Home Events Βίντεο: Η παράσταση της θεατρικής ομάδας Πλωμαρίου “Τα Μονόπρακτα Του Τσέχωφ”

Βίντεο: Η παράσταση της θεατρικής ομάδας Πλωμαρίου “Τα Μονόπρακτα Του Τσέχωφ”

2709
1

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ” Λέσβου, ανέβασε με μεγάλη επιτυχία στις 9 και 10 Νοέμβρη 2019 στο κατάμεστο θέατρο του Πολυκέντρου Πλωμαρίου, τα τρία μονόπρακτα του Τσέχωφ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ, ΕΠΕΤΕΙΟΣ και ΑΡΚΟΥΔΑ. Υπεύθυνος του εργαστηρίου υποκριτικής, ο Παναγιώτης Σταθόπουλος, ιδρυτής και των εργαστηρίων της Commedia Del Arte στο νησί. Τους χαρακτήρες του Τσέχωφ υποδύθηκαν 8 ερασιτέχνες ηθοποιοί, όλοι κάτοικοι Πλωμαρίου.” Η Βιντεοσκόπηση έγινε από τον Κώστα Φωτιάδη

Το βίντεο της παράστασης

Τεράστια επιτυχία είχαν οι παραστάσεις της “ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ” με τα τρία κωμικά μονόπρακτα του Τσέχωφ (ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ, ΕΠΕΤΕΙΟΣ και ΑΡΚΟΥΔΑ) που παίχτηκαν -με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- το Σαββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμ. στο Πλωμάρι.
Το Πολύκεντρο γέμισε ασφυκτικά και τις δύο μέρες των παραστάσεων και για 1,5 ώρα δεν ακούγονταν κανένος θόρυβος και ομιλίες. Οι ντόπιοι, αλλά και πολλοί κάτοικοι από όλο το νησί που ήρθαν στο Πλωμάρι ειδικά για την παράσταση, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Παρόλη την αποδυνάμωση των Δήμων και Κοινοτήτων του νησιού από τον “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” που δεν άφησε κανένα περιθώριο για αυτοδιαχείριση των εσόδων τους και για -εν δυνάμει- χρηματοδοτήσεις καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών, κάποιοι ερασιτεχνικοί θίασοι (όπως αυτός του Πλωμαρίου) αντιστέκονται και συνεχίζουν χωρίς καμία βοήθεια, στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις.
Πολύτιμο φυσικά για τα πολιτιστικά δρώμενα του Πλωμαρίου και ειδικά για την δυνατότητα θεατρικών παραστάσεων, το πανέμορφο Πολύκεντρο, που παραχωρήθηκε και αυτή τη φορά από την Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου και που όσοι το χρησιμοποιούν και αναγνωρίζουν την αξία του, το προσέχουν ως κόρη οφθαλμού, περιμένοντας να δοθεί το πράσινο φως για την απαραίτητη ανακαίνισή του.

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Λεπτοδουλεμένο κέντημα η παράσταση με στιγμές άφθονου ποιοτικού χιούμορ. Ένα μεγάλο μπράβο και ένα ακόμη μεγαλύτερο ‘ευχαριστώ’ σε όλους τους συντελεστές της παράστασης!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here