPREAD ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009;
    150 ΜΟΝΑΔΕΣ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΗΓΑΝ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2010;
    1000 ΜΟΝΑΔΕΣ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΙΜΜΑΤΟΣ;
    ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΩ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΙΜΜΑ ΤΟ ΑΥΞΗΣΑΝΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΙΩΣΑΝΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ.
    ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΩ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΕΙΜΜΑ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 150% ΤΟΥ ΑΕΠ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΩΝ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ.
    ΟΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ;
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.
    ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΩ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΦΕΛΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.

  13. ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΡΑΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΥΑΛΙΑ…ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ…..ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ 2004 ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ 2009…Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕΙ 15% ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ….ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΦΤΑΕΙ….ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΕΓΓΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ….ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΣ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΛΑΙΜΕ ΤΑ 200 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΜΕ…ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΦΤΑ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΩΓΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΝΑΜΕ?ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΑΜΕ?ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΡΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΛΟΣΙΟΥΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ???ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ…Α ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΚΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΗΤΑΝ…

  14. Ρέσυ, θα στροεις μετ πιάτσα; Τι είναι αυτά που λες; Δεν ήταν όλοι κάθε μέρα έξω να τρώνε και να πίνουν και να διασκεδάζουν στα μπουζούκια. Εκτός αν κρίνεις από τις κομματικές νεο-λέρες του πασοκ και της νδ που πάνε συνεχεία στα μπουζούκια και στα clubs.

    Το αν έχει ο κόσμος 3 πιστωτικές κάρτες τι πάει να πει; Ότι οι πολιτικοί έχουν δικαίωμα να κλέβουν τον δημόσιο πλούτο; Για τον Τσουκάτο τι έχεις να πεις; Για τον Οτσαλάν τι έχεις να πεις; Για τον Πάχτα; Μη βγάζεις την ΝΔ μόνο διεφθαρμένη και το Πασοκ λάδι…

    Αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ευθύνη φυσικά είναι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μπήκαν ανεξέλεγκτα σε δουλειές του δημοσίου που στην ουσία δεν χρειαζόντουσαν. Από το 1981 το Πασοκ έβαλε στην Ολυμπιακή Αεροπορία υπεράριθμους εργαζόμενους μετά συνέχισε και η ΝΔ και έτσι την διαλύσατε.

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν δίκαιο να πληρώσουν τώρα. Αλλά γιατί τώρα το Πασοκ πειράζει και τον ιδιωτικό τομέα; Μήπως για να κάνει το χατίρι στους μεγαλοκαρχαρίες του κεφαλαίου;

    Γιατί δεν απαντάς;

  15. ΡΕΣΥ ΠΑΣ ΚΑΛΑ….ΧΑΧΑΧΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΚΑΔΙΝΑΒΟΙ ΟΤΙ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ….ΜΗΠΩΣ ΖΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ…ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ….ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΡΜΝΗΝΕΥΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ…ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…..Η ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΛΑΔΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ???ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ….ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΠΑΣΟΚΟΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ?ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΛΑΔΙ ΤΗ ΔΕΞΙΑ…ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΛΕΡΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ….ΟΙ ΝΕΟΛΕΡΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ….ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΣΚΟΥΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ΑΣΥΔΟΣΙΑ…..ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ…..ΑΑΛΑ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΤΟ 902???

  16. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ…….

  17. ΑΝΩΝΥΜΕ ‘Η ΕΙΣΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ Ή ΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ.
    ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ;
    ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ 10 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ;
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ.
    ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ;
    ΜΗΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ;
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ(ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΤΡΟΦΗ,ΑΣΤΕΓΟΥΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ). ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΜΑΡΞ ΡΕ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΕΚΟΒΕ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΠΗΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΑΡΞ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΑΝ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕΣ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΟΜΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΓΕΝΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΕ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ.
    ΑΜΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΕΙΣ ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ.

  18. ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΑΝΗΚΕΙΣ….ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ….ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ….ΡΕ ΚΑΤΑλΑΒΕΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ….ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ….ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΧΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ….ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ…..ΑΛΛΑΞΕΧΑΣΑ ΟΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΟΜΠΛΕΞ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ 5%ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΑΘΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΒΓΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΩ…….

  19. ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ.
    Ή ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ.
    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ.
    ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ;
    ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΕΓΑΛΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΕΓΑΛΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΕΞΟΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ.

  20. Συγνώμη που πετάγομαι, αλλά ομολογώ ότι αυτή είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις που έχουν γίνει στο blog.

    Επειδή τελευταία πάσχω από “ιδεολογική και κομματική σύγχυση” δεν συμμετέχω.

