Home Ενημερώσεις Έκτακτο: Δεν θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί στους Δήμους της Λέσβου μέχρι...

Έκτακτο: Δεν θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί στους Δήμους της Λέσβου μέχρι νεωτέρας

1352
0

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου και Πρόεδρο του Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Βαρβαγιάννη, ενημερωθήκαμε ότι με απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, δεν θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την καθορισμένη ημερομηνία και θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι να επανεκτιμηθεί η κατάσταση που έχει προκύψει στη Λέσβο με τα αυξημένα θετικά κρούσματα κορονοϊού. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ο κ. Βαρβαγιάννης μας είχε προϊδεάσει ήδη από εχθές για τη σκέψη να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί κάνοντας την παρακάτω ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook: Καλησπέρα, σε μια δύσκολη καμπή της πανδημίας συμπίπτει και το άνοιγμα των παιδικών σταθμών την Τρίτη ,πρώτη του Σεπτέμβρη. ΣΩΣΤΟ η ΛΑΘΟΣ να ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί ;Και στην τρυφερή ηλικία προσαρμογής των παιδιών, με την προσχολική εκπαίδευση ,να δουν τη δασκάλα τους, υποχρεωτικά με μάσκα, και σε εκείνα να είναι προαιρετική η χρήση της.(Σύμφωνα με τις οδηγίες). Δύσκολες καταστάσεις, αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο ,δεν ξέρω αν είναι σωστό και ασφαλές ,να εισηγηθώ στο συμβούλιο του Συνδέσμου, να περιμένουμε λίγο , να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της πανδημίας και των κρουσμάτων στο νησί μας, ώστε να ανοίξουμε με περισσότερη σιγουριά, για ΟΛΟΥΣ σε 10-15 μέρες.(ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων).

Νεότερη ενημέρωση – Ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών αρμοδιότητάς του, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, λόγω του ανησυχητικού αριθμού κρουσμάτων COVID- 19 που εμφανίστηκαν στο νησί μας το τελευταίο διάστημα.

Το προσωπικό που υπηρετεί στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς θα βρίσκεται στις θέσεις του κανονικά και θα εκτελεί τις εργασίες του (Εγγραφές, καθαριότητα – προετοιμασία χώρων, κ.λ.π.).

Η αναστολή της λειτουργίας όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών θα ισχύει μέχρι την επανεκτίμηση της κατάστασης, οπότε και θα επανέλθουμε με νέα απόφαση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here