Home Άρθρα Οι δυο απώλειες που βύθισαν το Πλωμάρι στη θλίψη

Οι δυο απώλειες που βύθισαν το Πλωμάρι στη θλίψη

1594
0

Τα νέα δυστυχώς δεν είναι πάντα ευχάριστα. Τις τελευταίες ημέρες το Πλωμάρι βυθίστηκε στη θλίψη με τις απώλειες των Ραφαήλ Χρυσάφη(26) και Παναγιώτη Αγιάσογλου(66). Ο Ραφαήλ έφυγε από κοντά μας το Σάββατο και κηδεύτηκε την Κυριακή, ήταν ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο της νεολαίας και είχε μόνο φίλους και πάντα μόνο καλά λόγια είχαν να πουν όσοι τον γνώριζαν. Έδινε μια άνιση μάχη με μια αρρώστια που τελικά τον νίκησε και τώρα βρίσκεται στον κόσμο των αγγέλων. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω στο παρελθόν και ήταν πάντα η ψυχή της παρέας του. Ο Ραφαήλ ήταν τακτικά στις κερκίδες του γηπέδου όταν έπαιζε ο Αιγέας Πλωμαρίου, οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στον αγώνα που έγινε την Κυριακή με αντίπαλο τον Πολιχνίτο.

Η τύχη όμως τα έφερε έτσι που ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν και ο τελευταίος για τον Παναγιώτη Αγιάσογλου, τον επί 25 χρόνια φροντιστή της ομάδας του Πλωμαρίου. Ένα εξίσου αγαπητό πρόσωπο άλλης γενιάς. Μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα, πήγε στο Γυμνασίου για τον αγώνα μπάσκετ που ακολουθούσε, μιας και ήταν φροντιστής και για αυτό το τμήμα, αλλά και για το τμήμα βόλεϊ. Μέχρι το τέλος ήταν παρόν και πρόσφερε στο σύλλογο. Μετά τον αγώνα πήγε σπίτι του και δυστυχώς ξαφνικά “έφυγε” από κοντά μας.
Όσοι παίξαμε μπάλα τον θυμόμαστε από παιδιά να μας κατσαδιάζει καλοπροαίρετα όταν δεν φέρναμε μετά το τέλος του αγώνα εγκαίρως τις στολές μας, αλλά πάντα ήταν εκείνος που μας τις μοίραζε πριν την έναρξη του παιχνιδιού καθαρές και διπλωμένες. Ήταν ο αγαπητός και γνωστός ως “Μπουτίκα” στην Πλωμαρίτικη διάλεκτο. Ήταν ο άνθρωπος που τα τελευταία 25 χρόνια ήταν πάντα παρόν, διοικήσεις άλλαζαν, προπονητές και παίχτες έρχονταν και παρέρχονταν, εκατοντάδες ταξίδια στη Λέσβο και σε όλη την Ελλάδα όταν ο Αιγέας αγωνιζόταν στην Δ’ Εθνική, πάντα εκεί. Τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος, αφού κάθε αγωνιστική καμάρωνε και τον ανιψιό του ο οποίος είναι από τα βασικά επιθετικά ατού της ομάδας, ο Παναγιώτης Χρυσάφης.

Η δεύτερη φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τον Γρηγόρη Μωραΐτη. Στα δεξιά είναι ο Παναγιώτης Αγιάσογλου, δίπλα του ο Στέφανος Σανιδάς και πιο κάτω η παλιά δόξα του Αιγέα, Νίκος Σοφιαδέλης, οι οποίο παρακολουθούν τον αγώνα με τον Πολιχνίτο.

Ευχόμαστε καλό παράδεισο και για τους δυο και καλή δύναμη στους δικούς τους ανθρώπους.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here