Home Δήμος Μυτιλήνης Συνέντευξη: «Πήραμε μια γενναία απόφαση και αναλαμβάνουμε το κόστος»

Συνέντευξη: «Πήραμε μια γενναία απόφαση και αναλαμβάνουμε το κόστος»

857
0

Συνέντευξη του Δημοσθένη Χατζηγιάννη στη δημοσιογράφο Μαρία Χατζηγεωργίου στο ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα Stonisi.gr Αναφέρεται στα όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην απόφαση για τη νέα δομή.

Την άποψη της Δημοτικής Αρχής και όσων ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας δομής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένης Χατζηγιάννης

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του, ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που μπήκαν στο τραπέζι της συζήτησης την περασμένη Τετάρτη, αναλύοντας τις θέσεις και τις απόψεις που ακούσθηκαν υπέρ της νέας δομής.

Όπως σημείωσε, η Δημοτική Αρχή η Δημοτική Αρχή πήρε πρωτοβουλία και κατέθεσε ένα ψήφισμα το οποίο δεν είχε καμία σχέση με τα ψηφίσματα που είχαν κατατεθεί και εγκριθεί στο παρελθόν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Η Νέα θέση της Δημοτικής Αρχής βασίζεται στα δεδομένα που υπάρχουν στο νησί μας και στην πόλη της Μυτιλήνης με το μεταναστευτικό. Θελήσαμε να μην κρυβόμαστε πίσω από γενικόλογες τοποθετήσεις και να πάρουμε μια πιο ξεκάθαρη απόφαση και να δώσουμε συγκεκριμένες λύσεις.

Δυστυχώς το Μαυροβούνι, η Μόρια παλιότερα και όποια άλλη δομή έχουμε αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στη Μυτιλήνης, μέσα στον πνεύμονα της πόλης αυτής και επηρεάζουν την κοινωνική και οικονομικής τους δραστηριότητα. Η λύση που προτείναμε είναι η δημιουργία ενός ΚΥΤ εκτός αστικού ιστού, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων του νησιού μας και των μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι σήμερα ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στις λάσπες και στο κρύο.

Πήραμε το πολιτικό κόστος και προχωρήσαμε σε αυτή τη γενναία απόφαση. Οι συνάδελφοι που ψήφισαν ναι, αυτή τη στιγμή έχουν στοχοποιηθεί, λοιδορούνται και κατηγορούνται από διάφορους ως προδότες της πατρίδας και άλλα τέτοια».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, αναφέρθηκε στην πολυσυζητημένη ψήφο των προέδρων της Δημοτικής Ενότητας Λουτρόπολης Θερμής και στους λόγους για τους οποίους δεν τους επετράπη τελικά να ψηφίσουν.

Όπως τόνισε από την αρχής της συζήτησης, δεν μπήκε γεωγραφικός προσδιορισμός και τοποθέτηση της δομής σε συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα πρόσθεσε πως τέτοιος προσδιορισμός δεν υπήρχε ούτε στο κείμενο που κατέθεσαν οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι που έφεραν το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από την άλλη πλευρά ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ισχυρίσθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο που να οριοθετεί που ακριβώς θα γίνει η δομή. Όπως είπε η περιοχή Βάστρια είναι πολύ μεγάλη και αν δεν οριοθετηθεί ο χώρος που θα χρησιμοποιηθεί κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα σε ποια κοινότητα θα ανήκει διοικητικά η έκταση αυτή.

Πηγή: www.stonisi.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here