Home Δήμος Μυτιλήνης Να πάρει θέση ο Δήμος Μυτιλήνης για τη Πύλη Εισόδου και ότι...

Να πάρει θέση ο Δήμος Μυτιλήνης για τη Πύλη Εισόδου και ότι συνέβη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

2416
0
Πλωμάρι

Ψηφίστηκε τελικά με ευρεία πλειοψηφία και από το Περιφερειακό Συμβούλιο η Προγραμματική Σύμβαση για τη Πύλη Εισόδου μεταξύ Δήμου Μυτιλήνης, Λιμενικού Ταμείου και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για τις εργασίες, την αγορά και τοποθέτηση των οικίσκων στο λιμάνι Πλωμαρίου, όμως κινδύνεψε το θέμα να πάρει αναβολή διότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι δεν είχαν λάβει καθόλου τη Σύμβαση ή έλαβαν Σύμβαση με λανθασμένα στοιχεία. Τέτοιου είδους λάθη και παραλείψεις κάνουν “ζημιά” και καθυστερούν το εγχείρημα της δημιουργίας Πύλης Εισόδου στο Πλωμάρι.

Ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης εμμέσως πλην σαφώς απέδωσε τις ευθύνες για αυτό το λάθος, λέγοντας ότι δεν συνέβη με ευθύνη της Περιφέρειας. Γεννάται το ερώτημα πώς γίνεται να μη βρίσκεται στις εισηγήσεις του θέματος το έγγραφο της προγραμματικής σύμβασης όταν πρόκειται να συζητηθεί και να μπει προς ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Δήμος Μυτιλήνης και το Λιμενικό Ταμείο θα πρέπει να πάρουν θέση για αυτό το μπέρδεμα που προέκυψε και φυσικά αν έχουν αντίθετη άποψη να την εκφράσουν για να ενημερωθούν και οι πολίτες του Πλωμαρίου. Αν κάποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του από το Δήμο Μυτιλήνη, το Λιμενικό Ταμείο ή την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα πρέπει να γίνει γνωστό.

Όπως προκύπτει από επικοινωνία του Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Μουτζούρη με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Στρατή Τζιμή, το θέμα θα έρθει ξανά στο δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε από την ιστοσελίδα Stonsi.gr πατώντας εδώ.

Ανάρτηση με νόημα από τον Κοινοτάρχη Πλωμαρίου!

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλωμαρίου, κ. Γιάννης Ξανθούλης, ο οποίος ήταν παρόν στην επίμαχη συνεδρίαση:

Μετά κόπων και βασάνων, γιατί κάποιοι κύριοι από το Δήμο Μυτιλήνης δεν ευαισθητοποιήθηκαν να στείλουν έγκαιρα το έντυπο της προγραμματικής σύμβασης στο περιφερειακό συμβούλιο, …..
ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ σήμερα από το περιφερειακό συμβούλιο, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Μυτιλήνης, Λιμενικού Ταμείου και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για την χρηματοδότηση από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, της κατασκευής των οικίσκων και της περίφραξης της ΠΥΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ.
Παρα το γεγονός και δικαιολογημένα, ότι κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι εξέφρασαν ενδοιασμούς και ζήτησαν αναβολή της συζήτησης, επειδή δεν υπήρχε στα χέρια τους η προγραμματική σύμβαση, που έπρεπε να είχε σταλεί έγκαιρα απο το Δήμο, μετά από τις παραινέσεις μου, αλλά και την συμπαράσταση του ίδιου του Περιφερειάρχη, των περιφερειακών συμβούλων Νίκου Καρασάββα, Παναγιώτη Χριστοφα, Στρατη Κυρατζή, του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Κώστα Αρώνη και πολλων εκ των παρισταμένων περιφερειακών συμβούλων, πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία η προγραμματική σύμβαση. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να πούμε στον περιφερειάρχη μας
ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που μας προσφέρει χρηματοδοτοντας το εν λόγω έργο.
Τέλος πρέπει να ειμαστε ευγνώμονες στον συντοπίτη μας
Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, για τη βοήθεια του, για να παρθούνε όλες οι εγκρίσεις που αφορούν τη λειτουργία της Πύλης Εισόδου.
Επίσεις πρέπει να αποδώσουμε αυτά που τους αξίζουν και σε όσους στο παρελθόν προσπάθησαν προς αυτή τη κατεύθυνση.
ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ψήφιση της σύμβασης:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία κατά την χθεσινή συνεδρίαση του την χρηματοδότηση με το ποσό των 100.000 € την κατασκευή του απαιτούμενου οικίσκου και της περιφράξεως, για την δημιουργία πύλης εισόδου Schengen στον λιμένα Πλωμαρίου.
Για την λειτουργία της πύλης, σε σύντομο χρόνο θα απαιτηθούν τώρα συντονισμένες και γρήγορες ενέργειες από διαφόρους φορείς.

Σχολιάζοντας την παραπάνω απόφαση ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Πρόκειται για μια καθοριστική έγκριση την οποία εισηγηθήκαμε ως Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την λειτουργία της Πύλης στο Πλωμάρι. Ένα έργο πνοής το οποίο αποτελεί αίτημα δεκαετιών των φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Ένα έργο για το οποίο έχουν δουλέψει διαχρονικά όλοι οι δήμαρχοι και οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες της περιοχής στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ιδιαίτερα στον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου για την καθοριστική συμβολή του στην λειτουργία της πύλης . Μια λειτουργία για την οποία θα απαιτηθούν συντονισμένες και γρήγορες ενέργειες από διαφόρους φορείς. Η Περιφερειακή αρχή θα σταθεί αρωγός οικονομικά, ηθικά τεχνικά σε κάθε ανάλογη αναπτυξιακή επιδίωξη».

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here