Home Άρθρα Μόνιμη υπερδομή στη Λέσβο χωρίς Δημοκρατική Νομιμοποίηση από τη σύμφωνη Δημοτική Αρχή...

Μόνιμη υπερδομή στη Λέσβο χωρίς Δημοκρατική Νομιμοποίηση από τη σύμφωνη Δημοτική Αρχή και τους υποστηρικτές της

1385
0

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα paraskhnio.gr και τον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη, μόνιμες δομές στα νησιά εξήγγειλε ο Υπουργός Μεταναστευσης και Ασύλου και δομές καταγραφής και σύντομης παραμονής στον Έβρο που χαρακτηρίζεται από τον κ. Μηταράκη ως ευαίσθητη περιοχή, άρα τα νησιά δεν είναι στην ίδια κατηγορία κατά την άποψη του. Ο κ. Μηταράκης ακόμα μία φορά επισήμανε τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Μυτιλήνης για τη νέα δομή.

Ο διεθνής νόμος αναφέρει κατηγορηματικά το μέγιστο διάστημα παραμονής προσφύγων-μεταναστών είναι οι 25 ημέρες. Επίσης ο κ. Κύτελης με συμπαραστάτες τις Παρατάξεις των κ. κ. Μαμάκου και Ζαφειρίου έχει πάρει θέση υπέρ της δημιουργίας δομής στη θέση Βάστρια στα όρια του πρώην Δήμου Θερμής, αλλά ο αριθμός χωρητικότητας που προτείνουν οι τρεις παρατάξεις δεν είναι ξεκάθαρος άλλος λέει 3.000, άλλος 1.500 και άλλος 1.000 οι Ευρωπαίοι λένε για 5.000 αλλά και γι αυτό πολλά ακούγονται αν είναι δική τους θέση ή άλλων.

Χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση

Το θέμα είναι ότι ο Δήμαρχος δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση να συμφωνεί σε κάτι διαφορετικό από τις αποφάσεις που έχουν παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, τις οποίες ο ίδιος έφερε με τους αντιδημάρχους του και μάλιστα η πρόταση οριστικού κλεισίματος του ΚΥΤ της Μόριας, παράλληλα με το “Καμία νέα δομή στο νησί” ήρθε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τσακίρη, ο οποίος τώρα ακολουθεί τη γραμμή Κύτελη. Όλοι έχουν στη δημοκρατία το δικαίωμα να αλλάξουν άποψη, ακόμα και αν έχουν υποσχεθεί διαφορετικά πράγματα προεκλογικά, αλλά μια τέτοια απόφαση αλλάζει μόνο με επικαιροποίηση από το Δημοτικό Συμβούλιο, αν και εφόσον εκεί θα το αποφασίσει η πλειοψηφία των συμβούλων.

Συλλογή υπογραφών από την αντιπολίτευση για διεξαγωγή συνεδρίασης

Μετά από ενέργειες της αντιπολίτευσης και τη συλλογή των απαραίτητων υπογραφών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Δημοσθένης Χατζηγιάννης, είναι υποχρεωμένος να πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τη δημιουργία του νέου ΚΥΤ και το πάρσιμο απόφασης για επικαιροποίηση(αλλαγή) των αποφάσεων ή όχι, εκεί θα ξεκαθαρίσει τι θα πράξουν οι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων “Αλλάζουμε τον τόπο μας” και “Η Λέσβος όπως της αξίζει” που στηρίζουν τον κ. Κύτελη.

Αναλυτικά στη συνέντευξη του κ. Μηταράκη στην ιστοσελίδα Paraskhnio.gr

Μηταράκης: Στον #Έβρος η παραμονή των αιτούντων άσυλο δεν θα υπερβαίνει τις 24 μέρες και θα αφορά αποκλειστικά διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης”

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here