Home Ενημερώσεις Τα νέα του Αμπελικού

Τα νέα του Αμπελικού

404
0

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΜΠΕΛΙΚΟΥ – ΣΤΑΥΡΟΥ.

Την Τετάρτη 29/9/2010 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το δρόμο Αμπελικού –Σταυρού, στην οποία μετείχαν ο Νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής, ο Αντινομάρχης Λέσβου Θεόδωρος Βαλσαμίδης και οι υπεύθυνοι μηχανικοί από τη Νομαρχία Λέσβου.

Από το χωριό μας, παρόλο που έγινε ανακοίνωση για ευρεία συμμετοχή, ήταν δυστυχώς μόνο η Πάρεδρος Ξανθούλα Βαλάκου, ο Τοπικός Σύμβουλος Παν. Καρλαγάννης, καθώς και οι Καμπούρης Παν., Μελιγωνίτης Αναστάσιος, Τραντάλης Παν., Καμπούρης Γεώργιος, Καρλαγάνης Δημήτριος και ο ιερεύς του χωριού μας.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκαν τα προβλήματα τα οποία επιβραδύνουν τη διεκπεραίωση της μελέτης και ιδίως η συνάντηση στάθηκε στο θέμα της μεγάλης ποσότητας χωμάτων που θα προκύψουν από τη διάνοιξη (180.000 τόνοι).

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η απεμπλοκή του εμποδίου που είχαμε ως προς το θέμα του μεγάλου όγκου των χωμάτων του δρόμου, με τη βοήθεια των Δήμων Πλωμαρίου και Πολυχνίτου.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού προβλήθηκαν με βιντεοπροβολέα, φωτογραφίες από τη συλλογή “Η ζωή στο χωριό” του κ. Ανέστη Μελιγωνίτη. Οι συγχωριανοί που ήρθαν στο Πνευματικό Κέντρο μετά τη Θεία Λειτουργία, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις φωτογραφίες, και κυρίως τις πιο παλιές (ασπρόμαυρες), όπου προσπαθούσαν να θυμηθούν και να αναγνωρίσουν συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.

Πηγή: www.ampeliko.gr

Comments Closed