Home Δελτία Τύπου Αιχμηρή απάντηση του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου στο Πόλιον για το Πολιτιστικό Κέντρο

Αιχμηρή απάντηση του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου στο Πόλιον για το Πολιτιστικό Κέντρο

1880
0

Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, κ. Μανώλης Αρμενάκας, έστειλε την παρούσα επιστολή-απάντηση σχετικά με τη δημοσίευση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Πόλιον” σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί και τον κίνδυνο που ελοχεύει για το Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου.

Η Απάντηση του Αντιδημάρχου:

ΠΕΡΙ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ. Το Σεπτέμβριο του 2014 αναλάβαμε την διοίκηση της Δ.Ε.Πλωμαρίου. Προσπαθώντας να μπούμε και να δούμε τι γίνεται στο Πολύκεντρο διαπιστώσαμε ότι αυτό είχε καταληφθεί από το Σύλλογο Πόλιον τα δε κλειδιά αυτού διαχειρίζονταν η κα Ματαράγκα πρόεδρος του συλλόγου, η οποία μάλιστα διατηρούσε και γραφείο στο Δημαρχείο Πλωμαρίου και ζητούσε να φύγει από την πίσω πλευρά και να πάει στη μπροστινή για να βλέπει θάλασσα.

Στο τέλος καταφέραμε και πήραμε τα κλειδιά και διαπιστώσαμε ότι το Πολύκεντρο Πλωμαρίου χρησιμοποιούνταν για την προβολή του συλλόγου και μόνον, στην δε μεγάλη αίθουσα γίνοταν πάσης φύσεως εκδηλώσεις, όπως μαθήματα χορού, ζούμπας καρατε και πολλά άλλα, υπό την διοργάνωση του συλλόγου, με αποτέλεσμα να έχει φθαρεί το πάτωμα. Ο ξενώνας είχε καταληφθεί και τα γραφεία του λειτουργούσαν ως αποθήκες του συλλόγου, προφανώς με την ανοχή της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Όλα αυτά με συνοπτικές διαδικασίες τα καταργήσαμε πήραμε τα κλειδιά και σιγα-σιγά, αποκαταστήσαμε την λειτουργία του ξενώνα, επισκευάσαμε τα χαλασμένα έπιπλα, και μετακομίσαμε όλες τις δραστηριότητες από το Πολύκεντρο σε Δημοτικό Γυμναστήριο που ιδρύσαμε σε άλλο δημοτικό κτίριο από όπου εξώσαμε μεγαλοοφειλέτη του Δήμου, ο οποίος επί τέσσερα χρόνια της προηγούμενης δημοτικής αρχής και προφανώς την ανοχή όλων των Αντιδημάρχων που πέρασαν από το Πλωμάρι, δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ. Τα επόμενα χρόνια βάψαμε το Πολύκεντρο δύο φορές, εσωτερικά, αποκαταστήσαμε τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά, βάψαμε το ΚΑΠΙ, φτιάχτηκαν οι τουαλέτες του ΚΑΠΗ, επισκευάσαμε δύο φόρες τη σκεπή, δηλαδή ξοδεύτηκαν πάνω από 20.000€ συνολικά στο Πολύκεντρο τα χρόνια της θητείας μας. Φυσικά ούτε η σκεπή είναι για πέταμα ούτε το πάτωμα το οποίο λουστραρίστηκε, το δε Πολύκεντρο λόγω φθορών από το χρόνο, είναι έτοιμο να ενταχθεί με μελέτη που περατώσαμε στο LEADER Αλιείας.

Προφανώς όμως η κα Ματαράγκα, από το σύλλογο της οποία αγοράσαμε και 200 βιβλία για να τα δίνουμε δώρο στους επισκέπτες, δεν μας συγχώρησε το γεγονός ότι δεν της αφήσαμε να διαχειρίζεται εκείνη το σαλόνι του Πλωμαρίου και να δίνει τα κλειδιά σε όποιον εκείνη ήθελε, δεν χώνεψε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το Πολύκεντρο ως γραφείο της και αποθήκη και παρά το ότι κάθε χρόνο πραγματοποιεί τις εκδηλώσεις της εκεί, σκέφτηκε τέσσερις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές να εκδικηθεί τους ευεργέτες της και να επιβεβαιώσει το ρητό ότι ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο ευεργετηθείς. Άραγε όταν είχε την διοίκηση του Πολυκέντρου επί 3,5 χρόνια, γιατί δεν έκανε εκείνη κάποιες ενέργειες επισκευής του Πολυκέντρου; Σημειώνουμε ότι στα χρόνια της διοίκησης μας, το Πολύκεντρο φιλοξενεί κάθε χρόνο το summer school του Πανεπιστημίου Αιγαίου, φιλοξενήσαμε τη μεγάλη έκθεση παραδοσιακών σαφών σε συνεργασία με την Γ.Γ.Νησιωτικής Πολιτικής, σωρεία εκδηλώσεων των σχολείων του Πλωμαρίου, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, συσκέψεις, φοιτητές του Πολυτεχνείου Αθηνών και πολλά άλλα με μεγάλη επιτυχία.

Αυτά όμως προφανώς διέφυγαν από την «καλοπροαίρετη κριτική» της κας Ματαράγκα. Συγχαρητήρια λοιπόν για τις ηθικές αξίες που εμπνέει στους νέους εκείνη και ο σύλλογος της.
Εμμανουήλ Π.Αρμενάκας
Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου

Δείτε εδώ την αρχική δημοσίευση του Πόλιον.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here