Home Ενημερώσεις Με μια τράπεζα και με ένα ταμείο απέμεινε το Πλωμάρι – Ταλαιπωρία...

Με μια τράπεζα και με ένα ταμείο απέμεινε το Πλωμάρι – Ταλαιπωρία για το κοινό

1852
0

Οι πάλε ποτέ ένδοξες μέρες που το Πλωμάρι είχε τέσσερα υποκαταστήματα τραπεζών, και συγγεκριμένα Εθνικής, Εμπορικής(Alpha Bank, Αγροτικής(Πειραιώς) και της Συνεταιριστικής Λέσβου-Λήμνου, ανήκουν στο παρελθόν.

Μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank, σταδιακά ουσιαστικά έχει κλείσει και το αντίστοιχο της Τράπεζας Πειραιώς. Η Εθνική τράπεζα που μετακόμισε στη μαρίνα είναι η μόνη πλέον τράπεζα που έχει μείνει στο Πλωμάρι και μάλιστα εξυπηρετεί καθημερινά και πολίτες από τη Γέρα διότι το εκεί υποκατάστημα έκλεισε.

Εδώ και μερικές εβδομάδες όμως, στο υποκατάστημα της Εθνικής λειτουργεί μόνο ένα από τα δυο ταμεία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα κάποιες φορές να δημιουργούνται ουρές έξω από το κτίριο με τους πολίτες να ταλαιπωρούνται συνωστιζόμενοι περιμένοντας αρκετή ώρα όρθιοι και εκτεθειμένοι στον ήλιο ή στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες, με ότι αυτό συνεπάγεται στις μέρες που ζούμε με τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό, ενώ δεν είναι διαθέσιμο και το μηχάνημα σειράς προτεραιότητας με το αριθμημένο απόκομμα που ίσως θα βοηθούσε κάπως την κατάσταση, αλλά βρίσκεται εντός του κτιρίου και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τις παρούσες συνθήκες.

Το υποκατάστημα της Εθνικής στο Πλωμάρι διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους και ικανότερους τραπεζικούς υπαλλήλους και στελέχη πανελλαδικά και θα πρέπει η κεντρική διοίκηση ή όποιος άλλος αρμόδιος, να ξανασκεφτεί την απόφαση της κατάργησης του ενός ταμείου. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και το πλαστικό χρήμα ναι μεν έχουν μπει στη ζωή των πολιτών, αλλά ακόμα υπάρχει πολύς κόσμος που χρειάζεται τον παραδοσιακό τρόπο συναλλαγών.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here