Home Web Radio Άφησαν συνειδητά εκτός επιδότησης τους ελαιοπαραγωγούς – Να στηριχτούν οι κτηνοτρόφοι

Άφησαν συνειδητά εκτός επιδότησης τους ελαιοπαραγωγούς – Να στηριχτούν οι κτηνοτρόφοι

1453
0

Διευκρινίζουμε ότι η συνέντευξη ηχογραφήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2020 και αναπτύσσονται στη κουβέντα τα χρόνια και γενικότερα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου και όχι μόνο το θέμα της έκτακτης ενίσχυσης λόγο covid-19. Yπάρχει ενημέρωση ότι τελικά θα γίνει διόρθωση και θα μπορέσουν να καταθέσουν κανονικά αίτηση για την οικονομική ενίσχυση οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου, αλλά δεν διευκρινίζεται το εάν θα λάβουν κάποια ενίσχυση οι μη κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Η συζήτηση με τον Νίκο Μανάβη για αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα-προβλήματα

Συζήτηση με τον Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης “Ανταρσία στο Αιγαίο”, Δημοσιογράφο και ελαιοπαραγωγό, κ. Νίκο Μανάβη, για τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις με τον αποκλεισμό μεγάλου ποσοστού ελαιοπαραγωγών από τη Λέσβο με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι οποίοι δεν θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται λόγω των συνεπειών του κορονοϊού, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις ποικιλίες Αδραμυτινή, Κολοβή και Λαδολιά ως καλλωπιστικά είδη.

Ακούστε εδώ τη συζήτηση-συνέντευξη:

Ο κ. Μανάβης τόνισε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση και όχι γκάφα ή κάποιο λάθος. Το Υπουργείο αφήνει εκτός επιδότησης όλους τους μη επαγγελματίες αγρότες, έτσι ουσιαστικά εκτός μένουν τα τρία τέταρτα των παραγωγών πανελλαδικά.

Όσον αφορά τα κτηνοτροφικά θέματα, ο κ. Μανάβης αναφέρει ότι πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετική τακτική στην αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού και πρέπει να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που έχασαν τα ζώα τους από τη νόσο. Ορθώς η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου ζητά μέτρα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων.

Στο τρίτο σκέλος της κουβέντας μας, ο κ. Μανάβης μας μίλησε για το τι συνέβη στη Μυτιλήνη την ημέρα της Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου όπου μια μικρή ολιγομελής πορεία προς τη προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη, εμποδίστηκε από την Αστυνομία.

Η ανάρτηση του κ. Μανάβη: Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πέταξε έξω από την έκτακτη επιδότηση για τον Covid 19 το 95% των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου. Χαρακτήρισαν τις ελιές Αδραμυτινές, Κολοβή και λαδολιά ως καλλωπιστικά φυτά. Η ενέργεια αυτή έγινε συνειδητά και όχι από αστοχία. Στόχος τους είναι να “τελειώσουν” τους μικρούς παραγωγούς του νησιού όπως και άλλων περιοχών της χώρας. Η κυβέρνηση, ο τοπικός βουλευτής κ. Αθανασίου και το κόμμα της Ν.Δ. με τις ενέργειες τους αποκαλύπτουν το πραγματικό τους ρόλο. Είναι υπηρέτες των μονοπωλίων στον κλάδου του ελαιολάδου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here