Home Άρθρα Ιστορική αναδρομή για το Wi-fi σε Πλωμάρι, Ακράσι και Παλαιοχώρι. Wi-fi –...

Ιστορική αναδρομή για το Wi-fi σε Πλωμάρι, Ακράσι και Παλαιοχώρι. Wi-fi – Plomari 5-0

1074
1

Μερίδα του τύπου αναπαρήγαγε την ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου, κ. Αρμενάκα, για το ότι το Πλωμάρι εν έτη 2016 εγκατέστησε σύστημα δωρεάν wi-fi για τους πολίτες, δηλαδή ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Για την ακρίβεια το wi-fi μπήκε ξανά, αφού όσοι έχουν στοιχειώδη μνήμη, θα θυμούνται ότι το Πλωμάρι για πρώτη φορά είχε αυτή την παροχή επί ημερών της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Βαρβαγιάννη. Εδώ και κάποια χρόνια όμως όταν καταργήθηκε ο Δήμος Πλωμαρίου λόγω του Καλλικράτη το wi-fi σπάνια δούλευε και κάποια στιγμή δεν ήταν διαθέσιμο.

Επίσης να αναφέρουμε ότι τα χωριά Αρκάσι και Παλαιοχώρι έχουν δωρεάν wi-fi για το κοινό εδώ και περίπου τρία χρόνια. Οπότε το να παρουσιάζεται η παροχή αυτή ως μεγάλο έργο, είναι λίγο υπερβολικό. Επίσης όλα τα καταστήματα της αγοράς, όπως καφενεία και καφετέριες παρέχουν δωρεάν wi-fi στο κοινό και στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ανακαλύψαμε ξανά την τεχνολογία. Τα ΜΜΕ παρέλειψαν να αναφέρουν ότι τα χωριά μας είχαν ήδη wi-fi, ίσως βέβαια δεν το γνώριζαν και κάλεσαν ορθώς άλλες Αντιδημαρχίες να μιμηθούν την κίνηση τοποθέτησης δωρεάν ασύρματης πρόσβασης.

Η κίνηση αυτή ήταν απόλυτα σωστή και απαραίτητη και το κοινό την επικρότησε. Η Δημοτική Αρχή τα πάει καλύτερα από την προηγούμενη, έχουν γίνει αρκετά βήματα, αλλά υπάρχουν πολλά σημαντικά πράγματα, έργα μικρά και μεγάλα ακόμα που πρέπει να κάνει.

Η σχετική ανακοίνωση που αναταράχτηκε από το προφίλ του Αντιδημάρχου: 

Άλλος το υπόσχονταν σε πανελλήνια εμβέλεια. Εμείς το κάναμε πράξη στο Πλωμάρι. Από σήμερα δωρεάν wi-fi στο Πλωμάρι σε ακτίνα 500 μέτρων από το κέντρο της πόλης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φιλέλληνα Βασίλη εξ Ολλανδίας ορμώμενο.

*Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο Ακράσι το 2014.

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Στο Παλαιοχωρι η παροχη αυτη στηριζεται στην ιδιωτικη πρωτοβουλια και τα εξοδα διατηρησης, λειτουργιας και υλικων σε μικρες ή λιγο μεγαλυτερες συνεισφορες των κατοικων του. Η ολη εγκατασταση εχει 4 κεραιες μεταδοσης και κοστος λιγοτερο απο 70-80 ευρω η καθεμια.
    Αν χρειαστει καποιο απο τα υπολοιπα χωρια μας βοηθεια για αναλογες λυσεις, την προσφερουμε δωρεαν .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here