Home Δήμος Μυτιλήνης Δηλώσεις του Προέδρου της Κοινότητας Πλωμαρίου για τις τελευταίες εξελίξεις, προβλήματα και...

Δηλώσεις του Προέδρου της Κοινότητας Πλωμαρίου για τις τελευταίες εξελίξεις, προβλήματα και έργα

363
0

Δηλώσεις στο Plomarinews.gr πραγματοποίησε, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλωμαρίου, κ. Γιάννης Ξανθούλης για τις τελευταίες εξελίξεις, το πρόβλημα με το νερό και όλα τα έργα που εκτελούνται και όσα θα δρομολογηθούν στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Ξανθούλης αναφέρει τα εξής:

Για το πρόβλημα της λειψυδρίας. Ήταν μια δύσκολη χρονιά φέτος, η ετήσια βροχόπτωση ήταν στις 13,5 ίντσες νερό που σαν αποτέλεσμα ήταν κάποιες γεωτρήσεις να έχουν πρόβλημα, τρεις από αυτές είναι ξερές στη περιφέρεια Πλωμαρίου, αυτό διαπιστώθηκε τις τελευταίες ημέρες συν το ότι υπήρξαν βλάβες σε γεννήτριες και αντλίες. Η αντίδραση του Δημάρχου, κ. Στρατή Κύτελη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ, κ. Φλώρου αλλά και του Διευθυντή της, κ. Παρασκευά Φυντανή ήταν άμεση. Πραγματοποιήσαμε νέα γεώτρηση στο δρόμο προς φράγμα Σεδούντα στα 120 μέτρα βάθος όπου βρέθηκε αρκετό νερό. Αυτή τη στιγμή η στάθμη άντλησης είναι στα 17 μέτρα και έχει άλλα 100 μέτρα βάθος και η παροχή είναι στα 12 κυβικά την ώρα. Είναι μια πολύ καλή γεώτρηση και αναμένουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων. Μερικώς θα διορθώσει το πρόβλημα. Νωρίτερα δεν μπορούσε να γίνει κάτι διότι την προηγούμενη χρονιά είχαμε 45 ίντσες νερού και όλα τα προηγούμενα χρόνια παρά τη μεγάλη τουριστική κίνηση το Πλωμάρι καλύπτονταν. Οι δυο προηγούμενες Δημοτικές Αρχές τα τελευταία 10 χρόνια δεν είχαν πραγματοποιήσει καμία γεώτρηση, ενώ η Δημοτική Αρχή Βαρβαγιάννη της οποίας ήμουν Αντιδήμαρχος είχε πραγματοποιήσει πολλές. Επόμενος στόχος είναι να γίνει μια γεώτρηση στην περιοχή της Αγκαθερής για να υδροδοτηθεί το Κάτω Χωριό που και εκεί υπάρχει γεώτρηση που ξεράθηκε και αυτή τη στιγμή υδροδοτείται με υδροφόρα.

Για το φράγμα Σεδούντα έχει ξεκινήσει η αποπεράτωση-φάση ολοκλήρωσης του με παρέμβαση του Αντιπρόεδρου της Βουλής, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη, έχουν αντικατασταθεί όλοι οι φθαρμένοι μανδύες, τοποθετήθηκε η περίφραξη και αναμένεται να γίνουν και κάποια τοιχία στην άκρη και θα είναι έτοιμο για να γεμίσει με νερό για να δοθεί στην κατανάλωση, το ταχυδιυλιστήριο έχει κατασκευαστεί από την εποχή που Δήμαρχος ήταν Δημήτρης Βαρβαγιάννης.

Για την πύλη εισόδου είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις εξελίξεις, έχουν παρθεί σχεδόν όλες οι υπογραφές, έχει βοηθήσει και εδώ ο Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος έτρεξε και ήταν αρωγός στο Πλωμάρι, αλλά και ο Κώστας Μουτζούρης που χρηματοδοτεί τo έργα με 100 χιλιάδες ευρώ καθώς επίσης και ο Δήμαραχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύτελης ο οποίος τρέχει με όλες του τις δυνάμεις ούτως ώστε να κινηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου διότι για το έργο έχει γίνει προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, σύντομα θα αρχίσει να κατασκευάζεται και την επόμενη χρονιά θα είναι έτοιμη να δοθεί προς χρήση.

Όσον αφορά τα έργα που εκτελούνται ή έργα που είναι στα σκαριά, είμαι ευχαριστημένος αλλά όχι απόλυτα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για τη κατασκευή του δρόμου Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου αυτό το έργο θα μας κατεβάσει το θρησκευτικό τουρισμό στο Πλωμάρι. Στις 21 Φεβρουαρίου του 2021 θα εκδικαστεί η υπόθεση της προσωρινής τιμής μονάδας για το δρόμο στα κόκκαλα και το έργο θα μπει άμεσα προς δημοπράτηση. Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη, θα χαρακτηριστεί ως επαρχιακός δρόμος το τρίτο σκέλος του περιφερειακού το οποίο ξεκινάει από το δρόμο Μεγαλοχωρίου – Πλωμαρίου και καταλήγει στο δρόμο Παλαιοχωρίου – Πλωμαρίου, αυτός ο δρόμος θα επιτρέψει την πρόσβαση λεωφορείου στο Πλωμάρι, είναι ένα μεγάλο έργο και θέλουμε σε πρώτη φάση να γίνει η μελέτη, η Περιφέρεια διατίθεται να την εκπονήσει. Άλλα έργα που προβλέψαμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα δεν έχουν εκτελεστεί, υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω της φάσης που περνάει ο Δήμος μετά το διαχωρισμό σε Δήμο Μυτιλήνης και Δήμο Δυτικής Λέσβου κάποιες υπηρεσίες δεν λειτουργούσαν και υπήρχε έλλειψη υπαλλήλων, αλλά και λόγω των προβλημάτων που έφερε η πανδημία του κορονοϊού, δεν έχουν προχωρήσει όλα τα έργα, αλλά ο Δήμαρχος Μυτιλήνης θα είναι αρωγός στο Πλωμάρι. Ένα επίσης σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει είναι και η επισκευή του Πολυκέντρου το οποίο είναι σε άθλια κατάσταση.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here