Home Δήμος Μυτιλήνης Παρά της εγγυήσεις & δηλώσεις του Δήμαρχου Μυτιλήνης η πραγματικότητα είναι διαφορετική

Παρά της εγγυήσεις & δηλώσεις του Δήμαρχου Μυτιλήνης η πραγματικότητα είναι διαφορετική

958
0

Δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”: Παρά τις περί αντιθέτου «δηλώσεις» και «εγγυήσεις» του Δημάρχου Μυτιλήνης για τη δήθεν αντίθεσή του στη δημιουργία στο νησί μας νέας δομής προσφύγων και μεταναστών η πραγματικότητα ως φαίνεται είναι διαφορετική.

Καταγγέλλουμε στο λεσβιακό λαό τη διγλωσσία και τον επιχειρούμενο αποπροσανατολισμό.
Η σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα σε τηλεοπτική εκπομπή περί «ανταπόκρισης από την τοπική αυτοδιοίκηση, περί ενότητας και υπευθυνότητας που θα στεγάσει πρόσφυγες και μετανάστες και που αν συνεχιστεί … θα προχωρήσει η μεσοπρόθεσμη λύση που περιλαμβάνει κλειστή ελεγχόμενη δομή» είναι ενδεικτική και δε χωρά αμφισβητήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι η συναίνεση της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης και του Δημάρχου Στρατή Κύτελη σε όλες τις εξελίξεις είναι όχι απλά δεδομένη αλλά και επικίνδυνη. Αντί να διεκδικήσουν τη μη δημιουργία καμίας δομής στο νησί μας και να απαιτήσουν να έρθουν πλοία να πάρουν πρόσφυγες και μετανάστες, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έχουν βάλει πλάτη για την δημιουργία νέας δομής στο νησί μας. Οι λεονταρισμοί των ημερών είναι για να κρυφτεί αυτή η συμφωνία.
Καλούμε το λεσβιακό λαό να οργανώσει την πάλη του μαζικά μέσα από τους φορείς του για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και να μη συνεχίσει να είναι το νησί μας φυλακή εγκλωβισμένων.

Μυτιλήνη 12 Σεπτεμβρίου 2020
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης
Νίκη Τσιριγώτη

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here