Home Εκδηλώσεις “Με το δικό σου τρόπο” Ντοκιμαντέρ γυρισμένο στο Πλωμάρι – Πρόγραμμα προβολών...

“Με το δικό σου τρόπο” Ντοκιμαντέρ γυρισμένο στο Πλωμάρι – Πρόγραμμα προβολών Aegean Docs 2019

2752
0

“Με το δικό σου τρόπο” είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ των Κώστα Φωτιάδη και Μουσταφά Άλτιντοπ που γυρίστηκε στο Πλωμάρι και τις Μηλιές με θέμα δυο ξένους περιπλανόμενους μουσικούς που ήρθαν σε επαφή με ντόπιους μουσικούς ανακαλύπτοντας τις τοπικές μουσικές παραδόσεις του Πλωμαρίου και της Λέσβου.

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ Aegean Docs 2019 και είναι στη λίστα των ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στη Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν Ο Λέσβιος” στις 2 Οκτωβρίου 2019. Οι προβολές, που θα διαρκέσουν ως τις 6 Οκτωβρίου, θα αρχίζουν κάθε βράδυ στις 7.30, με ελεύθερη είσοδο. Προγράμματα θα διατίθενται στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ.

Η πρεμιέρα του Aegean Docs θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Ενώ θα γίνουν προβολές και στον Μόλυβο στις 3 Οκτωβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο καθώς και στην Αγία Παρασκευή στις 4 Οκτωβρίου 2019 στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας.

Περίληψη ταινίας: “Ένα ζευγάρι περιπλανώμενων μουσικών από την Γαλλία και το Βέλγιο, ο Μανού και η Ορφίς, αποφασίζουν να κάνουν στάση στο Πλωμάρι, έχοντας ως αποσκευές το ταλέντο τους και την αγάπη τους για την μουσική των Βαλκανίων. Εκεί, σε ένα ορεινό χωριό του Πλωμαρίου, τις Μηλιές, θα συναντήσουνε την Γιώτα. Με την βοήθειά της θα μυηθούν στις μελωδίες από την μουσική παράδοση της Λέσβου. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουνε τον Άκη, έναν καθηγητή θρησκευτικών που ανεβάζει παραστάσεις Καραγκιόζη και παίζει τζαζ. Σε αυτές τις συναντήσεις μοιράζονται μαζί μας, με τον δικό τους τρόπο, την προσέγγιση τους στη μουσική και τη ζωή!”

Κατά την πρεμιέρα του φεστιβάλ AegeanDocs 2019, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, αμέσως μετά την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας ΣΥΝΗΓΟΡΩ -ADVOCATE, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “Με τον δικό σου τρόπο”. Θα εμφανιστούν η Γιώτα και ο Άκης, δύο από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, που θα πλαισιωθούν από μουσικούς που επίσης εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ και θα κλείσουν την πρεμιέρα του AegeanDocs 2019 με ζωντανή μουσική.

Θα συμμετέχουν οι μουσικοι:

1. Γιώτα Μιχαλέλη (φωνή)
2. Άκης Τσαβαρής (κρουστά)
3. Erdem Gureler (κιθάρα)
4. Δημήτρης Καρπούζης (βιολί)
5. Αντώνης Μυλωνάς (μπάσο)

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here