Home Δελτία Τύπου Ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου για την υποδοχή της εικόνας...

Ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου για την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας “Φοβεράς Προστασίας”

3357
0

Δελτίο τύπου από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου: Πάνδημος υποδοχή της Παναγίας <<Φοβεράς Προστασίας>> στο Πλωμάρι. Με πάνδημη συμμετοχή από όλη την Λέσβο και με πούλμαν από την Δράμα από την Καβάλα από τα Γιαννιτσά , και κατά την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη , 4 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. η υποδοχή και ενθρόνιση του πιστού αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» από το ΄Αγιον Όρος, στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου. 

Η Εικόνα μεταφέρθηκε με στρατιωτικό όχημα από το λιμάνι της Μυτιλήνης στην πλατεία του Πλωμαρίου , για την επίσημη υποδοχή. 
Στην τελετή της υποδοχής και ενθρόνισης και στον Αρχιερατικό εσπερινό που ακολούθησε χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσόστομος , ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο «δώρο» της παρουσίας της Παναγίας ανάμεσά μας αυτές τις ημέρες, ευχαρίστησε το Άγιον Όρος και την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου για την άδεια, αλλά και την καθηγουμένη Ιωάννα του ιερού ησυχαστηρίου Αγίου Γεωργίου και Παναγίας Παραμυθίας Ανύδρου, για την μεγάλη αυτή προσφορά και δωρεά και ευλογία στον σεισμόπληκτο ναό του Αγίου Νικολάου, διότι αγιογράφησαν οι ίδιες αλλά και ασήμωσαν την ιερά εικόνα και την προσέφεραν ως ευλογία στον πληγωμένο από τον σεισμό ναό του αγίου Νικολάου. Μετέφερε ευχές και ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος. Τέλος ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς για τη καρδιακή και ουσιαστική συμμετοχή τους και ευχήθηκε σε όλους πλούσια και αφειδώλευτη τη Θεομητορική προστασία και σκέπη. Στην τελετή της υποδοχής παρέστησαν εκπρόσωποι του περιφερειάρχη και του Δημάρχου , ο στρατιωτικός Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Χρήστος Πουλιανήτης , στρατιωτικό άγημα και η Φιλαρμονική της 98 ΑΔΤΕ, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και των Φορέων, των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη του συλλόγου Ακρίτες του Αιγαίου με παραδοσιακές στολές, ο σύλλογος γυναικών Μόριας ,πολλοί κληρικοί και εκατοντάδες πιστοί, οι οποίοι με συγκίνηση προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας». 

Ο Αρχιερατικός επίτροπος Πλωμαρίου ευχαρίστησε την ιερά μονή Κουτλουμουσίου για την άδεια , την καθηγουμένη Ιωάννα του ιερού ησυχαστηρίου Αγίου Γεωργίου και Παναγίας Παραμυθίας Ανύδρου, για την μεγάλη αυτή προσφορά και δωρεά ,την πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία ,τον ιερόν κλήρο ,τους συλλόγους και τους εκατοντάδες πιστούς που με ευλάβεια και συγκίνηση προσκύνησαν την Παναγία την <<Φοβερά Προστασία >> 
Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει διαπαντός στον Ιερό καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου .

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here