Home Ενημερώσεις Απαγορευτικές μπάρες στον ήδη από το 2009 κλειστό δρόμο Μελίντας-Πλωμαρίου

Απαγορευτικές μπάρες στον ήδη από το 2009 κλειστό δρόμο Μελίντας-Πλωμαρίου

3374
0
Με απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στον ήδη υποτίθεται κλειστό από το 2009 δρόμο Πλωμαρίου – Μελίντας, τοποθετήθηκαν μεταλλικές μπάρες που απαγορεύουν την κυκλοφορία λόγω των πρόσφατων κατολισθήσεων της 15ης προς 16ης Δεκεμβρίου 2018 και της επικινδυνότητας που υπάρχει για νέες κατολισθήσεις λόγω της ιδιομορφίας του βουνού κατά μήκους του δρόμου.

Αυτό φυσικά θα αποτελέσει μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους της περιοχής διότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον πάνω δρόμο Πλωμαρίου -Μεγαλοχωρίου στρίβοντας αριστερά για Παλαιοχώρι και στη συνέχεια να κινηθούν νότια προς Μελίντα και αντίστροφα. Άγνωστο παραμένει το πότε θα παραδοθεί ξανά στην κυκλοφορία και με ασφάλεια ο δρόμος. Η μια μπάρα έχει τοποθετηθεί αρκετά μέτρα πριν φτάσουμε στο τούνελ πηγαίνοντας προς Μελίντα και η δεύτερη μπάρα έχει τοποθετηθεί πηγαίνοντας για Πλωμάρι αρκετά μέτρα μετά το εστιατόριο “Πέτρινο”. Στην πρώτη βρύση μετά τον βιολογικό πηγαίνοντας προς Μελίντα, έχουν τοποθετηθεί βέργες με πλαστικό πλέγμα που ενημερώνουν το κοινό για το ότι γίνονται έργα στο σημείο.

Βίντεο από τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι απαγορευτικές μπάρες

Για την ιστορία, για πρώτη φορά ο συγκεκριμένος δρόμος έκλεισε λόγω καθίζησης το 2009 πάνω από το τότε υπό ανέγερση κτίριο(κέντρο διασκέδασης) λίγο μετά τον βιολογικό, τότε η Νομαρχία είχε τοποθετήσει μόνο ενημερωτικές πινακίδες που υπάρχουν ακόμα, οι οποίες γράφουν ότι ο δρόμος είναι κλειστός. Από τότε δεν δόθηκε λύση για το κομμάτι του δρόμου που έπαθε καθίζηση, ούτε από τη Νομαρχιακή Αρχή του Παύλου Βογιατζή, ούτε από τις δυο επόμενες Περιφερειακές Αρχές, Νάσου Γιακαλή και Χριστιάνας Καλογήρου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here