    Ομολογώ ότι βρίσκω αλήθειες σε όλους σας:
    – Και ο Παπανδρέου -μάλλον- ξεπουλάει την Ελλάδα κανονικότατα.
    – Και όμως, δεν βλέπω κανέναν καλύτερο να κυβερνήσει τώρα.
    – Πράγματι ξοδεύαμε “λίγο παραπάνω” από ότι έπρεπε την τελευταία 20ετία…
    – Δεν κάναμε όμως και καμιά άσωτη ζωή!
    – Πράγματι δουλεύουμε για “τρεις και εξήντα”.
    – Πράγματι και τον ιδιωτικό τομέα τον έχουν τσακίσει, με ξεκάθαρες οδηγίες Παπανδρέου.
    – Όντως ο Καραμανλής το άφησε το πλοίο ακυβέρνητο και το παρέδωσε όπως όπως και κακήν κακώς…
    – Αλλά ο Παπανδρέου έδωσε χωρίς κουκούλα τη χώρα στους Γερμανούς και τα παιδιά μας να δουλεύουν για αυτούς.
    – Φυσικά και ο Παπανδρέου είπε ψέμματα.
    – Εννοείτε πως η Αριστερά είναι μόνο: “Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν” και “Φασαρία να γίνεται”…
    – Φυσικά και αν θέλουμε να ρίξουμε το φταίξιμο σε κάποιον τότε ας κοιτάξουμε ίσια μπροστά τον καθρέφτη κατάματα, μέσα σας.
    – Άλλα όχι μόνον εκεί.
    – Αλλά και “ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν”
    – Φυσικά και “είναι καιρός για συμμάζεμα”
    – Εννοείτε πως τα media ελέγχονται και όλα γίνονται για το κεφάλαιο.
    – Όντως, “ομπρέλα” δεν είναι να δουλεύεις 10 ώρες για 700 ευρώ…
    – Πράγματι, αν και αρχικά φαίνεται ότι ο Καρατζαφέρης “τα λέει καλά”, θα ήταν επικίνδυνος αν κυβερνούσε.
    – Σήμερα ξεκάθαρα, η “Δημοκρατία” είναι άρρωστη έτσι όπως εφαρμόζεται από τα πολιτικά κόμματα της χώρας, αλλά φυσικά η λύση δεν βρίσκεται και στην… “Αναρχία”.

    ΥΓ. Παρακαλώ να μην δει κανείς “μεμονομένα” κάτι από τα παραπάνω, γιατί θα παρερμηνευτώ. Όλα μαζί είναι η αλήθεια.

    Άρα η αλήθεια δεν βρίσκεται εκεί που την ψάχνουμε.

  21. Κρατήστε τα προσχήματα στη κουβέντα ρε παιδιά…

    Όλοι σε ένα καζάνι βράζουμε…

  22. sonni kai kala nte tora diladi ta mas sosi o papandtreoy ? kai olo to anauema prepi na pesi ston kako karamanli ? giati ??? pote kivernisan stin oysia aytoi… nai mia sinergasia tin eixan……to poios ua bolepsi toys perisoteroys,kai pos na kratisoyn to bazo me to meli perisotero…( kalpoyrigies kai oi dyo…..anauema ta gramata poy spoydasan kai poy san politikoi o ueos na toys sygxoresi den mporesan kai den mporoyn na doyn oyte mias pitumis parapera pera apo ta prosopika toys simferonta diladi politikoi toy dose imon simera kai oixi politikoi toy blepoyme 10 kai 20 xronia mprosta…gia oloys aytoys poy grafoyn uelo na po ena pragma….ksekolate kai pite ena kalimera ston diplano sas ston gitona sas, frontiste na omorfinete tis kardies sas kai kata sinepia ta mikra meri poy zoyme, giati h jenomania idika sto plomari einai gnosti…..opote mi sas kakofenete poy jeni ua kanoyn koymanto kai sto dimo mas fate tora jenoys…episis kai epi tis eykerias na pv pos kata kairoys simfono me ton kirio Ioanni Malli….ma prosoxi ioanni dioti to much love me ton etero kapadoki poy toy emauan taxa moy poso tapinos prepei na einai sta panepistimia poy spoydase….giati i gineka toy kesara prepei kai na ferete san gineka toy kesara kai i stasi zois toy distixos dixni to antiueto o noon noito….as jekinisoyme loipon dila dila na ftiaxoyme tis sxesis metaksi mas mpas kai glikanoyn i kardies mas kai min perimanete uaymata apo anouen eimaste moni mas….nai Ioanni i aliuia den einai ekei poy tin caxnoyme…. i aliuia stis kauimerines katagelies kai royfianies poy ginonte epi kauimerinis basis anametaji mas i aliuia einai oti se ena mikro xorio san to plomari gitones anametaji gitonon ntreponnte na sikosoyn ta matia kai na kitajoyn to gitona toys to sixoriano toys sta matia…na poyn ena kalimera re aderfe… aytoi einai i aliuia……………………………………………………………………………………

