Home Ενημερώσεις 4 Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα-προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου

4 Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα-προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου

1393
0

Ερωτήσεις που κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Μαλλιαρός, στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Ιανουαρίου 2020 που αφορούν την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου.

Οι ερωτήσεις:

1. Πόσοι διμηνίτες αναλογούν στη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου(Συμπεριλαμβάνονται όλες οι Κοινότητες) από τις νέες προσλήψεις που θα γίνουν σύντομα;

2. Πότε υπολογίζει η ΔΕΥΑΛ να αρχίσει το έργο αποκατάστασης στο Eso Papas, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις δυσάρεστες οσμές από το δίκτυο του βιολογικού; Θα προλάβουμε πριν αρχίσουν να έρχονται τα γκρούπ των τουριστών; Αλλά φυσικά μας ενδιαφέρει και οι ντόπιοι και οι τουρίστες να ζουν σε ένα υγείες περιβάλλον.

3. Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ δεν παίρνουν τα δωρεάν τρόφιμα εδώ και αρκετούς μήνες. Πότε προβλέπεται να ξεκινήσει ξανά η διανομή και αν θα δοθούν αναδρομικά τα τρόφιμα των προηγούμενων μηνών;

4. Έργο ασφαλτόστρωσης στις θέσεις Περασιά – Αυλάκι. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “Μπαλτατζής”. Είναι δημοπρατημένο, αλλά δεν έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος. Τι συμβαίνει; Ο Δήμος χρωστάει χρήματα στον εργολάβο από προηγούμενα έργα; Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το έργο;

Απαντήσεις:

Απάντηση από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Δαγκλή. Στην ερώτηση 1. η απάντηση είναι ότι το η Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου δικαιούται 4 διμηνίτες, κανένας όμως δεν προβλέπεται να είναι οδοκαθαριστής, μια θέση που το Πλωμάρι έχει άμεση ανάγκη.

Απάντηση από Γιώργο Φλώρο, Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ. Στην ερώτηση 2. η απάντηση αρχικά ήταν “Το Καλοκαίρι” και ότι είναι ένα δύσκολο πρόβλημα. Όμως τόνισα ότι οι τουρίστες έρχονται την άνοιξη και επίσης το πρόβλημα επιβαρύνει αυτή τη στιγμή τους κατοίκους εδώ και αρκετό καιρό.

3. Απάντηση από τον Δημήτρη Βαρβαγιάννη. Για τα τρόφιμα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα όταν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το νομικό πρόσωπο Κοινωνικής πρόνοιας και Αλληλεγγύης.

Στην ερώτηση 4. ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στρατής Τζιμής, ζήτησε χρόνο για να δει το θέμα και θα απαντήσει εντός των επόμενων 30 ημερών.

Δημήτρης Μαλλιαρός
Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μυτιλήνης με την Παράταξη “Με Πυξίδα Τον Πολίτη”

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here