Home Ανακοινώσεις Παιδική χορωδία Πλωμαρίου Εγγραφές Τρίτη 24/9/2019

Παιδική χορωδία Πλωμαρίου Εγγραφές Τρίτη 24/9/2019

1173
0

Ανακοίνωση: Η παιδική χορωδία Πλωμαρίου ξεκινά και φέτος τις πρόβες της! Καλωσορίζουμε τα παλιά και νέα μέλη από όλα τα σχολεία της περιοχής μας,από 5 εώς 13 ετών μαζί με τους γονείς τους για την πρώτη μας συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 17.00!

Στόχοι της φετινής χρονιάς είναι και η διεύρυνση των μουσικών μας δραστηριοτήτων με ομαδικό μάθημα θεωρίας της μουσικής και οργάνων Orff (μεταλλόφωνα, μελόντικα ,κρουστα ,κτλ.)και μάθημα φλογέρας σε μικρά γκρουπ, από εξειδικευμένους καθηγητές.

Η μηνιαία συνδρομή για τις δραστηριότητες αυτές θα είναι συμβολικού χαρακτήρα και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό συμμετεχόντων στο εκάστοτε τμήμα.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Χριστίνα Κατσαμάτσα τηλ.6978109206, Ανδρέας Βαρβαγιάννης τηλ.69422001166
Διοργάνωση: Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου.

Η Παιδική Χορωδία Πλωμαρίου δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 από την δασκάλα μουσικής Χριστίνα Κατσαμάτσα, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου. Η ιδέα ξεκίνησε από τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες αναβάθμισης των εξωσχολικών δραστηριοτήτων που έχουν πρόσβαση οι μαθητές της περιοχής μας, ώστε τα παιδιά μας να μη στερούνται τις ευκαιρίες μάθησης που παρέχονται στα παιδιά μιας μεγάλης πόλης. Η ανάγκη αυτή εντάθηκε ακόμα περισσότερο την περσινή σχολική χρονιά, λόγω της έλλειψης διδασκαλίας καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα σχολεία του Πλωμαρίου.

Τις χρονιές 2017-18 και 2018-19 η χορωδία λειτούργησε πειραματικά περιλαμβάνοντας παιδιά από 5 ετών και άνω, χρονιές τις οποίες συμμετείχε με εμφανίσεις σε συναυλίες εντός του νησιού. Σκοπός της χορωδίας είναι η ομαδική μουσική εκπαίδευση και δημιουργία ,μέσα από το χορωδιακό τραγούδι, με ρεπερτόριο από την Ελλάδα αλλά και ολο τον κόσμο.
Το μαθημα περιλαμβανει :
τεχνική φωνητικής για παιδιά (ζέσταμα με σωστές αναπνοές, στάση σώματος ,σωστή παραγωγή ηχου κτλ.)
μουσικά παιχνίδια
body percussion (σωματικά κρουστά)
ρεπερτόριο με μονόφωνα και δίφωνα κομμάτια ,αναλογα με το υλικό και τις ανάγκες των παιδιών.

Φέτος η χορωδία θα συνεχίσει τις πρόβες της στον φιλόξενο χώρο του Πολύκεντρου Πλωμαρίου ,με σκοπό να γίνει ακόμα πιο προσβάσιμη σε όλους τους μαθητές της περιοχής μας .Στόχοι της φετινής χρονιάς είναι και η διεύρυνση των μουσικών μας δραστηριοτήτων με ομαδικό μάθημα θεωρίας της μουσικής και οργάνων orff (μεταλλόφωνα, μελόντικα ,κρουστα ,κτλ.)και μάθημα φλογέρας σε μικρά γκρουπ, από εξειδικευμένους καθηγητές.

Η μηνιαία συνδρομή για τις δραστηριότητες αυτές θα είναι συμβολικού χαρακτήρα και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό συμμετεχόντων στο εκάστοτε τμήμα.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here