Home Δελτία Τύπου Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στη Λέσχη Πλωμαρίου στις 20 Μαρτίου 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στη Λέσχη Πλωμαρίου στις 20 Μαρτίου 2016

368
0

Την παγκόσμια ημέρα ποίησης που γιορτάζεται σ’ όλο τον κόσμο στις 21 Μαρτίου, τιμά η ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, την Κυριακή, 20 Μαρτίου στις 7 το βράδυ με αφιέρωμα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που επιμελήθηκε η ομάδα ανάγνωσης με επικεφαλής την φιλόλογο και μέλος του δ.σ. του σωματείου Γεωργία Φράγκου, θα απαγγελθούν ποιήματα ελλήνων δημιουργών με θέμα τον έρωτα και θα ακουσθούν μελοποιημένα ποιήματα από ηχογραφημένες εκτελέσεις.

Στην εορταστική εκδήλωση θα παραστεί ο ποιητής Τάκης Συρέλλης, που ζει και δημιουργεί στη Λέσβο, ποιήματα του οποίου θα απαγγείλει η ηθοποιός Ντέση Κομνηνού.

Σύμφωνα με την απόφαση του δ.σ. της Λέσχης Πλωμαρίου, στην εκδήλωση που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά, καλείται και απαγγέλει ποιήματά του ένας Λέσβιος ποιητής που ζει στη Λέσβο, ώστε με τον τρόπο αυτό αφενός να γίνεται γνωστό το έργο του και αφετέρου να τιμάται γι αυτό. Στην περυσινή εκδήλωση είχε κληθεί ο Γιάννης Κωνσταντέλλης.

Στην εφετινή διοργάνωση που θα περιληφθεί και στο πρόγραμμα του «Λεσβιακού καλοκαιριού» του Δήμου Λέσβου, θα ακουστούν και τέσσερα ποιήματα της γνωστής ως ποιήτριας που υμνεί τον έρωτα Αλεξάνδρας Μπακονίκα που διαμένει στην Θεσσαλονίκη. Τα συγκεκριμένα ποιήματα έχουν επιλεγεί από την ίδια και έχουν παραχωρηθεί ευγενώς για την εκδήλωση αυτή.

Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν Ο Λέσβιος”

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here