Home Δήμος Μυτιλήνης Έγγραφο για την επικινδυνότητα διατηρητέου βιομηχανικού κτιρίου στο Πλωμάρι

Έγγραφο για την επικινδυνότητα διατηρητέου βιομηχανικού κτιρίου στο Πλωμάρι

2144
0

Για το βιομηχανικό κτίριο που βρίσκεται κοντά στο Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου και είναι γνωστό ως “Του Σίμου η Μηχανή” εστάλη επίσημο ενημερωτικό έγγραφο για την επικινδυνότητα του από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Παναγιώτη Ανδριώτη, στις εξής υπηρεσίες, 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Πολιτισμού/Αρχαιολογία, Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μυτιλήνης, καθώς και στους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων και Ποιότητας Ζωής κ.κ. Τζιμή και Κουνέλη αντίστοιχα και κοινοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πλωμαρίου και στην Τοπική Κοινότητα.

Το κτίριο είναι Παραδοσιακό και Διατηρητέο(ΦΕΚ 437/99), έχει χτυπηθεί από σεισμούς, την πάροδο πολλών ετών και τις καιρικές συνθήκες. Ο δρόμος μπροστά από το κτίριο επίσημα είναι κλειστός, όμως πεζοί και οχήματα εξακολουθούν να περνάνε και σημαντικό στοιχείο που όλοι γνωρίζουν είναι το ότι πολύ κοντά από εκεί βρίσκεται το Α’ Δημοτικό και το νηπιαγωγείο. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να δουν το θέμα άμεσα πριν να συμβεί οτιδήποτε.

Η σχετική ανάρτηση του κ. Ανδριώτη αναφέρει τα εξής: Ενημερώθηκαν με επίσημο έγγραφο μου, η 8η Εφορεια Βυζαντινών αρχαιοτήτων ,το Υπουργείο Πολιτισμού/Αρχαιολογία ,η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Λέσβου ,καθώς και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τζιμης και Κουνέλης για την ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του παραδοσιακού και διατηρητέου κτιρίου ( ΦΕΚ 437/99) που βρίσκεται στο Πλωμάρι Έχει κλείσει ο δρόμος , ενώ συνεχίζουν να διέρχονται πεζοί και αυτοκίνητα. Αναμένουμε γρήγορες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις ,πριν κάποιος ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΛΙΘΟΣ αποβεί μοιραίος…….

Βίντεο: Πώς είναι το κτίριο σήμερα

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here