Home Δήμος Μυτιλήνης Υπονομεύεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και ο τουρισμός λόγω δυσοσμίας

Υπονομεύεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και ο τουρισμός λόγω δυσοσμίας

1850
0
Έσω Πάπας και Πλακάκια

Συνεχίζει να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα η δυσοσμία στην περιοχή του Esso Pappas παρά τις εργασίες με μεγάλο αποφρακτικό όχημα τη εταιρείας “Υδροφίλη” από τη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο δίκτυο λυμάτων.

Υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και ουσιαστικά ζητάνε ως και την παραίτηση του Γεωγραφικού Εντεταλμένου Συμβούλου, κ. Δημήτρη Βαρβαγιάννη.

Κατατέθηκε εκ νέου ερώτηση για το πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξης “Με Πυξίδα Τον Πολίτη”, κ. Δημήτρη Μαλλιαρό, η πρώτη είχε κατατεθεί πριν την εποχή που εμφανίστηκε ο κορονοϊός στη ζωή μας και ουσιαστικά βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ. Γιώργος Φλώρος παραδέχτηκε ότι φυσικά γνωρίζει το πρόβλημα και αυτό προϋπήρχε και τόνισε ότι από τότε που δημιουργήθηκε το δίκτυο του βιολογικού πριν από περίπου 20 χρόνια το έργο γενικά είναι προβληματικό. Η ΔΕΥΑΛ στέλνει και δικά της μικρότερα οχήματα για καθαρισμό, αλλά αυτό δεν είναι μόνιμη λύση, η οριστική λύση είναι η αντικατάσταση του αγωγού. Οι κάτοικοι τόνισαν ότι είχαν ζητήσει το έργο να γίνει κατά το διάστημα που είχε επιβληθεί lockdown , αλλά ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Κύτελης τους είχε απαντήσει ότι το κόστος του έργου είναι μεγάλο. Στη διαδικασία των απαντήσεων από τους αρμόδιους, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χατζηγιάννης έδειξε μια δυσφορία αλλά τελικά επέτρεψε στον κ. Φλώρο να απαντήσει.

Το βίντεο από την σχετική ερώτηση του κ. Μαλλιαρού και την απάντηση του κ. Φλώρου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here