Home Δήμος Μυτιλήνης Βίντεο: Το φράγμα Σεδούντα έχει ακόμα δρόμο για να λειτουργήσει – Τι...

Βίντεο: Το φράγμα Σεδούντα έχει ακόμα δρόμο για να λειτουργήσει – Τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

2279
0

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, κατατέθηκε ερώτηση για το Φράγμα Σεδούντα από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξης “Με Πυξίδα Τον Πολίτη” κ. Δημήτρη Μαλλιαρό που αφορούσε την διαρροή που εντοπίστηκε, την λειτουργία του ταχυδιηλιστιρίου και την τοποθέτηση των χιλίων μέτρων σωλήνων που θα δώσουν το νερό της υπερχείλισης από τη μάνα που ούτως ή άλλως κατέληγε στον ποταμό και στη συνέχεια στη θάλασσα.

Βέβαια, αρκετές είναι και οι εξελίξεις που τρέχουν παράλληλα τον τελευταίο καιρό για το φράγμα σχετικά με τη χρηματοδότηση αναγκών όπως η αγορά των σωλήνων, που πιθανόν θα γίνει με δωρεά ιδιώτη, αλλά έτσι βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Δήμος Μυτιλήνης και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου άγνωστο γιατί, δεν το χρηματοδοτούν τουλάχιστον εξολοκλήρου στη παρούσα φάση.

Στην ερώτηση απάντησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ. Γιώργος Φλώρος, ο οποίος είπε ενδιαφέροντα πράγματα ενημερώνοντας το σώμα. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η αρχική μελέτη προέβλεπε να συνδεθεί το φράγμα με τη μάνα του νερού για την εκμετάλλευση του νερού που καταλήγει στη θάλασσα, δηλαδή χιλιάδες κυβικά πήγαιναν όλα αυτά τα χρόνια χαμένα, για αυτό χρειάζονται τα χίλια μέτρα σωλήνων, μια διαδικασία που θα ξεκινήσει εντός των ημερών. Ο κ. Φλώρος διευκρίνισε ότι το φράγμα δεν έχει ακόμα παραδοθεί στο Δήμο και στη ΔΕΥΑΛ, υπάγεται ακόμα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όμως η ΔΕΥΑΛ έχει κάνει και θα κάνει ότι χρειάζεται χωρίς να το αντιμετωπίζει τυπολατρικά, διαφορετικά θα υπάρχουν κι άλλες καθυστερήσεις. Για το ταχυδιυλιστήριο ανέφερε ότι έγιναν όλες οι ενέργειες για να λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον. Και τέλος, τόνισε ότι λόγω των συνθηκών, στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατόν να αδειάσει το φράγμα για να επισκευαστεί η διαρροή, οπότε αυτό θα γίνει τον Οκτώβριο.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here