Home Άρθρα Το Πλωμάρι χρειάζεται εξωραϊσμο και όχι νέους στύλους της ΔΕΗ – Πότε...

Το Πλωμάρι χρειάζεται εξωραϊσμο και όχι νέους στύλους της ΔΕΗ – Πότε θα γίνει η υπογειοποίηση;

2742
0

Ελάχιστες ως μηδενικές είναι οι εξωραϊστικές παρεμβάσεις και αναπλάσεις που έλαβαν χώρα στο Πλωμάρι τα προηγούμενα χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο έχουν τοποθετηθεί νέοι στύλοι φωτισμού και ηλεκτρικής παροχής της ΔΕΗ. Την προηγούμενη πενταετία που διοίκηση ήταν η Δημοτική Αρχή Γαληνού, οι τοπικοί άρχοντες είχαν προσφύγει στην αστυνομία και είχαν διακοπεί αντίστοιχες εργασίες τοποθέτησης στύλων.

Πάγιο αίτημα είναι η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτρισμού κάτι που σίγουρα δεν είναι ένα απλό έργο, αλλά ακόμα και αν πραγματοποιηθεί τι θα γίνει με όλους αυτούς τους στύλους που τοποθετήθηκαν; Και ειδικά με τους τσιμεντένιους στύλους φωτισμού; Και όλοι αυτοί οι νέοι στύλοι έχουν τοποθετηθεί κυρίως στα πιο γραφικά σημεία του Πλωμαρίου γύρω από τον Πλάτανο και κοντά στον Άγιο Νικόλαο ως το Λαογραφικό Μουσείο.

Σίγουρα υπάρχουν προβληματικά κομμάτια στο δίκτυο λόγω επικίνδυνων κτιρίων που έχει αναφέρει η σημερινή διοίκηση του Δήμου και πιθανόν σε κάποια σημεία να ήταν απαραίτητη η τοποθέτηση στύλων, αλλά αυτό που είναι πραγματική αηδία είναι ο τσιμεντένιος στύλος φωτισμού που τοποθετήθηκε στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας. Τόσο απαραίτητος ήταν; Υπενθυμίζουμε ότι η Τοπική Κοινότητα Πλωμαρίου έχει ζητήσει μέσα από τις προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα και του 2020 αλλά και του 2021, να πραγματοποιηθεί το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας που προβλέπει αρκετές αλλαγές στο υπάρχον σκηνικό, αλλά βλέπουμε αντ’ αυτού σε πρώτη φάση έναν επιπλέον τσιμεντένιο στύλο φωτισμού.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here