Home Ανακοινώσεις Η ΚΝΕ Λέσβου χαιρετίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και των μαθητριών...

Η ΚΝΕ Λέσβου χαιρετίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και των μαθητριών του ΕΠΑΛ Πλωμαρίου

3080
0

Δελτίο τύπου: Το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ χαιρετίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και των μαθητριών του ΕΠΑΛ Πλωμαρίου για σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες τους.

Πρόκειται για διεκδικήσεις που ακουμπάνε κάθε παιδί που βλέπει μέρα με τη μέρα τη ζωή του να είναι ένα ατελείωτο τρέξιμο μεταξύ σχολείου και φροντιστηρίων, κάθε νέου και νέας που αγωνιά για το μέλλον και τη ζωή του. Γιατί είναι ανάγκη δική μας και υποχρέωση του υπουργείου και της περιφερειακής διεύθυνσης για διδασκαλία όλων των μαθημάτων ανεμπόδιστα για όλους τους μαθητές είτε μένουν στο Πλωμάρι, είτε οπουδήποτε στη Λέσβο. Γιατί είναι αδιανόητο για δεύτερη σχολική χρονιά να μην έχουν επισκευαστεί οι ζημιές του σεισμού, με αποτέλεσμα να μη γίνεται το εργαστήριο της γεωπονίας. Γιατί δε γίνεται η σωματική άσκηση στο χώρο του σχολείου να απειλεί τη σωματική ακεραιότητα.

Σήμερα είναι σύγχρονο και αναγκαίο να μπορεί ο καθένας να μορφωθεί και να αναπτύξει την προσωπικότητα του ολόπλευρα. Ο καθένας να ακολουθήσει την ειδικότητα που διάλεξε χωρίς να μπαίνει στο δίλημμα για το αν θα κάνει χιλιόμετρα ή θα αναγκαστεί να αλλάξει κατεύθυνση. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουν το χέρι σε όποιον σηκώνεται. Στηρίζουν κάθε αγώνα για το πραγματικά σύγχρονο σχολείο των αναγκών μας. Για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Γιατί η μόρφωση δεν είναι ζήτημα απλά επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι ζήτημα ζωής! Καλούμε όλους τους μαθητές της Λέσβου να συζητούν, να είναι σε ετοιμότητα, να οργανώνουν τον αγώνα τους κάθε στιγμή, κάθε λεπτό.

ΤΣ Λέσβου της ΚΝΕ
01/10/2018

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here