Home Δήμος Μυτιλήνης Τα παραλειπόμενα της Επίσκεψης του Δήμαρχου στο Πλωμάρι – Για ποια θέματα...

Τα παραλειπόμενα της Επίσκεψης του Δήμαρχου στο Πλωμάρι – Για ποια θέματα δεν έγινε αναφορά

3094
0

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύτελης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων και Αυτεπιστασίας, Στρατή Τζιμή και Μιχάλη Φραντζέσκο αντίστοιχα και από τον Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών και Κτιριακών Έργων Ανδρέα Παπαχριστοφόρου επισκέφτηκε το Πλωμάρι και τα τις Κοινότητες Πλαγιάς και Τρύγωνα.

Επιθεωρήθηκαν τα έργα καθαριότητας και κοπής χόρτων, οι εργασίες στο δημοτικό σχολείο του Τρύγωνα το οποίο είναι κτίριο κατασκευής του 1926, έγιναν συναντήσεις με δασκάλους, με τους διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου Πλωμαρίου καθώς και τους Προέδρους των τριών Κοινοτήτων, κ.κ. Ξανθούλη, Τυρανή και Ζαλούμη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου κ. Βαρβαγιάννη και συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της κάθε περιοχής. Επίσης έγινε κουβέντα και για τα έργα που θα γίνουν στο γήπεδο μπάσκετ στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου και στο γήπεδο μπάσκετ του Δημοτικού Σχολείου Τρύγωνα. Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι ο Δήμος έκανε δεκτό το αίτημα του Κοινοτάρχη Πλαγιάς, κ. Τυρανή για την αγορά οικοπέδου στην περιοχή του ελαιοτριβείου και αξιοποίησης του ως χώρου πάρκινγκ.

Όμως είναι αρκετά θέματα και προβλήματα για τα οποία δεν έγινε καμία αναφορά τουλάχιστον στις ανακοινώσεις του Δήμου.

Τα βασικότερα: Η περιοχή κοντά στη δημοτική βιβλιοθήκη όπου επλήγησαν σπίτια και άλλοι χώροι από τις κατολισθήσεις βράχων πριν από ενάμιση χρόνο και μέχρι σήμερα δεν έχει απομακρυνθεί ούτε μια πέτρα. Επίσης καμία αναφορά ή ενημέρωση για το επικίνδυνο κτίριο κοντά στο Πολιτιστικό κέντρο, ένα πρόβλημα που έχει αντίκτυπο στην κυκλοφορία αφού το σημείο επίσημα είναι κλειστό για πεζούς και οχήματα, όπως επίσης και για άλλα σεισμόπληκτα επικίνδυνα μικρότερα κτίρια ή σπίτια και σχολεία που έχει ως αποτέλεσμα η διδασκαλία να γίνεται σε κοντέινερ. Δεν έγινε επίσης κάποια ενημέρωση για τα θέματα των φιλανθρωπικών και την απόσυρση του θέματος του ορισμού των αντιπροσώπων του Δήμου από πρόσφατη Συνεδρίαση, ούτε φυσικά ειπώθηκε κάτι για την καθυστέρηση δημοπράτησης των ακινήτων του δήμου για τα οποία έχει παρθεί απόφαση από την Τοπική Κοινότητα Πλωμαρίου. Ερωτηματικά υπάρχουν για το έργο τσιμεντόστρωσης στο δόμο της Κουρνέλας που δεν έχει ξεκινήσει και για το έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης του Γ’ Δημοτικού Σχολείου, αλλά και το μόνιμο πρόβλημα της Πλαγιάς με την υδροδότηση που το καλοκαίρι επιδεινώνεται. Και τέλος καμία αναφορά για το τι πρόκειται να γίνει με την αποδυνάμωση των υπηρεσιών στο Πλωμάρι και τους υπαλλήλους που εργάζονται εκ περιτροπής σε Πλωμάρι και Μυτιλήνη, αλλά και για τον ανταποκριτή του ΟΑΕΔ ο οποίος αποσπάστηκε πριν από αρκετούς μήνες στη Μυτιλήνη χωρίς να έχει βρεθεί λύση για το ποιος θα τον αναπληρώσει π.χ. από το ΚΕΠ ή άλλη υπηρεσία του Δήμου με αποτέλεσμα για όλες τις συναλλαγές με τον ΟΑΕΔ οι πολίτες πρέπει να μεταβαίνουν στη Μυτιλήνη. Είναι και άλλα θέματα τα οποία θα αναφερθούν σε νεότερες αναρτήσεις.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here