Home Δήμος Μυτιλήνης Βίντεο: Λάθη στη μελέτη της Πύλης εισόδου φέρνουν νέα καθυστέρηση – Επιπλέον...

Βίντεο: Λάθη στη μελέτη της Πύλης εισόδου φέρνουν νέα καθυστέρηση – Επιπλέον χρηματοδότηση 50 χιλιάδων ευρώ

2066
0
Πλωμάρι

Αστοχίες και λάθη φέρνουν νέες καθυστερήσεις στο έργο. Ως έκτακτο θέμα εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, η νέα Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Μυτιλήνης για την επιπλέον χρηματοδότηση που χρειάζεται το έργο της δημιουργίας Πύλης Εισόδου στο Πλωμάρι.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Ηρακλής Κουντουρέλης στην εισήγηση του για το θέμα, ενημέρωσε ότι η Προγραμματική Σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου συμπεριλαμβάνει δυο έργα, το πρόβλημα προέκυψε στο έργο της προμήθειας των οικίσκων για τη στέγαση των υπηρεσιών, για το οποίο ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος και ο λόγος είναι οι προδιαγραφές που υπάρχουν και προβλέπουν ύπαρξη τουαλετών, ειδών υγιεινής και πλακάκια, αλλά και ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις με μεγαλύτερο κόστος από τον αρχικό προϋπολογισμό. Ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν στα 70 χιλιάδες ευρώ, η συνολική δαπάνη που απαιτείται ανέρχεται στα 120 χιλιάδες ευρώ, για αυτό το λόγο η Περιφέρεια δεσμεύτηκε να χορηγήσει επιπλέον το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ για να καλύψει τη διαφορά και να λύσει το πρόβλημα.

Σε ερώτηση του Δημοτικού Σύμβουλου, κ. Δημήτρη Μαλλιαρόυ, για το αν το πρόβλημα προέκυψε λόγω λαθών και αστοχιών στη μελέτη για την προμήθεια των οικίσκων, ο κ. Κουντουρέλης απάντησε ότι όντως υπάρχει μια μικρή αστοχία στη μελέτη που δημιουργεί προβλήματα και φέρνει καθυστερήσεις και αυτό ίσως έπαιξε ρόλο στο ότι ο πρόχειρος διαγωνισμός βγήκε άγονος και έτσι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί νέος κανονικός διαγωνισμός. Η νέα Προγραμματική Σύμβαση πρέπει να εγκριθεί και από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, λευκό στη διαδικασία ψήφισε ο Κώστας Αστυρακάκης.

Έτσι βλέπουμε ότι μικρά λάθη μπορεί να φέρουν επιπλέον καθυστέρηση κάποιων μηνών. Ελπίζουμε να μην υπάρξουν άλλα λάθη και το έργο να υλοποιηθεί ομαλά.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here