Home Τοπική Αυτοδιοίκηση Ένταση με αφορμή το Parking στην Αλάνα στη Συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας

Ένταση με αφορμή το Parking στην Αλάνα στη Συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας

2656
0

Ένταση δημιουργήθηκε και ειπώθηκαν βαριές κουβέντες στη σημερινή συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Πλωμαρίου. Το θέμα προέκυψε λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης στην αλάνα ανάμεσα στις παραλίες Πλακάκια και Esso Pappas.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος, κ. Γιάννης Ξανθούλης, οι τοπικοί σύμβουλοι Γιάννης Κουτζαμάνης, Γιάννης Μιχαλέλης, Δημήτρης Βελούτσoς και Δημήτρης Μουτζούρης. Απουσίαζαν οι Τοπικοί Σύμβουλοι Λίτσα Βάμβουρα και Γιώργος Μιχαλέλης. Στη συνεδρίαση παρόν ήταν και πολίτες που είχαν καταθέσει αιτήσεις και περίμεναν να συζητηθούν τα θέματα που τους απασχολούν.

Λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης για το πρώτο θέμα που ήταν η “Ανάθεση προετοιμασίας φακέλου για την ωρίμανση της κατασκευής πάρκινγκ στην θέση «Έσσο Πάππας” ζήτησε και πήρε το λόγο ο κ. Αρμενάκας ο οποίος τοποθετήθηκε λέγοντας ότι σχετικά με τις εργασίες που έγιναν στην αλάνα, επρόκειτο να γίνει μπάζωμα και τσιμεντόστρωση για τη δημιουργία δρόμου που θα περνάει μέσα από την παραλία Πλακάκια μπροστά από της ιδιοκτησία του, αλλά και από ιδιοκτησίες άλλων πολιτών. Ο κ. Ξανθούλης τόνισε ότι ουδέποτε δεν υπήρχε πρόθεση να θιχτεί η ιδιοκτησία του κ. Αρμενάκα ή άλλων πολιτών, ούτε να γίνει μπάζωμα και τσιμεντόστρωση και δημιουργία δρόμου πάνω στην παραλία και κατ΄ επέκταση παραποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και θα είναι ο πρώτος που θα κάνει καταγγελία αν κάποιος πάει παράνομα να κάνει δρόμο πάνω στην παραλία, αν όμως υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματία-επενδυτή για δημιουργία αυτού του δρόμου, αν και εφόσον αυτό γίνεται νόμιμα και με εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, τότε έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί. Θυμίζουμε ότι τουλάχιστον δυο φορές έγιναν καταγγελίες και διακοπή εργασιών στην αλάνα μέχρι σήμερα.

Μανώλης Αμρενάκας: Δεν συμπράττω στη διαφθορά και στην Παρανομία – Δεν φοβάμαι τις απειλές για έλεγχο από κτηματική και πολεοδομία είμαι νόμιμος

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, όταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας του απεύθυνε κάλεσμα να συμπράξει μαζί με το συμβούλιο και να είναι δίπλα του για το καλό της κωμόπολης, μιας και έχει αποδείξει ότι “αγαπάει” το Πλωμάρι και θέλει την πρόοδο του, εκείνος απάντησε ότι δεν συμπράττει με την ανομία και τη διαφθορά, αυτές οι κουβέντες προκάλεσαν την αντίδραση των συμβούλων, που δεν δέχτηκαν τις δυο αυτές λέξεις. Στη συνέχεια όταν ειπώθηκε από τον κ. Αρμενάκα ότι “κάποιος τους έβαλε να τα κάνουν όλα αυτά”, αποχώρησε ο κ. Μιχαλέλης και στη συνέχεια αρχικά πήγε να αποχωρήσει και ο κ. Μουτζούρης, αλλά με την παρέμβαση του κ. Ξανθούλη παρέμεινε, λέγοντας ότι στην αλάνα ο κ. Αρμενάκας πήγε και φύτεψε φοίνικες… Ενώ τέλος ο πρώην Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, απευθυνόμενος σε όλους τους συμβούλους αναφέρθηκε στο ότι δέχτηκε στο πρόσφατο παρελθόν απειλές ότι θα γίνει καταγγελία στην κτηματική και στην πολεοδομία για τις ιδιοκτησίες του, αλλά κάτι τέτοιο δεν τον φοβίζει διότι είναι όπως είπε, νόμιμος.

Με την αποχώρηση του κ. Αρμενάκα τα πνεύματα ηρέμησαν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε. Για την πρόταση για το parking πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από τους παρόντες τοπικούς συμβούλους και θα κατατεθεί για να ζητηθεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του χώρου στάθμευσης, υπάρχουν μελέτες που χρειάζονται επικαιροποίηση. Θυμίζουμε ότι το 2003 επί Δημαρχίας Μιχάλη Μαμάκου και το 2008 επί Δημαρχίας Δημήτρη Βαρβαγιάννη, είχαν γίνει προσπάθειες να δημιουργηθεί στο χόρο της αλάνας το parking, αλλά δεν δόθηκε η έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here