Home Βιβλία Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 η παρουσίαση του νέου βιβλίου για τον Βενιαμίν...

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 η παρουσίαση του νέου βιβλίου για τον Βενιαμίν τον Λέσβιο στην Αθήνα

1334
0

Δελτίο τύπου: Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΛΕΣΒΙΟΣ», οραματιστής και θεμελιωτής της ελευθερίας των Ελλήνων» (Αθήνα, 2019) της Ρωξάνης Δ. Αργυροπούλου, ομότιμης διευθύντριας ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, της σειράς «Μικρή Βιβλιοθήκη Διδασκάλων του Γένους». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την 12η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 6 μ.μ. στη ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, (Αίθουσες Λόγου και Τέχνης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας), Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, κατά το πρόγραμμα.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει για όλους μας χαρά και ενθάρρυνση για την συνέχιση του προγράμματος εκδόσεων της Μ.Β.Δ.Γ., τιμώντας τους φωτιστές του Έθνους και υποφήτες της ελευθερίας των Ελλήνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προλογίζει: ο Φώτιος Σχοινάς, δ.φ., πρώην σχολικός σύμβουλος, συγγραφέας, με θέμα: «Διδάσκαλοι του Γένους.
Μικρή Βιβλιοθήκη Διδασκάλων του Γένους».

Ομιλούν οι:

Αθανάσιος Κουρταλίδης, πρώην σχολικός σύμβουλος, συγγραφέας, με θέμα: «Παιδεία και διδασκαλία ελευθερίας στον Βενιαμίν Λέσβιο».

Έλενα Χατζόγλου, δ.φ., εκπαιδευτικός, με θέμα: «Σταθμοί από τη δράση του Βενιαμίν Λεσβίου, κατά την προετοιμασία και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821».

Ξενοφών Μαυραγάνης, νομικός, συγγραφέας, τ. πρόεδρος της Λέσχης «Βενιαμίν ο Λέσβιος», με θέμα: «Η Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος, θεματοφύλακας των προταγμάτων του σοφού Βενιαμίν».

Συντονίζει:

Ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας, διευθυντής της «Χριστιανικής», θεολόγος, σκηνοθέτης.

Ακολουθεί έκτακτο εορταστικό πρόγραμμα με απαγγελία απανθισμάτων από μηνύματα ελευθερίας (1453-1821), προεπαναστατικά άσματα και ύμνους (θούρια) ελευθερίας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Με τιμή

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τηλ. Επικοινωνίας: 210-2835878, 22950-53265

Ταχ. Διεύθυνση: Αγ. Παρασκευής 61, Καπανδρίτι Αττικής, 10914, κ. Αθανάσιο Κουρταλίδη

Ηλ. Διεύθυνση: efim.xristianiki@gmail.com

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here