Home Δήμος Μυτιλήνης “Η διανομή της αλληλογραφίας στα Καφενεία” ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης

“Η διανομή της αλληλογραφίας στα Καφενεία” ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης

2073
1

Δυο ερωτήσεις κατατέθηκαν για θέματα του Πλωμαρίου στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 17/2/2020 από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξης “Με Πυξίδα Τον Πολίτη”, Δημήτρη Μαλλιαρό. Η μια αφορούσε το πρόβλημα που προέκυψε με την διανομή της αλληλογραφίας στα καφενεία και η δεύτερη για το δίκτυο περιπατητικών διαδρομών της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου που χρειάζεται συντήρηση και καθαρισμό.

Βίντεο με τις δυο ερωτήσεις

Οι Ερωτήσεις:

1. ΕΛΤΑ και μοίρασμα αλληλογραφίας στα καφενεία. Ερώτηση και παράκληση να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ονοματοδοσία-οδοαρίθμηση.

2. Συντήρηση στις Περιπατητικές Διαδρομές στο μεγάλο δίκτυο που υπάρχει στο Πλωμάρι και στις γύρω περιοχές.

Για την πρώτη ερώτηση απάντηση δόθηκε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, κ. Βαρβαγιάννη την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Ανδριώτης, τόνισε ότι υπάρχουν αποφάσεις από το 1997 και 1998 για την οδοαρίθμηση, αλλά και μεταλλικές ταμπέλες οδών που βρέθηκαν σε αποθήκη του πρώην Δήμου Πλωμαρίου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης “Αλλάζουμε Τον Τόπο Μας”, κ. Γιάννης Βατός, παρενέβη λέγοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι απλό και δεν λύνεται άμεσα, σε αντίθεση με τον Επικεφαλής της Παράταξης, κ. Μιχάλη Μαμάκο, ο οποίος σε συνεδρίαση που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Κοινότητα Πλωμαρίου, είχε δηλώσει ότι το πρόβλημα λύνεται και η διαδικασία είναι εύκολη, τι από τα δυο ισχύει θα ξεκαθαρίσει στην πράξη.

Κάμερα και βίντεο: www.stonisi.gr

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα για τους κατοίκους της πόλης και μας πηγαίνει 100 χρόνια πίσω,βεβαίως φταίνε οι δημοτικές αρχές των τελευταίων 40 χρόνων,αλλά και το ταχυδρομικό γραφείο των ΕΛΤΑ που ευτελίζει το έργο που επιτέλεσε τα προηγούμενα χρόνια,αφού μοίραζε την αλληλογραφία μέχρι πριν από λίγες μέρες και ξαφνικά δηλώνει αδυναμία διανομής.
    Το ταχύτερο δυνατό να τοποθετηθούν όσο το δυνατό περισσότερες γραμματοθυριδες στις γειτονιές του Πλωμαρίου με δαπάνη του δήμου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και κατόπιν εμείς θα επιλέξουμε σιγά σιγά άλλες ταχυδρομικές εταιρίες για την εξυπηρέτησή μας,αφού τα ΕΛΤΑ που τα στηρίξαμε από τη φορολογία μας για πάρα πολλά χρόνια ως κρατική ΔΕΚΟ,επέλεξε να υποβαθμίσει το ταχυδρομικό έργο του τοπικού του γραφείου και να ταλαιπωρεί αυτούς που τόσα πολλά χρόνια τους στήριζαν,δηλαδή τους ανήμπορους και ηλικιωμένους κατοίκους-συνταξιούχους του Πλωμαρίου. Τελειώνω με το ερώτημα ,αν η πληρωμή των συντάξεων γινότανε μέσω ΕΛΤΑ όπως και παλαιότερα,θα σταματούσε η κατ’οίκον διανομή των συντάξεων ;;; φυσικά δεν θα υπήρχε όπως και τότε δεν υπήρχε πρόβλημα οδοαρίθμησης..αλλά τότε υπήρχε το υψηλό φιλοδώρημα που εξαφάνιζε την αναγκαιότητα της οδοαρίθμησης. Βεβαίως και είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει οδοαριθμηση και ψηφιακός χάρτης της πόλης και οι κάτοικοι πληρώνουν αυτή τη βλακώδη αδράνεια των δημοτικών αρχόντων του παρελθόντος ακόμη και τώρα με την ευκαιρία του κτηματολογίου.όπου για να δηλώσουν την κατοικία τους αναγκάζονται και πηγαίνουν σε αρμοδίους και αναρμόδιους και να πληρώνουν για την σύνταξη -υποβολή στοιχείων (τοπογραφικό,συντεταγμένες κ.λ.π.),ενώ αν υπήρχε οδοαρίθμηση αρκούσε αντίγραφο συμβολαίου,οδός και αριθμός της οικίας,όπως γίνεται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και τίποτε άλλο.
    Παράλληλα γνώμη μου είναι ότι το τοπικό γραφείο των ΕΛΤΑ με την ενέργεια αυτή συντομεύει τον θάνατο του ταχυδρομικού του έργου, αφού οι νέοι ,οι επιχειρήσεις , οι ξένοι και γενικά όσοι γνωρίζουν από διαδίκτυο θα μειώσουν ακόμη πιο πολύ τη διακίνηση της αλληλογραφίας των με χαρτί και θα αναβαθμίσουν πιο πολύ την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία,ήδη οι λογαριασμοί εκτός της ΔΕΥΑ,διακινούνται ηλεκτρονικά.Αλλά αυτό ας το κρίνουν οι διοικούντες τα ΕΛΤΑ.
    Ζητάμε λοιπόν να τοποθετηθούν γραμματοθυρίδες στις γειτονιές,στους δρόμους για την εξυπηρέτηση των κατοίκων ως προς τη διακίνηση της έγγραφης αλληλογραφίας ανεξάρτητα από την ταχυδρομική εταιρία που χρησιμοποιείται και την σύνταξη ψηφιακού χάρτη της πόλης (με οδοαρίθμηση φυσικά),το ταχύτερο δυνατό.

    antinor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here