Home Ανακοινώσεις Πρώτη συνεδρίαση για την Τοπική Κοινότητα Πλωμαρίου την Τετάρτη 18/9/2019

Πρώτη συνεδρίαση για την Τοπική Κοινότητα Πλωμαρίου την Τετάρτη 18/9/2019

2033
0

Για πρώτη φορά θα συνεδριάσει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 7:00 το απόγευμα, η νέα Τοπική Κοινότητα Πλωμαρίου όπως αυτή προέκυψε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου Πλωμαρίου όπου διεξάγονταν τα δημοτικά συμβούλια στο παρελθόν. Θυμίζουμε ότι το συμβούλιο είναι επταμελές.

Βασικό θέμα συζήτησης: “Υποβολή προτάσεων-καθορισμός προτεραιοτήτων και συντονισμός δράσεων που αφορούν την Κοινότητα Πλωμαρίου.

Από την δεύτερη σε ποσοστό παράταξη, έχει παραιτηθεί ο δεύτερος σε ψήφους σύμβουλος, ο κ. Μαϊδώνης, τη θέση του οποίου αναλαμβάνει ο Γιώργος Μιχαλέλλης.

Αλλαγές στο νόμο που φέρνουν ανατροπές

Με τις αλλαγές της νέας κυβέρνησης στον νόμο Κλεισθένη δεν θα χρειαστεί να γίνουν οι εκλογές για ανάδειξη προέδρου όπως προέβλεπε ο νόμος πριν. Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιάννης Ξανθούλης, ο οποίος είναι ο πρώτος σε ψήφους από την πλειοψηφούσα παράταξη και ούτως ή άλλως είχε εξασφαλίσει πλειοψηφία για την εκλογή του. Επίσης οι αλλαγές στο νόμο σε πρώτη φάση καθιστούν τις αποφάσεις των κοινοτικών συμβουλίων ως γνωμοδοτικές και όχι δεσμευτικές για το Δήμο Μυτιλήνης και αλλάζει και η χρηματοδότηση μέσω ΣΑΤΑ που προέβλεπε ένα ποσό γύρω στα 20 ευρώ ανά δημότη σε κάθε κοινότητα. Όλες οι αλλαγές θα αναλυθούν και στο άμεσο μέλλον.

Ευχόμαστε στο νέο συμβούλιο καλή και δημιουργική θητεία.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here