  23. http://anaxfiles.blogspot.com/2010/12/blog-post_6221.html

    Αγαπητέ Γιάννης Μαλλίς. Η Αλήθεια είναι μπροστά μας.Μέσα στην ιστορία μας και στον πολιτισμό μας.Την διδαχθήκαμε στα σχολεία μας που κάποτε ήταν Ελληνικά και όχι ανθελληνικά.Όταν λοιπόν αποφασίσουμε να γίνουμε Έλληνες να συσπειρωθούμε να αφήσουμε στην άκρη τα πολιτικά μας πιστεύω, να σεβαστούμε ο ένας τον άλλο ίσοι ως Έλληνας προς Έλληνα και όχι σαν χρώματα, τότε ίσως να μπορέσουμε να σώσουμε αυτό το λίγο που μας έμεινε από την χώρα που οι πολιτικοί μας κατάφεραν να δικάσουν σε αφανισμό.Σε σένα τα λέω Γιάννη μου για να τ’ακούν οι άλλοι μου.
    Χωριανοί, μην στρέφεστε ο ένας στον άλλο. Μόνο με την αλληλοβοήθεια και την ισότητα θα μείνουμε ενωμένοι. Αλλιώς θα πεθάνουμε ως Έλληνες και θα μείνουμε υποχείρα αυτών που μας έφεραν στην χώρα μας. Θα σκλαβώσουμε τα παιδιά μας για μια ζωή. Το ίδιο έκαναν οι γονείς μας σε μας, δεν το βλέπετε!?
    Για τι κομματισμούς μιλάτε. Και οι μεν και οι δε ακολουθούν μνημόνια εις βάρος μας, ανήμποροι να επιβληθούν στις μεγάλες δυνάμεις.Σε λίγο θα μας παρουσιάσουν και το υπερκόμμα τάχα μου για το καλό μας. Με ύβρεις και με επιθέσεις ο ένας στον άλλον, ενδίδουμε σε αυτήν ακριβώς την πολιτική που μας θέλει έρμαια τους. Αν δεν αλλάξουμε τακτική ως πολίτες αυτού του κράτους θα έρθει η μέρα(αν δεν ήρθε ακόμα) που θα σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον μπροστά σε σωρό σκουπιδιών μην τυχόν και βρούμε κάτι να ταΐσουμε τα παιδιά μας. Δείτε τι έγινε σε άλλες χώρες με ορυκτό πλούτο.Μην νομίζετε ότι είμαστε μακριά από αυτές. Η Πατρίδα μας έχει αμύθητο πλούτο, το ίδιο και η γεωγραφική θέση στην οποία βρίσκεται την κάνει επιθυμητή σε πολλούς.Μετά από αλλεπάλληλους πολέμους και επιθέσεις κατάφεραν επιτέλους να μας διασπάσουν εκ των έσω. Ψάξτε λίγο πώς δημιουργήθηκαν τα κόμματα, ιδιαίτερα του κυβερνώντος, ψάξτε λίγο την καταγωγή των προέδρων και πρωθυπουργών τους ιδιαίτερα του νυν, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν ούτε και να πάρω μέρος καμίας κομματικής παράταξης, εγώ δεν βλέπω να με κυβερνάνε Έλληνες.
    Πριν βιαστείτε να κρίνετε όσα έγραψα σαν (bloggers) κάντε μια περιήγηση στο Internet.Δεν είναι κακό να είμαστε λάθος σε πράγματα που δεν γνωρίζαμε. Το κακό είναι να επιμένουμε σ’αυτά για οποιοδήποτε προσωπικό γόητρό η πιστεύω μας.
    (Μονοιασμένοι στεκόμαστε, διχασμένοι πέφτουμε).
    Η Επιλογή ήταν και θα είναι πάντα δική μας.

  24. Νομίζω ότι τα 2 ωραιότερα σχόλια στο θέμα, γράφτηκαν τώρα προς το τέλος.

    Λαβαίνω και τις παρατηρήσεις υπόψη (…εύχομαι να καταλαβαίνω σωστά).

    ΥΓ. Aν μου ‘χει λείψει κάτι από το Πλωμάρι είναι ο τόπος αυτός καθεαυτός
    (οι πέτρες, τα σκαλιά, τα ντουβάρια), και οι κουβέντες με ανθρώπους
    που μπορεί να πεις ξαφνικά επειδή βρέθηκες σε μια κοινή παρέα,
    ή χωρίς προγραμματισμό, απλά επειδή βγήκες μια βόλτα στην αγορά
    ή στον παραλιακό δρόμο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here