Home Καιρός Εορτασμός της 25ης Μαρτίου με κρύο και επιλεκτικές “χιονομπόρες” – Πρόγνωση καιρού...

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου με κρύο και επιλεκτικές “χιονομπόρες” – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 25/03/2021

1647
0

Πρόγνωση καιρού από το Meteoclub.gr Την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση θα γιορτάσει όλος ο Ελληνισμός στον πλανήτη όπως φυσικά και τη χώρα μας. Οι καιρικές συνθήκες που θέλουν στατιστικά τις περισσότερες φορές την 25η Μαρτίου να επικρατεί κρύος ως επι το πλείστον καιρός , επιβεβαιώνεται και φέτος.

Η διαταραχή πολικής υφής που κατήλθε τις προηγούμενες 2 ημέρες από τη βορειοανατολική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια , φαίνεται ότι θα εγκλωβιστεί πάνω από τα νοτιοδυτικά κράσπεδα της Μαύρης Θάλασσας και το βορειοανατολικό Αιγαίο την Πέμπτη , με αποτέλεσμα να δώσει εκ νέου κάποιες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές – ημιπεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και τμηματικά στα ανατολικά – βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Η διαταραχή από αργά το απόγευμα και μετά σταδιακά θα εξασθενεί και την Παρασκευή θα απομακρυνθεί αρκετά ανατολικότερα , καθιστώντας αρκετά πιο βελτιωμένο τον καιρό στη χώρα μας και με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά:

Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες διάσπαρτες νεφώσεις. Αντίστοιχα και στα νησιά του Ιονίου ο καιρός θα είναι αρκετά καλός.
Στη βόρεια Ελλάδα αρχικά ο καιρός θα είναι καλός με αρκετή ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά έως και τη νύχτα.

Στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως σε ανατολική Θεσσαλία , ανατολική Στερεά Ελλάδα – Εύβοια , βόρειες Κυκλάδες και βορειοανατολικό Αιγαίο , από τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι άστατος με αυξημένη συννεφιά , τοπικές χιονοπτώσεις με τη μορφή χιονομπόρας (ολιγόλεπτης διάρκειας χιονόπτωση με πιθανότητα έξαρσης) έως και τα παραθαλάσσια τμήματα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και την ανατολική – κεντρική Εύβοια , ενώ για την ανατολική Θεσσαλία , την Βοιωτία και την Αττική φαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε υψόμετρο έως και τα 200-300μ. χωρίς να αποκλείεται τοπικά να χιονίσει και ελαφρώς χαμηλότερα.

Βροχές θα εκδηλωθούν στα παραθαλάσσια τμήματα της Κρήτης και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά / ημιορεινά τμήματα από τα 500-700μ. υψόμετρο . Πιθανότητα εκδήλωσης χιονοχάλαζου τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια παραθαλάσσια τμήματα.

Βροχερός θα είναι ο καιρός στα παραθαλάσσια τμήματα στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο με χιονοπτώσεις από τα 400-600μ. και άνω. Δεν αποκλείεται πρόσκαιρα στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες να παρατηρηθεί χιονοχάλαζο ή και κανονική χιονόπτωση με εναλλαγές χιονόνερου έως και τα παραθαλάσσια τμήματα.

Από αργά το απόγευμα και κυρίως τη νύχτα , τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν στις προαναφερθείσες περιοχές θα παρουσιάσουν αισθητή εξασθένηση.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ με τάση εξασθένησης από το απόγευμα και μετά.
Στο Αιγαίο από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 6-7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή.

Αττική:

Νωρίς το πρωί ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση με τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπως και τοπικά στα βορειοδυτικά – δυτικά πεδινά τμήματα έως και τα 100-150μ. υψόμετρο. Μέσα στις πρωινές ώρες ο συμπαγής καιρός θα απασχολήσει περισσότερο τα βόρεια – βορειοανατολικά τμήματα του νομού με χιονομπόρες (χιονοπτώσεις on/off) έως και τα παραθαλάσσια τμήματα. Στο λεκανοπέδιο της Αττικής , αυξημένη πιθανότητα υπάρχει για τοπικές χιονομπόρες στα βόρεια – βορειοανατολικά και ανατολικά προάστια του νομού (κυρίως γύρω από τους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας – Πεντέλης και του Υμηττού) έως τα 150-200μ. υψόμετρο.

Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια με γρήγορη βελτίωση μέσα στις πρωινές ώρες. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξουν για λίγη ώρα τοπικά φαινόμενα με ολιγόλεπτη χιονόπτωση και σε χαμηλότερα από τα προαναφερθέντα υψόμετρα εντός του αστικού ιστού , χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να χιονίσει πρόσκαιρα και μέσα στην Αθήνα λόγω χαμηλής υγρασίας τις πρωινές ώρες.

Από το απόγευμα και μετά οι νεφώσεις σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια του νομού και τα όποια φαινόμενα συνεχίσουν ώς και εκείνη την ώρα ,κυρίως στα βόρεια και ανατολικά , σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι θα συννεφιάσει περισσότερο με νεφώσεις μέσου – υψηλού ύψους χωρίς να εκδηλωθούν φαινόμενα

Οι άνεμοι από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5-6 Μποφόρ με τάση εξασθένησης από το απόγευμα και τη νύχτα.

Η θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here