Home Ενημερώσεις Αποκλειστικό: Δείτε πως θα είναι το λιμάνι με τα έργα που προτείνουν...

Αποκλειστικό: Δείτε πως θα είναι το λιμάνι με τα έργα που προτείνουν οι επενδυτές

4747
0
Πλωμάρι

Συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Πλωμαρίου η πρόταση των Ευρωπαίων επενδυτών που θέλουν να κάνουν έργα στο λιμάνι Πλωμαρίου για την αξιοποίηση του. Ο εκπρόσωπος της Γερμανικής εταιρείας “Novet” κ. Δημήτρης Βουρέλλης μετέφερε τις προτάσεις και παρουσίασε την παρακάτω εικόνα που δείχνει πως θα είναι το λιμάνι με τα προτεινόμενα έργα αν θα πραγματοποιηθούν.

Η Τοπική Κοινότητα έδωσε θετική γνωμοδότηση για την επένδυση σε πρώτη φάση.

Βέβαια ακόμα είναι πολύ νωρίς, δεν έγινε κατάθεση της ολοκληρωμένης πρότασης και δεν μπορεί ακόμα να γίνει συζήτηση για τα θετικά και τα αρνητικά μιας τέτοιας μεγάλης επένδυσης. Και ούτως ή άλλως τις αποφάσεις τις παίρνει το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης. Η κοινωνία και οι πολίτες θα πρέπει να επιζητούν την ενημέρωση για όλα αυτά τα θέματα και καλό θα είναι να δίνουν το παρόν στις συνεδριάσεις της Τοπικής Κοινότητας Πλωμαρίου και του Δήμου Μυτιλήνης που ούτως ή άλλως είναι ανοιχτές για το κοινό.

Προβλέπεται διαπλάτυνση και επιμήκυνση του μεγάλου μόλου(κόκκινου), δημιουργία τριών πλωτών πλατφορμών για αγκυροβόλια σκαφών, χώρος στάθμευσης στην εξωτερική πλευρά του πράσινου μόλου κάτω από το κατάστημα “Porto”, δημιουργία μικρής ιχθυόσκαλα κάτω από τις παραλιακές ταβέρνες για να δένουν τα ψαράδικα, εξωτερική πισίνα κ.α. Αρχικά η πρόταση για τις εγκαταστάσεις της Πύλης Εισόδου ήταν στο σημείο που φαίνεται στη φωτογραφία στον κόκκινο μόλο με την ένδειξη “Customs Office” αλλά τελικά προτιμάται να μείνει στο σημείο που προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here