Home Ανακοινώσεις Διατήρησε τη Γαλάζια Σημαία ο Άγιος Ισίδωρος και το 2016 – 10...

Διατήρησε τη Γαλάζια Σημαία ο Άγιος Ισίδωρος και το 2016 – 10 Γαλάζιες Σημαίες σε όλη τη Λέσβο

946
0

Για ακόμα μια χρονιά η Γαλάζια Σημαία θα κοσμεί την παραλία του Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι και πιστοποιεί την Καθαριότητα θάλασσας και ακτής, την Οργάνωση ακτής, την Ασφάλεια των επισκεπτών και την Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης οι παρακάτω 10 παραλίες της Λέσβου βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαια:

ΛΕΣΒΟΣ [10]

Δήμος Λέσβου

Τσαμάκια
Εφταλού/ Άγ. Ανάργυροι
Κάγια
Άναξος
Άγιος Ισίδωρος
Μόλυβος
Βατερά
Κανόνι Θέρμης
Πέτρα
Νυφίδα

agios-isidoros2

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας και απονέμεται από το 1987, στις ακτές και τις μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις της βράβευσης.
Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους.
Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε δράσεις και προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 διαχρονικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Τα Κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος συνοψίζονται στις εξής τέσσερις κατηγορίες:
Α. Καθαριότητα θάλασσας και ακτής
Β. Οργάνωση ακτής
Γ. Ασφάλεια επισκεπτών
Δ. Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here