Home Άρθρα Η άποψη του Μ. Αρμενάκα για το κλειστό γήπεδο Πλωμαρίου και η...

Η άποψη του Μ. Αρμενάκα για το κλειστό γήπεδο Πλωμαρίου και η σύνδεση έργου στην Αγιάσο με το Προσφυγικό

2663
0

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου και Αγιάσου, κ. Μανώλης Αρμενάκας, μας απέστειλε κείμενο-παρέμβαση για το κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πλωμαρίου που όπως λέει είχε δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή Γαληνού τονίζοντας ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε προς το παρόν την αναβάθμιση και επισκευή γηπέδου στην περιοχή της Αγιάσου αφήνοντας το έργο στο Πλωμάρι σε δεύτερο πλάνο.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης συζητήθηκε το θέμα “Αποδοχή Συμμετοχής του Δήμου Μυτιλήνης στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ” για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Κύτελης τοποθετήθηκε και είπε ότι για το κλειστό του Πλωμαρίου υπήρχαν μόνο λόγια και δεν εκπόνησε μελέτη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή(Γαληνού) και ότι είναι προτεραιότητα να γίνουν και το κλειστό στο Πλωμάρι, αλλά και το αντίστοιχο έργο στα Πάμφιλα. Το ίδιο περίπου είπε στην τοποθέτηση του και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών- Πολεοδομίας κ. Τζιμής, τονίζοντας ότι για τα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το “Φιλόδημος” έχει ζητηθεί παράταση. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πλωμαρίου, κ. Δημήτρης Βαρβαγιάννης, είπε και εκείνος ότι είναι προτεραιότητα το κλειστό του Πλωμαρίου και ότι θα καλέσει τον κ. Δήμαρχο να ρίξει εκείνος το πρώτο καλάθι όταν το έργο εγκαινιαστεί… Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Μιχάλης Μαμάκος επισήμανε ότι υπήρχε προγενέστερη μελέτη για το κλειστό που ήθελε μόνο μια επικαιροποίηση και ότι πιθανόν δεν το γνώριζε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και δεν φρόντισε να την αναζητήσει. Και ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσαν ότι η μελέτη για το έργο στην Αγιάσο χρειάστηκε διάστημα ενός μηνός, οπότε εφόσον εκείνοι και ο κ. Βαρβαγιάννης λένε ότι είναι προτεραιότητα τους το κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο Πλωμάρι, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε την πρόοδο του έργου που αρχικά απαιτεί την εκπόνηση μελέτης. Αν η Δημοτική Αρχή κωλυσιεργήσει ή τελικά αποδειχτεί ότι τα χρήματα πήγαν στο έργο της Αγιάσου αφήνοντας το Πλωμάρι χωρίς κλειστό γήπεδο, εδώ είμαστε για να παρέμβουμε ως blog, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου που έχει ο διαχειριστής Δημήτρης Μαλλιαρός.

Η ανάρτηση του κ. Αρμενάκα που δημοσιεύτηκε στο facebook Και ο ίδιος μας της έστειλε με E-mail: Όπως είχαμε ενημερώσει παλαιότερα τους συμπολίτες μας, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχαμε δρομολογήσει και εντάξει στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, την κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ τύπου φούσκας, στον περιβαλλοντα χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Πλωμαρίου. Το ίδιο έργο είχαμε υποβάλλει και για τα Πάμφιλλα. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε για το ίδιο πρόγραμμα, η αναβάθμιση και επισκευή γηπέδου σε άλλο μέρος του Δήμου. Ελπίζω να μην έχουν αποσύρει τα χρήματα και τη μελέτη που προορίζονταν για το Πλωμάρι για να κάνουν γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ αλλού. Ελπίζω να ευαισθητοποιηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πλωμαρίου, και να ζητήσουν, αν έχει γίνει αυτό που υποψιάζομαι και δεν το πήραν χαμπάρι, την ανάκληση της αποφάσεως, άμεσα , διότι ουσιαστικά τους παρέσυραν να ψηφίσουν κατά των συμφερόντων της πόλης μας. ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ!

Στην ανάρτηση αναπτύχθηκε διάλογος με τον τηλε-σχολιαστή της Τηλεόρασης Μυτιλήνης, κ. Γιώργο Κουκούλα. Ο κ. Αρμενάκας απαντώντας σε σχόλιο, συνέδεσε το έργο στην Αγιάσο με το προσφυγικό-μεταναστευτικό λέγοντας ότι ουσιαστικά αυτό θα γίνει για να “χρυσωθεί το χάπι” επειδή όπως ο ίδιος λέει θα δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας για “λάθρα εισελθόντες” ασυνόδευτους μετανάστες στην περιοχή.

Η εικόνα με το σχόλιο του κ. Αρμενάκα για το έργο στην Αγιάσο και πώς το συνδέει με το Προσφυγικό:

Εμείς σας ενημερώσαμε με όσα ειπώθηκαν στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοσιεύοντας και το κείμενο-παρέμβαση του κ. Αρμενάκα. Από εκεί και πέρα καλό θα είναι να γίνει μια συνάντηση με όλους τους αυτοδιοικητικούς του Πλωμαρίου για να πληροφορηθούμε τις ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής από τον κ. Αρμενάκα και το πώς μπορεί να δοθεί προτεραιότητα στο έργο από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Ακολουθεί η ανάρτηση με όλα τα σχόλια: Πατώήστε εδώ για να δείτε όλα τα σχόλια σε περίπτωση που δεν εμφανίζονται στη παρούσα ανάρτηση.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here