Home Δήμος Μυτιλήνης Επανέρχεται η Πυξίδα για τη μη πραγματοποίηση Συνεδριάσεων με σύγχρονη τηλεδιάσκεψη στο...

Επανέρχεται η Πυξίδα για τη μη πραγματοποίηση Συνεδριάσεων με σύγχρονη τηλεδιάσκεψη στο Δήμο Μυτιλήνης

1488
0

Δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Με Πυξίδα Τον Πολίτη”: Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κ. πρόεδρε,
Επανερχόμαστε για Τρίτη φορά σε διάστημα ενός περίπου μήνα και εν αναμονή της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού δεν πήραμε καμιά απάντηση της δύο προηγούμενες φορές, 5 Οκτωβρίου (με μέιλ που σας αποστείλαμε) και 12 Οκτωβρίου(με δημόσια αποστολή) που σας θέσαμε το θέμα της υποβάθμισης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως απουσία οποιασδήποτε απάντησης εκ μέρους σας δεν έχει να κάνει με την υποτίμηση του θέματος.
Η εκ περιφοράς συνεδριάσεις δεν μπορεί να είναι η κανονικότητα στη λειτουργία του Δ. Σ. και αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα.
Δυστυχώς η πανδημία καλά κρατεί και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον φαίνεται πως για μεγάλο ακόμα διάστημα θα δημιουργεί προβλήματα στις κοινωνικές μας δραστηριότητες.

Ζητάμε λοιπόν να μην υπάρξει άλλη εκ περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης.
Σήμερα που σε όλη η Ελλάδα, σύλλογοι, φορείς, παρατάξεις, κόμματα κ.λ.π. συνεδριάζουν και συζητούν με τηλεδιασκέψεις που το περιφερειακό μας Συμβούλιο, επίσης συνεδριάζει μέσω της e:presence, πλατφόρμα που υποστηρίζεται από το government.gr. δεν καταλαβαίνουμε γιατί το ζήτημα αυτό δεν έχει ακόμα λυθεί! Η απαίτηση για μεν τους συμμετέχοντες δημοτικούς συμβούλους και λοιπούς εμπλεκόμενους, είναι ένα απλό κινητό με σύνδεση στο internet (έχουν όλοι) για δε τον πρόεδρο που θα διευθύνει την συζήτηση ένας απλός υπολογιστής και ένα λογισμικό τύπου Skype, zoom, webex και πολλά άλλα που με 15 ευρώ τον μήνα περίπου διευκολύνει αυτή την επικοινωνία. Όταν ακόμη και μαθητές του δημοτικού μπορούν να συνδεθούν και να κάνουν μάθημα από απόσταση, ο Δήμος Μυτιλήνης δεν μπορεί να δηλώνει αδυναμία.

Δε θέλουμε να πιστέψουμε πως η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου «εξυπηρετεί κάποιους άλλους σκοπούς»
Η ίδια μέριμνα κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να ληφθεί από τη Δημοτική Αρχή και για τις συνεδριάσεις των νομικών προσώπων και των επιτροπών .
Ελπίζουμε πως σε αυτή την τρίτη προσπάθειά μας θα έχουμε απάντηση και θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας.
Σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνουμε δε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να νομιμοποιούμε μια τέτοια λειτουργία.

Με εκτίμηση

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here