Home Δελτία Τύπου Ερωτήσεις στη Βουλή για ΕΛΤΑ και Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου από τον Γ....

Ερωτήσεις στη Βουλή για ΕΛΤΑ και Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου από τον Γ. Μπουρνού

2484
0

Δυο σημαντικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Πλωμαρίου, έφερε με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Λέσβου με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Μπουρνούς, το ένα είναι πιο γνωστό και αφορά τη διακοπή της διανομής της αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ στο Πλωμάρι, που πλέον μοιράζεται στα καφενεία και το δεύτερο θέμα αφορά το κέντρο υγείας Πλωμαρίου και αναφέρεται στους επικουρικούς εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τους προσεχείς μήνες, αλλά και το αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου από τον Βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννη Μπουρνού: Δύο ερωτήσεις για την πρώτη σε πληθυσμό κωμόπολη της Λέσβου, το Πλωμάρι, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

Η πρώτη ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, αναφέρεται στους επικουρικούς εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου. Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου, το οποίο εξυπηρετεί υγειονομικά το νότιο τμήμα του νησιού της Λέσβου και στο οποίο υπάγονται δέκα ιατρεία των κοινοτήτων της περιοχής, ο Γιάννης Μπουρνούς ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας του επικουρικού προσωπικού, που λήγουν τους προσεχείς μήνες, καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμού για τη μόνιμη πρόσληψη προσωπικού στο Κ.Υ. Πλωμαρίου με μοριοδότηση της εμπειρίας ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων, που άλλωστε καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Την ερώτηση συνυπέγραψαν έντεκα Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Η δεύτερη ερώτηση του Γιάννη Μπουρνού απευθύνεται στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αφορά στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διανομή της αλληλογραφίας των ΕΛΤΑ στο Πλωμάρι. Εδώ και μερικούς μήνες ακολουθείται η πρακτική της διανομής γίνεται μέσω καφενείων με πρόσχημα τα προβλήματα οδοαρίθμησης. Το αποτέλεσμα είναι προφανώς η ταλαιπωρία των κατοίκων της πόλης του Πλωμαρίου, αλλά και η παραβίαση προσωπικών τους δεδομένων.

Ο Γιάννης Μπουρνούς ζητά από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να επιβάλει στη διοίκηση των ΕΛΤΑ την επαναφορά της κανονικής διανομής κατ΄οίκον της αλληλογραφίας στο Πλωμάρι.   

Το κείμενο της ερώτησης για τα ΕΛΤΑ

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2020
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: Το Πλωμάρι Λέσβου χωρίς διανομή αλληλογραφίας

Το Πλωμάρι είναι η πρώτη σε πληθυσμό κωμόπολη της Λέσβου μετά την πόλη της Μυτιλήνης, με 3000 κατοίκους και πολλαπλάσιους τουρίστες κατά τη θερινή περίοδο. Παρά το μέγεθός του, για τη διανομή της αλληλογραφίας στο Πλωμάρι, εδώ και μερικούς μήνες (από τον Φεβρουάριο 2020), ακολουθείται πρακτική που συναντούμε σε μικρούς οικισμούς, καθώς η διανομή γίνεται μέσω καφενείων.
Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, το πρόσχημα γι’ αυτή την αλλαγή είναι τα προβλήματα οδοαρίθμησης, τα οποία συναντούμε στο Πλωμάρι, όπως και σε άλλους οικισμούς της Λέσβου. Εξ όσων γνωρίζουμε, το πρόβλημα αυτό, και κατόπιν σχετικών μελετών, είναι σε φάση επίλυσης από τις αυτοδιοικητικές αρχές με τοποθέτηση όλων των κατάλληλων οδοσημάνσεων.
Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα της οδοαρίθμησης ασφαλώς δεν προέκυψε τώρα, αλλά υφίστατο μέχρι τον Φεβρουάριο 2020, όταν διανεμόταν κανονικά η αλληλογραφία. Το αποτέλεσμα είναι προφανώς η ταλαιπωρία των κατοίκων της πόλης του Πλωμαρίου, περιλαμβανομένων και εκείνων με δυσκολία μετακίνησης, και η στέρηση από αυτούς ενός δικαιώματος που θεωρείται αυτονόητο σε όλους τους κατοίκους των πόλεων και των κωμοπόλεων της χώρας, να λαμβάνουν δηλαδή την αλληλογραφία τους στα σπίτια τους.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να ζητήσει από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να επαναφέρουν την κανονική διανομή της αλληλογραφίας στο Πλωμάρι;

Το κείμενο της ερώτησης για το Κέντρο Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Για την ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Με επιστολή τους, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου, το οποίο
εξυπηρετεί υγειονομικά το νότιο τμήμα του νησιού της Λέσβου με διαχείριση
καθημερινών και επειγόντων περιστατικών, ενημερώνουν για το επισφαλές
εργασιακό καθεστώς του προσωπικού. Στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου υπάγονται 10 περιφερειακά ιατρεία που καλύπτουν τις ανάγκες των
κοινοτήτων της περιοχής.
Το 25% (10 άτομα) του επικουρικού προσωπικού (πλην ιατρών) του Κέντρου Υγείας υπάγεται σε συμβάσεις εργασίας επικουρικού προσωπικού
που συνάφθηκαν το 2018 και το 2019 και λήγουν τους προσεχείς μήνες, δηλαδή στο διάστημα μεταξύ 29 Νοεμβρίου 2020 και 28 Φεβρουαρίου 2021.
Το προσωπικό αυτό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες επί 24ώρου βάσεως, ενώ επιπλέον έχει αποκτήσει και την εμπειρία της διαχείρισης για την πανδημία του Covid-19.
Επειδή το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου εξασφαλίζει την πρωτοβάθμια περίθαλψη ενός μεγάλου τμήματος της Λέσβου με πολλές απομακρυσμένες από το κέντρο του νησιού κοινότητες,
Επειδή η περιοχή είναι τουριστική και ο πληθυσμός της πολλαπλασιάζεται τους θερινούς μήνες,
Επειδή το συγκεκριμένο προσωπικό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις του λοιπού επικουρικού προσωπικού που αναμένεται να λήξουν τον προσεχή χειμώνα;

2) Προτίθεται να προκηρύξει διαγωνισμό για τη μόνιμη πρόσληψη προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου με μοριοδότηση της εμπειρίας ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μπουρνούς Ιωάννης
Αναγνωστοπούλου Σία
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Καρασαρλίδου Φρόσω
Καφαντάρη Χαρά
Μάλαμα Κυριακή
Μάρκου Κώστας
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Ραγκούσης Ιωάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης

10/7/20

Γιάννης Μπουρνούς

Βουλευτής Ν. Λέσβου

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here