Home Ενημερώσεις Επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ από πρόσφυγες για το δρόμο Πλωμαρίου – Βατερών(Πρωταπριλιάτικο)

Επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ από πρόσφυγες για το δρόμο Πλωμαρίου – Βατερών(Πρωταπριλιάτικο)

624
2

mardas2Η πρόταση που είχε κάνει πριν λίγες ημέρες ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, σχετικά με επενδύσεις από πρόσφυγες-μετανάστες από 250 χιλιάδες ευρώ και πάνω, για ευνοϊκότερη μεταχείριση, για την οποία λοιδορήθηκε από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και μερίδα του τύπου, τελικά φαίνεται να πιάνει τόπο, αφού ομάδα οχτώ επενδυτών που είναι πρόσφυγες(δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από ποια χώρα προέρχονται), έχουν ρίξει στο τραπέζι πρόταση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τη συγχρηματοδότηση του έργου της δημιουργίας του δρόμου Πλμωαρίου – Βατερών. Ενός σημαντικότατου έργου που θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης στο νότιο τμήμα του νησιού.

Η πρόταση πιο συγκεκριμένα καλύπτει την Α’ φάση του έργου και η απόσβεση των χρημάτων που θα επενδυθούν, πιθανών θα γίνει με την τοποθέτηση διοδίων με αντίτιμο για τους πολίτες που θα χρησιμοποιούν το δρόμο.

Με τη συνδρομή του ΝΑΤΟ και της ΜΟΜΑ

moma-3Για την απαραίτητη ρίψη βλημάτων από αέρος, θα συνδράμουν πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, πιθανόν Τουρκικά λόγω απόστασης, τα οποία θα εκτοξεύσουν Βόμβες ναπάλμ, οι οποίες είχαν μείνει στοκ από την εποχή του εμφυλίου, τότε που οι σύμμαχοι μας είχαν βομβαρδίσει τον Γράμμο και φυλάσσονταν στο πολεμικό μουσείο για περίπτωση που επανεμφανιζόταν ο κομμουνιστικός κίνδυνος. Ήδη όμως υπάρχουν αντιδράσεις από απλούς πολίτες και την Νομαρχιακή Οργάνωση των Οικολόγων Πράσινων και αναμένεται να εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου.

f16-polemiko-aeroΟ ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σε αγαστή συνεργασία με τους ΑΝΕΛ Λέσβου, το Δήμαρχο Λέσβου, κ. Γαληνό και την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Καλογήρου έχουν ξεκινήσει τις συσκέψεις περί του θέματος και εφόσον υπάρχει η έγκριση από το Υπουργείο, τα έργα ξεκινάνε την 1η Μαΐου 2016, όπου θα βρίσκονται ήδη στο νησί μας τα μηχανήματα της ΜΟΜΑ.

Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου και πολιτευτής των ΑΝΕΛ στη Λέσβο, κ. Μανώλης Αρμενάκας, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη, αφού όπως ανέφερε μια προεκλογική υπόσχεση και ένα μεγάλο όνειρο φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά και δεσμεύτηκε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος.

Δικαιωμένος αισθάνεται και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, κ. Γιώργος Πάλλης, ο οποίος βλέπει το πρώτο μεγάλο έργο επί των ημερών του να ξεκινά και όπως δήλωσε αυτό θα είναι μόνο η αρχή και πιστεύει ακράδαντα ότι η χώρα σύντομα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης και θα βγει από τα μνημόνια χωρίς να χρειαστεί να τα σκίσει.

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Kai se ayto to plomari xypnise arga to dromo toy palaiohorioy ton exoyn kani Paliohoriani prosfyges yprxi kai tampela ston anemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here